Vlinderstruik Lila Sweetheart

Buddleja Butterfly Candy 'Lila Sweetheart'

v.a.: € 13,50

Formaat
Hoogte 30-40cm
€ 13,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Vlinderstruik 'Lila Sweetheart' is een compacte en kleine vlinderstruik, die tussen juli en oktober uitbundig bloeit met spectaculaire lila bloempluimpjes. Deze Butterfly Candy ruikt lichtzoet en trekt veel vlinders en bijen.

Onze voordelen:

Buddleja Butterfly Candy ‘Lila Sweetheart’ is een nieuwe dwergvlinderstruik, die zich kenmerkt door een mooie compacte vorm, goede vertakking en uitbundige bloei. Doordat de struik maximaal 80 cm hoog wordt, is deze zeer geschikt voor in kleine tuinen (bijvoorbeeld in een border) en voor in een pot op het terras of balkon. Van juli tot oktober staat de eyecatcher in bloei: gevulde lila bloempluimen sieren je tuin in deze periode en lokken veel vlinders en bijen naar je tuin. De lila bloemen met een oranje hart van de vlindertrekpleister geuren licht zoet en zijn geweldig voor de biodiversiteit en daarmee een levendige tuin. De groene, langwerpige bladeren vallen in de winter van de bladverliezende struik, maar de Buddleja Butterfly Candy ‘Lila Sweetheart’ is wel goed winterhard. In het voorjaar snoei je de sierstruik terug en geef je deze het best organische mest voor een energieke start van het nieuwe groei- en bloeiseizoen. Verder kun je het bloeiseizoen verlengen door uitgebloeide bloemen weg te halen. Daardoor geniet je extra lang van de rijke en schitterende bloei!

 

 

Lees meer

Behalve dat de Buddleja Butterfly Candy ‘Lila Sweetheart’ een prachtig plaatje is, is het ook een makkelijk te verzorgen plant. De dwergvlinderstruik behoeft geen speciale zorg. In het voorjaar snoei je de ‘Lila Sweetheart’ tot circa 15 cm boven de grond terug. Hierdoor behoud je zijn compacte vorm en stimuleer je een uitbundige bloei. Door de vlinderstruik daarna te bemesten bevorder je dit extra. Merk je uitgebloeide bloemen op tijdens de bloei? Verwijder deze dan om het bloeiseizoen te verlengen.

Een Buddleja Butterfly Candy ‘Lila Sweetheart’ snoeien? Dat doe je in het voorjaar, na de vorst. Je snoeit de vlinderstruik tot ongeveer 15 cm boven de grond terug. Dit stimuleert de bloei en hiermee houd je de struik in een mooie compacte vorm. Daarnaast knip je uitgebloeide bloemen tijdens de bloei het best weg. Dit zorgt vaak voor een verlenging van de bloei namelijk en dat wil je natuurlijk niet tegenhouden!

Lees meer

Buddleja Butterfly Candy ‘Lila Sweetheart’ heeft een gemiddelde waterbehoefte. Heb je de dwergvlinderstruik net aangeplant? Geef de jonge plant dan ruim water, zodat de wortels goed aan de bodem kunnen wennen. Ook in de periode na de aanplanting is voldoende water geven essentieel. Is het in de zomer warm en droog? Geef de sierstruik, ook oudere exemplaren, dan extra water om uitdroging te voorkomen. Zorg wel altijd voor een goed doorlatende bodem, zodat overtollig water gemakkelijk kan afvoeren.

Lees meer

Ga je de Buddleja Butterfly Candy ‘Lila Sweetheart’ planten? Dit kan het hele jaar door, mits het niet vriest. Je kunt ervoor kiezen om de vlinderstruik ‘Lila Sweetheart’ in de volle grond in de tuin te planten of in een pot op het terras of balkon te plaatsen. In de tuin komt de compacte sierstruik bijvoorbeeld in een border prachtig tot zijn recht. Doordat de dwergvlinderstruik laag blijft, kun je de vlinders die erop af komen goed bewonderen. Wat de bodem betreft, gedijt de Buddleja Butterfly Candy ‘Lila Sweetheart’ in de meeste grondsoorten. Zorg wel voor een ietwat vochtige, maar goed doorlatende bodem. Een luchtige bodem creëer je gemakkelijk door speciale aanplantgrond door de tuingrond te mengen. Hierin zitten direct de juiste voedingsstoffen voor een energieke start. Verder staat de vlindertrekpleister graag op een zonnige plek. Na de aanplanting geef je de jonge plant ruim water.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vlinderstruik Lila Sweetheart
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!