Vlinderstruik Flower Power

Buddleja weyeriana Flower Power

v.a.: € 7,95

Formaat
Hoogte 30-40cm
€ 7,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Vlinderstruik Flower Power heeft een spectaculaire én lange bloei! Vanaf juli t/m november verschijnen de beeldschone drie-kleurige bloempluimen. De bloemetjes zijn onderin oranje, halverwege zacht-lila en bovenin paars. Deze opvallende bloemen weten niet alleen de aandacht te trekken van veel mensen, maar ook van insecten!

Onze voordelen:

Buddleja weyeriana Flower Power is een vlinderstruik met een spectaculaire én lange bloei! Deze doorbloeiende vlinderstruik bloeit vanaf juli t/m november in de meest bijzondere kleurencombi. De bloempluimen beginnen blauw, maar verkleurt langzaam naar oranje. Als deze Flower Power volop in bloei staat zie je zelfs drie verschillende kleuren in de pluimen. Onderin zijn de bloemetjes oranje, halverwege zacht-lila en bovenin paars! Het is dus ook echt een struik die veel aandacht weet te trekken! Niet alleen van mensen, maar ook van insecten. Deze vlinderstruik is goed winterhard en bereikt een hoogte van maximaal 250 cm.

Ben jij ook zo onder de indruk van deze waanzinnig mooie vlinderstruik? Buddleja weyeriana Flower Power kun je online kopen via onze webshop, of kom je eigen vlinderstruik uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

Het verzorgen van de vlinderstruik Flower Power is vrij eenvoudig. De eerste periode na aanplant heeft hij regelmatig water nodig, totdat hij gewend is aan de bodem. Om zijn groei én bloei te stimuleren, raden wij aan om de Flower Power ieder voorjaar te bemesten. Gebruik hiervoor een langwerkende, organische meststof. Wil je zo lang mogelijk genieten van de bloei? Verwijder dan regelmatig de uitgebloeide bloemen, deze maken dan plaats voor nieuwe bloemen. Lees meer hieronder over de snoei.

Door je vlinderstruik te snoeien houd je hem jong en vitaal. Juist om te zorgen voor een schitterende bloei, is het belangrijk om hem ieder voorjaar terug te knippen tot 50 cm boven de grond. Door tijdens de bloei regelmatig de uitgebloeide bloemen weg te knippen, kun je de bloei bovendien verlengen! De uitgebloeide bloemen maken dan plaats voor de groei van nieuwe bloemstengels. Als je gaat snoeien, zorg er dan wel voor dat je snoeischaar goed scherp én schoon is! Zo voorkom je beschadigingen en infecties aan je vlinderstruik.

Lees meer

Vooral de eerste periode na aanplant is het aan te raden om regelmatig water te geven. Geef deze spectaculaire bloeier het eerste groeiseizoen (lente en de zomer) wekelijks water, dan heeft hij voldoende tijd om te wennen aan zijn nieuwe bodem. Na dit eerste groeiseizoen is het alleen nog belangrijk om water te geven bij warmte en droogte. 

Lees meer

Voor het aanplanten van deze vlinderstruik is het belangrijk om een goede standplaats te uit te zoeken. Plant de Flower Power het liefst op een zonnige plek, in de volle zon of anders halfschaduw. Qua bodem is hij niet kieskeurig, zolang de grond goed vocht kan afvoeren (doorlaten). Om zeker te zijn van de beste start voor je vlinderstruik Flower Power, raden we daarom aan om gebruik te maken van speciale aanplant grond. Deze échte bodemverbeteraar is heerlijk luchtig en zit ook vol voeding voor je planten. Meng je tuingrond aan met aanplant grond en vul hiermee het plantgat op. 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vlinderstruik Flower Power
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!