Lonicera Dropmore Scarlet

Kamperfoelie 'Dropmore Scarlet'

v.a.: € 9,99

Formaat
Hoogte 50-60cm
€ 9,99
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Lonicera 'Dropmore Scarlet' is een rijkbloeiende klimplant, ook bekend onder de naam: Kamperfoelie. Geniet van juni t/m september van opvallende oranjerode bloemen.

Onze voordelen:

Kenmerken van Lonicera 'Dropmore Scarlet'

Op zoek naar een knallende blikvanger voor in de tuin? De rijkbloeiende klimplant Kamperfoelie Lonicera brownii 'Dropmore Scarlet' steelt van juni tot en met september de show met opvallende oranjerode bloemen. De prachtige bloemkleuren hebben een warme uitstraling en wakkeren het ultieme zomergevoel aan! Vlinders, bijen en andere insecten weten je tuin goed te vinden tijdens de bloeitijd. Na de bloei maakt de Lonicera brownii 'Dropmore Scarlet' plaats voor bessen, waar vogels dol op zijn. Leven genoeg dus in de tuin met de 'Dropmore Scarlet'. Het blad van de klimplant eivormig en blauwgroen. Hoewel de klimplant niet wintergroen is, is de Kamperfoelie wel goed winterhard en sterk. Het is een fors- en snelgroeiende plant, waar je perfect een pergola, hekwerk of schutting mee kunt begroeien. De niet-zelfhechtende klimplant kan een totale hoogte van vier meter bereiken. Heb jij nog een plekje over in de zon of halfschaduw voor deze eyecatcher? 

Lees meer

Kamperfoelie 'Dropmore Scarlet' verzorgen

Het verzorgen van de winterharde Lonicera brownii 'Dropmore Scarlet' is gelukkig niet moeilijk. De bladverliezende Kamperfoelie groeit en bloeit het best op een standplaats in de zon of halfschaduw in licht vochtige, goed doorlatende en humusrijke grond. Doordat de 'Dropmore Scarlet' niet zelfhechtend is, heeft deze een pergola, hekwerk of schutting nodig om te klimmen. Uitlopers kun je hieraan vastbinden.

Lonicera 'Dropmore Scarlet' snoeien

In het voorjaar kun je de snelgroeiende klimplant snoeien om hem in toon te houden, en de vorming van nieuwe scheuten en een spectaculaire bloei te bevorderen. Verwijder dode, oude en verwilderde takken en kort lange takken in. Geef na het snoeien organische mest, zodat de Kamperfoelie vol energie het nieuwe groei- en bloeiseizoen in gaat. 

Lees meer

Lonicera brownii 'Dropmore Scarlet' water geven

Als je de Kamperfoelie net hebt geplant, geef je de vaste plant ruim water. In de eerste periode na het aanplanten is regelmatig water geven van belang, zodat de jonge plant goed kan wortelen. Zodra de Lonicera zelf water uit de grond kan opnemen, hoef je alleen bij aanhoudende warmte en droogte nog extra water te geven. Deze plant houdt van een licht vochtige, maar goed doorlatende bodem. 

Lees meer

Lonicera 'Dropmore Scarlet' planten

De Kamperfoelie Lonicera brownii 'Dropmore Scarlet' is een prachtige, snelgroeiende klimplant, geschikt voor zowel grote tuinen als kleine tuinen. De klimplant is niet zelfhechtend en heeft daardoor steun nodig. Laat de oranjerode blikvanger bijvoorbeeld tegen een schutting, pergola of hekwerk groeien. Deze fleurt zo prachtig op! Voor een mooie dichte begroeiing plant je drie stuks per strekkende meter. Voor de Lonicera brownii 'Dropmore Scarlet' is een standplaats in de zon of halfschaduw perfect. De bloeiende klimplant houdt van een licht vochtige, maar goed doorlatende en humusrijke bodem. Hiervoor adviseren we gebruik te maken van speciale aanplantgrond. Deze grond maakt de bodem luchtig en zit boordevol voedingsstoffen voor een goede start. Na het aanplanten geef je de Kamperfoelie water en dan rest je alleen nog te genieten van de uitbundige bloeier.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lonicera Dropmore Scarlet
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!