Bijen planten mix

Planten pakket voor bijen

v.a.: € 64,95

Formaat
Hoogte 30-40cm, Potmaat C3
€ 64,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Ons bijen planten pakket bestaat uit een mix van 4 vaste planten, die veel bijen naar je tuin trekken. Bijen zijn ontzettend nuttig voor de natuur, het zijn de beste bestuivers! 

Onze voordelen:

Honeyballs (Cephalanthus occidentalis)

De Cephalanthus occidentalis of Kogelbloem is geliefd om zijn opvallende kogelvormige, witte bloemen. Ze lijken op speldenkussentjes en zijn te bewonderen van juni tot en met augustus. Vlinders, bijen en hommels brengen deze periode graag een bezoekje aan je tuin voor deze bijzondere bloemen! Naast de unieke bloeiwijze, brengt de Kogelbloem kleur aan je herfsttuin met zijn fraaie, donkere zaaddozen. Deze zijn dan weer in trek bij watervogels. De Cephalanthus occidentalis staat graag op een beschutte plek in de volle zon of halfschaduw in voedzame en vochtige grond, bijvoorbeeld aan de vijverrand. Zonder snoei wordt de sierheester maximaal twee meter hoog, maar je kunt hem door middel van snoei in het voorjaar dus ook kleiner houden. De Cephalanthus occidentalis verdraagt vormsnoei en verjongingssnoei. 

Hidcote (Hypericum 'Hidcote')

Geniet de hele zomer lang van de doorbloeiende Hypericum 'Hidcote' (Hertshooi). Hertshooi bloeit lange tijd met heldergele, geurende bloemen, die veel vlinders, bijen en hommels aantrekken. De bloemen groeien later uit bessen, een voedselbron voor vogels. Vanwege de brede groeiwijze is de Hypericum 'Hidcote' een goede bodembedekker, die maximaal 100 cm hoog wordt en weinig eisen stelt aan de grondsoort. De bladeren blijven in het najaar nog lang aan de winterharde struik hangen, waardoor Hertshooi nagenoeg wintergroen is. In het voorjaar snoei je de op éénjarig hout bloeiende Hypericum terug tot zo’n 20 cm boven de grond voor het behoud van een mooie vorm en geef je daarna bemesting voor een goede groei en bloei.

Beauty Bush (Linnaea amabilis)

De Linnaea amabilis, ook bekend als Kolkwitzia amabilis of Koninginnenstruik, is een prachtige sierheester met een uitbundige bloei in april en mei. Heerlijk geurende, klokvormige in tuilen vullen dan de Koninginnenstruik. De bloemen hebben een witte tot roze kleur en oranje-gele keel, en zijn zeer aantrekkelijk voor vlinders, bijen en andere nuttige insecten. Een mooie aanwinst om een levendige en biodiverse tuin mee te creëren dus! Met een maximale hoogte van 350 cm is de breed groeiende Beauty Bush een mooie solitair heester in de border, maar ook in groepen of als haag toe te passen. Zorg voor een beschutte standplaats in de zon of halfschaduw en goed doorlatende grond. De Koninginnenstruik kun je in juni, na de bloei, snoeien voor het behoud van een mooie vorm en jonge, vitale struik. 

Elderberry (Vlierbes/ Sambucus)

De Sambucus Vlierbes is een waardevolle heester. De heerlijk zoet geurende, witte, schermvormige bloemen in mei en juni zorgen voor veel nectar voor vlinders, bijen en andere insecten. Na de bloei volgen de bessen, die weer een belangrijke voedselbron zijn voor vogels en kleine zoogdieren. Niet alleen voor dieren is de Vlierbes een lekkernij, de bloemen en bessen worden ook gebruikt om jam of drankjes van te maken. Het is dus zowel een nuttige als mooie heester om te zien. De Elderberry groeit bossig en wordt maximaal vier tot zes meter hoog en drie tot vijf meter breed. In het voorjaar kun je de Vlierbes snoeien om hem in model te houden. Veelal wordt de Sambucus heester gebruikt als afscheiding in combinatie met andere struik en lage bomen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bijen planten mix
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!