Lonicera heckrottii Goldflame

Kamperfoelie 'Goldflame'

v.a.: € 8,99

Formaat
Hoogte 50-60cm
€ 8,99
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Breng kleur in je tuin met de beeldschone Lonicera heckrottii 'Goldflame'. Deze Kamperfoelie bloeit met exotische, oranjeroze bloemen van juni tot september.

Onze voordelen:

Kenmerken van Lonicera heckrottii ‘Goldflame’

Met bloeiende klimplanten geef je je tuin pas écht sfeer. De Kamperfoelie Lonicera heckrottii ‘Goldflame’ is een klimplant met opvallende, exotische bloemen van juni tot september. De hele zomer lang geniet je van heerlijk zoet geurende, buisvormige, oranjerode bloemen met een gele keel. Deze worden opgevolgd door kleine rode bessen. Zowel vlinders, bijen als vogels brengen graag een bezoekje aan de Kamperfoelie. Vanwege de spectaculaire bloei in sprekende bloemkleuren is de Lonicera ‘Goldflame’ een bijzonder sierlijke en sfeervolle klimplant. De groene bladeren vallen in de winter van deze vaste plant, maar de Kamperfoelie is wel zeer winterhard. Met een hoogte en breedte van maximaal drie tot vijf meter is de snel-, opgaand groeiende blikvanger een aanwinst voor iedere tuin. Je laat de Kamperfoelie bijvoorbeeld tegen een pergola, muur, schutting of gaashekwerk omhoog groeien. Doordat de klimplant niet zelfhechtend heeft, dien je hem op een paar punten vast te maken aan de rankhulp. Kies je voor de Kamperfoelie Lonicera heckrottii ‘Goldflame’, dan geniet je niet alleen van een bijzonder aantrekkelijke verschijning, maar ook van een makkelijk te onderhouden plant die weinig eisen stelt. Een topper van een vaste plant dus!

Lees meer

Lonicera ‘Goldflame’ verzorgen

Het onderhouden van de Kamperfoelie Lonicera ‘Goldflame’ stelt gelukkig niet zoveel voor. Dit maakt de kleurrijke klimplant geschikt voor iedere tuinier. Het is wel zaak dat je de klimplant die niet zelfhechtend is goed begeleid. Na het snoeien kun je meststof voor klimplanten geven om een goede groei en bloei te stimuleren. Voordelig aan de Kamperfoelie Lonicera ‘Goldflame’ is dat de plant weinig eisen stelt en goed winterhard is. 

Lonicera heckrottii 'Goldflame' snoeien

Het snoeien van de Kamperfoelie doe je na de laatste vorst in het voorjaar. Middels snoei behoud je een mooie vorm, het gewenste formaat en voorkom je kale plekken. Beschadigde, kruisende en oude takken snoei je weg. Je hoeft niet bang te zijn het verkeerd te doen, want de Lonicera laat zich gemakkelijk snoeien. 

Lees meer

Lonicera ‘Goldflame’ water geven

De Kamperfoelie wenst een normale bodemvochtigheid. In de eerste periode na de aanplanting bewater je regelmatig, zodat de jonge plant goed kan wennen, wortelen en groeien. Als de ‘Goldflame’ eenmaal goed geworteld is, hoef je alleen nog extra water te geven tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend blijft, zodat overtollig water gemakkelijk weg kan lopen. 

Lees meer

Lonicera heckrottii ‘Goldflame’ planten

Voor de kleurrijke Kamperfoelie Lonicera heckrottii ‘Goldflame’ is een standplaats in de zon of halfschaduw het meest geschikt. Het is belangrijk bij deze plant dat de wortels wel altijd in de schaduw staan. Leg bijvoorbeeld oude dakpannen over de wortels of plant er een bodembedekker rondom aan. Wat de bodem betreft, gaat de voorkeur uit naar humusrijke en goed doorlatende grond. We adviseren hiervoor speciale aanplantgrond te gebruiken voor een goede start. Aanplantgrond maakt zowel de bodem luchtig als vruchtbaar. Op een luchtige plek heeft de Kamperfoelie geen last van ziektes of ongedierte. De Lonicera heckrottii ‘Goldflame’ is een klimplant, die niet zelfhechtend is. Dit betekent dat de vaste plant hulp nodig heeft om omhoog te groeien. Je plant de Kamperfoelie het best tegen een pergola, schutting of gaaswerk aan. Hiervoor heb je één plant per strekkende meter nodig. Vervolgens verbind je de ranken door middel van bindmiddelen aan het object. Klaar met planten? Geef dan genoeg water. 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lonicera heckrottii Goldflame
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!