Lonicera henryi

Groenblijvende Kamperfoelie

v.a.: € 8,99

Formaat
Hoogte 50-60cm
€ 8,99
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Lonicera henryi is een kleurrijke klimplant, die je tuin voorziet van een heerlijk zomerse sfeer. De buisvormige bloemen bloeien in drie verschillende kleuren: wit, geel én roze!

Onze voordelen:

Kenmerken van Lonicera henryi

Wil jij meer kleur, geur en leven in de tuin? Dan zit je met de Kamperfoelie Lonicera henryi goed. Deze kleurrijke klimplant schittert van juni tot en met augustus met schitterende buisvormige bloemen in witte, gele en roze tinten. (Nacht)vlinders, bijen en andere insecten worden aangetrokken tot de heerlijk geurende blikvangers van bloemen. De bloemen van de Lonicera henryi zijn wat kleiner dan die van andere soorten, maar niet minder sierlijk. Na de bloei verschijnen bessen, geliefd bij vogels. Behalve de decoratieve bloei en bessen, is de Kamperfoelie Lonicera henryi populair vanwege zijn wintergroene karakter. Het moet wel heel stevig vriezen wil de klimplant zijn glanzende, donkergroene bladeren verliezen. De goed winterharde Lonicera henryi kan perfect geleid worden tegen een schutting, pergola of gaashekwerk. Met een gemiddelde groeisnelheid wordt deze groenblijvende klimplant zo’n vier meter hoog. Je kunt dus niet om de fraai gekleurde Kamperfoelie heen, maar geloof ons: dat wil je ook niet!

Lees meer

Kamperfoelie verzorgen

Het onderhouden van de Kamperfoelie Lonicera henryi is niet moeilijk, wat de klimplant geschikt maakt voor iedereen.  De goed winterharde klimplant is bladhoudend bij zachte winters, en blijft dan dus mooi groen. Doordat de Kamperfoelie niet zelfhechtend is, is een steun (bijvoorbeeld een gaashekwerk, schutting of pergola) vereist. Hier kun je de tuinplant aan vastbinden met bijvoorbeeld bindbuis.

Lonicera henryi snoeien

Om de bloeiende vaste plant jong en in toom te houden, snoei je de Kamperfoelie het liefst in maart (of eventueel direct na de bloei). Verwijder oude en dode takken en kort lange takken in tot gewenste hoogte. Na het snoeien geef je de Lonicera henryi het best wat organische mest om een goede groei en bloei te stimuleren.

Lees meer

Lonicera henryi water geven

Heb je de Lonicera net geplant? Geef dan direct water. In de eerste periode is regelmatig water geven belangrijk, zodat de jonge Kamperfoelie goed kan wortelen en groeien. Als de klimplant na enige tijd zelf water uit de grond kan halen, hoef je alleen nog extra water te geven tijdens aanhoudend warme, droge periodes. Voor dit type plant is een licht vochtige, maar goed doorlatende bodem wenselijk. 

Lees meer

Lonicera henryi planten

Heb je een pergola, schutting of hekwerk dat je graag zou willen laten begroeien met een kleurrijke klimplant? De Kamperfoelie Lonicera henryi is hiervoor perfect. De wintergroene, bloeiende klimplant is niet zelfhechtend en heeft daarom ondersteuning nodig. Bevestig de plant op punten aan het rek of de schutting om hem te helpen met klimmen. De ideale standplaats voor de Kamperfoelie is in licht vochtige, goed doorlatende en humusrijke grond in de zon of halfschaduw. We adviseren om gebruik te maken van speciale aanplantgrond, want hier wordt de bodem lekker luchtig en voedzaam van. Hoewel de plant houdt van zon of halfschaduw, is het van belang dat de voet niet te veel zonlicht ontvangt om verbranding te voorkomen. Dek de plantvoet hiervoor bijvoorbeeld af met dakpannen of plant een bodembedekker aan rondom de voet. Ben je klaar met de aanplanting? Dan hoef je alleen nog water te geven en het genieten kan beginnen!

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lonicera henryi
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!