Lonicera tellmanniana

Kamperfoelie tellmanniana

v.a.: € 8,99

Formaat
Hoogte 50-60cm
€ 8,99
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Lonicera tellmanniana is een klimplant met een exotische uitstraling. Van mei t/m juni bloeit deze Kamperfoelie met prachtige oranjegele bloemen.

Onze voordelen:

Kenmerken van Lonicera tellmanniana

Een bijzondere, opvallende soort onder de klimplanten is de Kamperfoelie Lonicera tellmanniana. Van mei tot en met juni bewonder je gele tot oranje bloemen in kransen. De prachtige bloemkleur en -vorm geven je tuin een exotisch tintje en zorgen voor veel sfeer en leven, doordat ze vlinders en bijen aantrekken. De bloemen combineren bovendien prachtig met de langwerpige, ovale, donkergroene bladeren. De Kamperfoelie Lonicera tellmanniana is bladverliezend, maar verliest wel pas vrij laat zijn bladeren en loopt na de winter weer vroeg uit. Lang zit deze klimplant dus niet zonder kleur. Na de bloei spot je trouwens ook nog decoratieve zwarte bessen aan de Kamperfoelie, geliefd bij vogels. Je ziet de Lonicera ‘Tellmanniana’ vaak bij schuttingen of pergola’s. Deze versier je hier prachtig mee! De Kamperfoelie is niet zelfhechtend, dus je moet de vaste plant wel een handje helpen met de klimmen. De redelijk snelgroeiende Kamperfoelie wordt zo’n drie tot vier meter hoog en is geschikt voor iedere tuin. Bovendien is de klimplant zeer winterhard en makkelijk te verzorgen, en daarom een fantastische aanwinst voor iedere tuinier. 

Lees meer

Kamperfoelie verzorgen

Ook als je geen groene vingers hebt, kun je met de Lonicera tellmanniana prima uit de voeten. De klimplant is zeer winterhard, stelt weinig eisen en is makkelijk te snoeien. Na het snoeien geef je het best organische mest voor een extra boost. Doordat de Lonicera tellmanniana niet zelfhechtend is, moet je de klimplant begeleiden in zijn groei. Dit doe je door de plant op plaatsen te bevestigen aan de rankhulp, een gaashekwerk, schutting of pergola bijvoorbeeld.

Lonicera tellmanniana snoeien

In het vroege voorjaar kun je de Kamperfoelie snoeien door dode, beschadigde en kruisende takken weg te halen en lange takken terug te snoeien. Hier frist de klimplant van op en wordt een goede groei en bloei bevorderd. Levert de Lonicera in in kracht? Dan kun je hem een keer wat forser terugsnoeien. Deze klimplant kun je niet snel verkeerd snoeien, de Kamperfoelie kan wel wat hebben. 

Lees meer

Lonicera water geven

Heb je de Lonicera tellmanniana geplant? Geef in de eerste periode regelmatig water, zodat de jonge plant goed kan wortelen. Na een tijdje kan de Kamperfoelie zichzelf van water voorzien en hoef je alleen nog extra water te geven bij warm en droog weer. Dit type plant heeft een normale waterbehoefte en verdraagt ook enige droogte. Een goed doorlatende bodem is belangrijk; overtollig water moet gemakkelijk weg kunnen.

Lees meer

Lonicera tellmanniana planten

De Kamperfoelie Lonicera tellmanniana wordt vaak toegepast tegen een pergola, schutting of gaashekwerk. Het is tenslotte een prachtige klimplant. De klimplant is echter niet zelfhechtend en heeft daarom ondersteuning nodig. Bevestig de Kamperfoelie op een paar plaatsen aan het klimrek of andere object en help de plant zo in een bepaalde richting te groeien. Per strekkende meter is één snelgroeiende Kamperfoelie doorgaans voldoende. Voor de Lonicera tellmanniana is een goed doorlatende en humusrijke bodem perfect om goed te groeien en bloeien. We geven je het advies gebruik te maken van speciale aanplantgrond, waar de bodem zowel luchtig als voedzaam van wordt. Geef de klimplant een standplaats in de zon of halfschaduw en na het aanplanten voldoende water. De rest doet de prachtige Kamperfoelie zelf!

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lonicera tellmanniana
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!