Judasboom Alley Cat

Cercis canadensis Alley Cat

v.a.: € 82,50

Formaat
Totaal hoogte 150-175cm
Niet leverbaar
€ 82,50
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De unieke Judasboom ‘Alley Cat’ heeft een spectaculaire bloei in het voorjaar. In april en mei groeien de (nog) kale takken vol met roze bloemen, die je boom transformeren in een grote roze wolk. Na deze spectaculaire bloei lopen de prachtige groen- en wit gemarmerde, hartvormige bladeren uit. 

Onze voordelen:

Judasboom Alley Cat kopen

De Cercis canadensis ‘Alley Cat’, bekend als Judasboom ‘Alley Cat’, is een unieke boom met een spectaculaire bloei in het voorjaar. In april en mei groeien de kale takken vol met schitterende roze bloemen, die de boom transformeren in een grote roze wolk. Na deze opvallende bloeiperiode lopen de prachtige groen- en wit gemarmerde bladeren uit. Deze kenmerkende hartvormige bladeren verkleuren geel in de herfst, ook dan is deze boom dus heel aantrekkelijk om te zien. De Judasboom ‘Alley Cat’ is een boom die (nog) niet veel voorkomt in Nederland en België, omdat hij lastig te vermeerderen is. Ben je dus op zoek naar een unieke en exotische boom, dan is de Alley Cat misschien iets voor je! Een prettig bijkomend voordeel is dat deze boom heel onderhoudsvriendelijk is. De hoogte van deze boom is na 10 jaar ongeveer 4 meter, hij is dus ook zeker geschikt voor kleine tuinen!

Ben je gecharmeerd van deze spectaculaire, unieke boom? Je kunt de Judasboom 'Alley Cat' online kopen via onze webshop, of kom je eigen boom uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

Judasboom Alley Cat verzorgen

Deze Cercis canadensis is eenvoudig te verzorgen. Het belangrijkste om te onthouden is dat deze bijzondere boom niet van nattigheid houdt, hij staat het liefst in een (zeer) droge bodem. Toch is het wel aan te raden om hem het eerste jaar (na aanplant) regelmatig wat water te geven, zodat je boom goed kan wortelen. Stimuleer ook zijn groei én bloei door hem jaarlijks te bemesten. Bemest je Judasboom het liefst in maart met wat organische mest.

Judasboom Alley Cat snoeien

Een groot voordeel van deze exotische boom is dat hij vrijwel geen snoei nodig heeft. Beperk de snoei tot het verwijderen van dode en beschadigde takken. Deze lichte snoei kun je het beste in juni of juli laten plaatsvinden. Mocht het noodzakelijk zijn om je boom te verjongen, dan kun je de takken tot vlak boven de stam terugsnoeien.
Lees meer

Judasboom Alley Cat water geven

Deze Judasboom staat het liefst in een (zeer) droge bodem, maar houd er wel rekening mee dat deze boom het eerste jaar de tijd nodig heeft om goed te wortelen. Geef de Alley Cat daarom het eerste groeiseizoen (lente en zomer) iedere week een emmer water, tenzij er al veel regenval plaats heeft gevonden. Na deze periode hoef je hem alleen nog water te geven bij langdurige warmte en droogte.
Lees meer

Judasboom Alley Cat planten

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, staat de Judasboom Alley Cat het liefst op een (zeer) droge bodem. Qua grondsoort kun je dan denken aan löss, zavel of zand. Het is daarom ook belangrijk dat je tuingrond goed vochtdoorlatend is. Om te zorgen dat je bodem het overtollige water goed kan afvoeren, raden we je aan om gebruik te maken van aanplant grond tijdens de aanplant. Door je tuingrond met deze speciale grondsoort aan te mengen, maak je de bodem goed luchtig én voorzie je deze Judasboom gelijk van genoeg voeding om zo uitbundig mogelijk te kunnen bloeien. Plaats deze exotische blikvanger het liefst op een plek in de volle zon of halfschaduw.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Judasboom Alley Cat
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!