Vlinderstruik Summer Beauty

Buddleja davidii Summer Beauty

v.a.: € 6,50

Formaat
Hoogte 25-30cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 6,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Vlinderstruik 'Summer Beauty' bloeit vanaf juli t/m september met opvallende roze-rode bloempluimen. Deze Buddleja is niet alleen prachtig om te zien, hij trekt ook vele vlinders en bijen aan.

Onze voordelen:

De Buddleja davidii ‘Summer Beauty’ is een opgaande, bladverliezende, snelgroeiende heester, die in de (na)zomer bloeit met roze-rode bloemen. Deze variant heeft iets kleinere bloempluimen, maar grote sierwaarde blijft gegarandeerd door de fraai gekleurde pluimen, die van deze Vlinderstruik een echte ‘Summer Beauty’ maken. Haar naam dankt de Vlinderstruik aan de vele soorten vlinders die de bloeiende struik aantrekt. De Buddleja ‘Summer Beauty’ werkt door de grote hoeveelheid nectar en heerlijke geur als een magneet op vlinders, maar ook op bijen, hommels en andere nectar liefhebbende insecten. Deze tuinplant is dus niet alleen een lust voor het oog, maar ook goed voor de biodiversiteit in je tuin. Het blad van de Buddleja davidii is langwerpig en grijsgroen van kleur. De sierheester is winterhard, bestand tegen droogte en groeit op de meeste grondsoorten, zolang de grond niet te nat is. Als zonaanbidder staat de Buddleja davidii ‘Summer Beauty’ graag op een warme en zonnige plek, bijvoorbeeld in de border/ tegen de muur of schutting. Door de prachtige bloei, decoratieve bladeren en mooie groeiwijze, is het een veelgebruikte accentplant in tuinen en plantsoenen. De middelgrote heester, die uiteindelijk 2,5 meter hoog kan worden, bloeit op eenjarig hout en snoei je in het voorjaar flink terug. Doe je dit niet, dan neemt de bloei drastisch af. 

 

  • Bloeikleur: Roze rood
  • Bloeitijd: Juli – September
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon
  • Hoogte: 2.5 m
Lees meer

Door de Buddleja davidii ‘Summer Beauty’ in het voorjaar flink te snoeien, geniet je in de zomer opnieuw van een spectaculaire bloei. Snoei je de Vlinderstruik niet, dan zal de prachtige bloei drastisch afnemen en dat wil je natuurlijk voorkomen. Je mag de ‘Summer Beauty’ flink terugsnoeien tot 25 à 50 cm boven de grond. Het is een snelgroeiende heester, die als het warmer wordt weer vlot uitloopt en in de zomer opnieuw een hoogte van 1,5 tot 3 meter bereikt. Door in de bloeiperiode uitgebloeide bloemen te verwijderen, stimuleer je een verlenging van het bloeiseizoen. Dit raden we daarom zeker aan! Verder vereist de Vlinderstruik ‘Summer Beauty’ weinig onderhoud en is de tuinplant goed winterhard en bestand tegen droogte. Om deze topper hoef je je dus niet snel zorgen te maken.

Lees meer

Heb je de Buddleja ‘Summer Beauty’ aangeplant? Geef de jonge plant direct na en in de eerste periode na de aanplanting regelmatig en voldoende water om goed te kunnen wortelen en groeien. Als volwassen plant hoef je de Vlinderstruik alleen nog extra water te geven bij aanhoudend warm en droog weer. Voor dit type plant geldt dat een wat drogere grond de voorkeur krijgt. Houd de bodem goed doorlatend, zodat de Vlinderstruik geen natte voeten krijgt.

Lees meer

Het planten van de Vlinderstruik kan het hele jaar, zolang het niet vriest. De Buddleja davidii ‘Summer Beauty’ kun je solitair of in groepen planten. Door de mooie bloei en groeiwijze is het een veel geplante accentplant. Je kunt de Vlinderstruik combineren met andere bloeiende vaste planten en goed in de border toepassen. De Vlinderstruik ‘Summer Beauty’ verlangt naar een warme en zonnige standplaats, bijvoorbeeld tegen een muur of schutting. Daarnaast staat de zonaanbidder graag in een wat drogere, goed doorlatende grond. Maak gebruik van aanplantgrond om een luchtige en voedzame bodem te creëren voor een goede start. Heb je de Vlinderstruik aangeplant? Geef deze dan voldoende water om goed te kunnen settelen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vlinderstruik Summer Beauty
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!