Portugese Laurier haag

Prunus lusitanica Angustifolia

v.a.: € 4,75

Formaat
Totaal hoogte 30-40cm
  • Koop 20 st. voor € 4,55 per st.
€ 4,75
Totaal hoogte 50-60cm
  • Koop 20 st. voor € 10,95 per st.
€ 11,50
Totaal hoogte 100-120cm
  • Koop 20 st. voor € 19,95 per st.
€ 21,50
Totaal hoogte 80-100cm
Niet leverbaar
€ 15,50
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Portugese laurier haag is een prachtige haagplant voor uw tuin of terras. De plant heeft een hoge bladdichtheid, waardoor hij ideaal is als afscheiding voor optimale privacy. De heldergroene bladeren van de haag geven uw tuin een luxe uitstraling. Zeer eenvoudig in onderhoud.

Onze voordelen:

Portugese laurier haag

Portugese laurierhaag kopen: De Portugese laurier prunus lusitanica, ook wel laurierkers of Japanse broodboom genoemd is een haagplant die uw buitenruimte in een keer een stijlvolle en luxueuze uitstraling geeft. Die kunt u gemakkelijk online kopen bij Bomenenzo.nl. De Latijnse naam van de Portugese laurier is Prunus lusitanica Angustifolia. Tegenwoordig kom je de Portugese laurierhagen in een groot aantal tuinen tegen, ook zie je ze steeds meer in het openbaar. En het planten of verplaatsen van de Portugese haag? Erg makkelijk omdat hij geschikt is voor elke Nederlandse tuin. Het maakt dus niet uit waar in Nederland u woont.

 Hij is winterhard en zal hij in de winter mooi groen blijven, zodat u het hele jaar van de Portugese laurierhaag kunt genieten. De Portugese laurierpotten zijn op zijn mooist in de bloeitijd die in de maand juni valt. In deze periode hangen er volle witte bloemtrossen aan de takken. Daarna komen er rode vruchten aan die langzaam maar zeker zwart kleuren. in het najaar zullen de bladeren donkergroen worden. Het zijn dus groenblijvende hagen

De Portugese laurierhaag word gekweekt in onze eigen kwekerij en zijn in verschillende manieren leverbaar. Namelijk als laurierhaag, een kant en klare haag dus, of als laurier op stam. Alle Portugese laurierhagen zijn direct leverbaar uit voorraad en zijn van hoge kwaliteit. Ook is Bomenenzo bezig om een Portugese laurierhaag op kluit te kweken, op ons eigen veld gekweekt. De prunus lusitanica angustifolia is een alternatief voor de Japanse hulst buxus.

De prunus lusitanica angustifolia heeft een erg goede weerstand tegen ziektes, dus bladluis en dopluizen zult u niet snel tegenkomen. De laurierhaag is geschikt om kleine tot zeer hoge hagen met een maximale hoogte van 3 tot 4 meter te creëren. De Portugese laurier kan in de schaduw, halfschaduw of in de volle zon staan. De Portugese laurieren hebben een luxe uitstraling dankzij de glanzende bladeren en hun hoge kwaliteit. Hierdoor is hij ideaal als afscheiding voor bijvoorbeeld een oprit of tuin

Een leuk feitje: de Portugese prunus lusitanica trekt veel vlinders en bijen aan, dit komt door zijn dichte en compacte groei

Lees meer

Portugese laurierhaag verzorgen: de Portugese laurierhaag heeft in vergelijking met andere wintergroene haagplanten wel iets meer aandacht nodig, zeker na het poten van de laurierplant kan hij kwetsbaar zijn.  Zorg ervoor dat het niet heel erg warm is als je de struiken gaat poten. Ook is het ons persoonlijk advies om de haag extra te beschermen tegen harde wind.

 De plant  kan gemakkelijk zo’n 15 tot 30 centimeter per jaar groeien, en kan uiteindelijk een maximale hoogte van wel 3 tot 4 meter bereiken. De bladeren kunnen zo’n 6 tot 9 centimeter lang worden. Het is van belang om de Portugese laurieren vooral na het planten optimaal te verzorgen om hem een optimale groeispurt te geven. Geef hem ook af en toe wat bemesting om jarenlang van een gezonde haag te profiteren. Het zijn dus hagen die vrij makkelijk te onderhouden zijn en daarom bijzonder geschikt zijn om voor een groter oppervlak te gebruiken

Portugese laurierhaag snoeien: Omdat de Prunus lusitanica Angustifolia z’n 15 tot 30 centimeter per jaar groeit, hoeft u hem niet vaak te snoeien. Eén keer per jaar zou voldoende moeten zijn om de plant goed in model te houden, als u het vaker doet heeft u de kans dat uw de haag beschadigd. Zorg ervoor dat u alleen dode takken en bladeren wegknipt, Doe dat bij voorkeur in de zomer, na de groei. daarnaast Deze haagplant heeft een hoge bladdichtheid, dus het is zonde om hem te grondig te snoeien. Door zijn bladdichtheid zijn deze struiken bijzonder geschikt als je van een beetje privacy houd.  Het zijn ook zogenaamde inbraakwerende hagen, dieven hebben veel moeite om er doorheen te komen.

Let op: de bladeren en besjes van de haagplant zijn giftig. Ze zijn dus absoluut niet bedoeld voor consumptie. Gelukkig weten de vogels de besjes wel te vinden!

Lees meer

Portugese laurierhaag watergeven: het is van belang om na dat je de haagplant gepoot heb hem constant vochtig te houden, zorg ervoor dat je minimaal een keer in de week water geeft. Is het een warme periode? Dan doet u het wat vaker. In het natte najaar is wekelijks water geven niet meer nodig, aan maandelijks water zal de  Portugese prunus lusitanica haag dan genoeg hebben.

Na ongeveer een jaar zijn de wortels van de planten volgroeid  en kunnen ze zelfstandig water uit de grond halen, maar u kunt altijd een handje helpen tijdens een wat warmere periode.

Lees meer

Portugese laurier haag planten: Om een mooie haagplant te maken is het het beste om 4 laurieren per meter te planten. Ons persoonlijk advies aan u is om de Portugese Prunus lusitanica haag in het najaar tussen september en Oktober te planten, maar in principe kunnen de planten in pot het hele jaar door gepoot worden.

Zorg ervoor dat de bodem water goed doorlaat en dat de wortels niet gaan rotten. Het word aangeraden de plant goed nat te maken voordat u hem gaat poten

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Portugese Laurier haag
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Hoeveel planten zijn er per vierkante meter nodig?

Afhankelijk van de hoogte adviseren wij per vierkante meter 5-12 stuks te planten.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!