Vlinderstruik Ile de France

Buddleja davidii Ile de France

v.a.: € 7,75

Formaat
Hoogte 25-30cm
€ 7,75
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Vlinderstruik 'Ile de France' is een compactere vlinderstruik, die tussen juli en september uitbundig bloeit met donker violet kleurige bloemen.

Onze voordelen:

Met een Vlinderstruik, zoals de prachtige Buddleja davidii ‘Ile de France’, geniet je de hele zomer van een kleurrijke border. Deze rijkbloeiende Vlinderstruik bloeit van juli tot en met september met lila tot dieppaarse bloempluimen, die je tuin een Mediterraan tintje geven. Iedere pluim bestaat uit honderden bloemen vol nectar, die heerlijk geuren en als een magneet werken op vlinders, bijen, hommels en andere nectar liefhebben insecten. Door een Buddleja ‘Ile de France’ te planten zorg je dus niet alleen voor kleur en sfeer in je tuin, maar vergroot je er ook de biodiversiteit. Deze Vlinderstruik kenmerkt zich verder door langwerpige, grijsgroene bladeren, die de tuinplant in de winter verliest. De ‘Ile de France’ is winterhard, bestand tegen droogte en gedijt het best in de zon. In het voorjaar snoei je de zonaanbiddende struik, die op eenjarig hout bloeit, flink terug om een rijke bloei in de zomer te garanderen. Door de snelle groei bereikt de Buddleja davidii ‘Ile de France’ in datzelfde jaar weer een hoogte van gemiddeld 2 meter. De middelgrote, compacte sierheester is geschikt om een mooi accent te leggen in iedere tuin en kan zowel solitair als in groepen geplant worden.

 

  • Bloeikleur: Donker violet
  • Bloeitijd: Augustus – september
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon
  • Hoogte: 1.5 – 2 m
Lees meer

De Buddleja davidii bloeit op eenjarig hout. In het voorjaar snoei je de Vlinderstruik 'Ile de France' flink terug tot 30 à 50 cm boven de grond. Het is belangrijk dat je de Vlinderstruik pas snoeit als de kans op stevige vorst is geweken. De tuinplant is winterhard, maar kan anders wel invriezen. Na het snoeien geniet je in de zomer direct van een prachtige, rijke bloei. Snoei je deze soort Vlinderstruik niet stevig terug, dan zal de bloei drastisch afnemen. Aangezien dit de kracht is van de prachtige Buddleja davidii ‘Ile de France’, is snoeien dus van belang. Door de snelle groei bereikt de bloeiende struik in hetzelfde jaar alweer zijn maximale hoogte. De bloeiperiode kun je proberen te verlengen door uitgebloeide bloemen te verwijderen. Naast het snoeien, verwijderen van uitgebloeide bloemen en geven van water bij aanhoudende droogte en hitte, vereist de Buddleja davidii ‘Ile de France’ geen verdere verzorging.

Lees meer

Zodra je de Buddleja davidii ‘Ile de France’ hebt aangeplant, geef je de jonge tuinplant ruim water. In de eerste periode na de aanplanting is regelmatig water geven van belang, zodat de Vlinderstruik goed kan wortelen en groeien. Hierna, als de plant gesetteld is, hoef je alleen nog extra water te geven bij hoge temperaturen en droogte. De Vlinderstruik houdt van een wat drogere bodem, die goed doorlatend is.

Lees meer

Door de schitterende bloei en groeiwijze is de Buddleja davidii ‘Ile de France’ een ideale plant om een mooi accent te leggen in je tuin. Het is een geschikte struik voor in de zonnige border en kan zowel solitair als in groepen aangeplant worden. Kies voor dit type plant een zonnige standplaats uit: in de zon maakt de Vlinderstruik namelijk de meeste nectar aan en gedijt de zomerbloeier het best. Een zonnig plekje tegen de muur of schutting is bijvoorbeeld perfect. Wat de grondsoort betreft, stelt de bloeiende struik weinig eisen. Wel verlangt de Vlinderstruik naar een wat drogere, goed doorlatende bodem. Door aanplantgrond door de tuingrond te mengen creëer je een luchtige bodem met de nodige voedingsstoffen voor een goede start. Heb je de Vlinderstruik aangeplant? Geef deze dan voldoende water om goed te kunnen settelen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vlinderstruik Ile de France
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!