Vogel planten mix

Planten pakket voor vogels

v.a.: € 64,95

Formaat
Hoogte 30-40cm, Potmaat C3
Op aanvraag
€ 64,95
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Word je graag wakker met het gekwetter van vogeltjes op de achtergrond? Met ons vogel pakket trek je veel van deze kleine vriendjes naar je tuin! Het pakket bestaat uit 5 verschillende planten, met elk een unieke uitstraling en kenmerken.

Onze voordelen:

Rowanberry (Wilde lijsterbes/ Sorbus aucuparia)

De Sorbus aucuparia, beter bekend als Wilde lijsterbes of Rowanberry, is een grote boom met (half)open kroon. In mei en juni bloeit de eyecatcher met groepjes witte bloemen, die bijen en andere nuttige insecten aantrekken. Vervolgens verschijnen oranjerode bessen in het najaar. Vogels zijn werkelijk dol op zijn vruchten! ‘Aucuparia’ betekent in het Nederlands niet voor niets ‘vogelvangst’. De Wilde lijsterbes is bladverliezend en vertoont mooie herfstkleuren. Doorgaans wordt de wilde boom tussen de 10 tot 15 meter hoog, waardoor de Rowanberry voor grote tuinen bedoeld is. Zoek een mooie plek uit in de zon of halfschaduw. Makkelijk is dat de Sorbus aucuparia vrijwel overal groeit en zeer winterhard is. Ook heeft de boom weinig snoei nodig. Verwijder in de late winter of vroege lente eventuele dode en beschadigde takken.

Cornelian Cherry (Cornus mas)

Verrijk je tuin met een prachtige boom, die ook nog eens goed is voor de biodiversiteit. De Gele Kornoelje (Cornus mas) of in het Engels Cornelian Cherry is de bekendste winterbloeiende boom. Al vroeg in het jaar schittert de kleine tot middelgrote boom met talloze gele bloemetjes op de kale takken. Deze geven je tuin in de koude maanden kleur en zijn in trek bij vlinders, bijen en andere insecten. De bloei wordt opgevolgd door de uitloop van bladeren en komst van knalrode besachtige vruchten, een belangrijke voedselbron voor vogels. Met een maximale hoogte tussen de vier en zes meter is de Gele Kornoelje ook geschikt voor kleineren tuinen. De bloeiende boom stelt niet veel eisen als het gaat om e verzorging. Geef in het najaar bemesting, in droge periodes voldoende water en snoei na een aantal jaar – als het nodig is – na de bloei oudere, dode en kruisende takken weg.  

Juneberry (Krentenboompje Amelanchier)

De Krentenboom (Amelanchier) of in het Engels Juneberry weet ieder seizoen weer te verrassen. Het is een bijzondere struik of kleine boom, die in het voorjaar uitloopt met bronskleurige blaadjes en bloeit met beeldschone, heerlijk geurende witte bloemetjes. Niet alleen wij mensen genieten intens van de bloesem, ook vlinders en bijen brengen deze periode graag een bezoekje aan de tuin. In de zomer verschijnen donkere vruchtjes. Als je de krenten wilt proeven moet je snel zijn, want vogels wachten niet op je! Het Krentenboompje is dus een goede aanwinst voor de biodiversiteit in je tuin. Geniet in de herfst ook nog van schitterende herfstkleuren en voor je het weet is de cirkel rond. Vanwege de trage groei hoef je de Amelanchier, die maximaal vijf meter hoog wordt, niet veel te snoeien. Zorg voor voldoende water en voeding en het Krentenboompje is tevreden!

Common Spindle Tree (Wilde Kardinaalsmuts)

Met een Wilde Kardinaalsmuts (Euonymus europaeus) in je tuin ben je verzekerd van kleur, sfeer én maak je dieren blij. De inheemse struik of kleine boom wordt maximaal zes meter hoog en groeit opgaand met een compacte, ronde kroon. In mei en juni bloeit Wilde Kardinaalsmu met kruisvormige, lichtgroene bloemetjes. Deze vallen niet erg op, maar insecten smullen ervan. In het najaar geniet je van schitterende herfstkleuren van het blad en bewonder je bijzondere roze vruchtdozen (in de vorm van kardinaalsmutsen) met opvallende oranje zaden erin. Vogels zijn hier werkelijk dol op! Naast dat de Wilde Kardinaalsmuts een fraaie verschijning is en goed voor de biodiversiteit in je tuin, is het een makkelijke struik of boom. De Euonymus europaeus is zeer winterhard, stelt weinig eisen aan de bodem, gedijt zowel in de volle zon als halfschaduw en heeft weinig of geen snoei nodig. 

Bird Cherry (Prunus padus)

Drie keer raden wie er afkomen op de Gewone Vogelkers? De donkerblauwe vruchten in het najaar zijn erg in trek bij vogels. Ook leveren ze een prachtig plaatje op. In het voorjaar werkt de Prunus padus als een magneet op een andere doelgroep. Als de boom in bloei staat, zijn vlinders, bijen en andere insecten gegarandeerd in je tuin te vinden. De grote trossen heerlijk geurende, witte bloemetjes zijn niet te missen. Dit maakt de Gewone Vogelkers van grote sierwaarde én goed voor de biodiversiteit in je tuin. De bloesemboom kan wel acht tot twaalf meter hoog worden en wordt daarom voor geplant in grote tuinen, plantsoenen en langs lanen. Je hoeft de Gewone Vogelkers maar eens per jaar licht te snoeien en mest te geven, wat het een onderhoudsarme boom maakt. Zorg wel voor een beschutte standplaats, waar de Prunus padus beschermd is tegen harde wind. 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vogel planten mix
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!