Rhododendron Nova Zembla

Rhododendron 'Nova Zembla'

v.a.: € 14,50

Formaat
Hoogte 30-40cm
€ 14,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rhododendron 'Nova Zembla' heeft groen blad en prachtige rode bloemen. De Meeste Rhododendrons staan het liefst en gefilterd zonlicht of half schaduw. Onder Pijnbomen en Eiken of aan de bosrand zijn ze in hun element. De Rhododendron is mooi als solitair maar zeker ook prachtig als haag.

Onze voordelen:

Kenmerken van Rhododendron 'Nova Zembla'

Ben je op zoek naar een pareltje voor in je tuin? De opvallende Rhododendron ‘Nova Zembla’ mag niet ontbreken! Het is een grote, winterharde en zeer sterke soort met een adembenemende bloei. Sterker nog, het is een van de mooiste roodbloeiende Rhododendrons. In mei en juni zijn de bolvormige, intens roze/rode bloemen met een bijna zwarte macule te bewonderen. Ook is het een kleurrijke aanvulling op je wintertuin, omdat het een groenblijvende heester is. De bladeren zijn langwerpig, leerachtig, glanzend en donkergroen van kleur. De Rhododendron ‘Nova Zembla’ heeft een vrij losse, breed opgaande groei en bereikt een maximale hoogte tussen de 2 en 3 meter. Doordat Rhododendrons vrij langzame groeiers zijn, duurt het echter jaren voor deze hoogte wordt aangetikt. In groepen komt de Rhododendron met roze/rode bloemen met bijna zwarte macule prachtig tot zijn recht, maar ook als solitaire heester of in een (gemengde) haag kun je deze soort goed toepassen. De ‘Nova Zembla’ is een zuurminnende plant, die graag in de halfschaduw staat (vermijd volle zon) en weinig verzorging behoeft. Het is dus niet alleen een prachtige, maar ook nog eens een praktische keuze! 

 

  • Bloeikleur: Rood
  • Bloeitijd: April- Mei
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Zon- Halfschaduw
  • Hoogte:2m

Lees meer

Rhododendron 'Nova Zembla' verzorgen

Behalve dat de Rhododendron een prachtige heester is, is het ook een soort die relatief weinig onderhoud vereist. Win-win! Het is een winterharde, sterke en groenblijvende struik, waar je je niet snel zorgen om hoeft te maken als je voor de juiste leefomstandigheden zorgt. Oftewel, een humusrijke, goed doorlatende en zure grond, standplaats in de halfschaduw en voldoende water bij warm weer. Daarnaast is het slim om uitgebloeide bloemen te verwijderen, zodat de bloeiende vaste plant hier geen energie aan verspilt. Dit bevordert de ontwikkeling van nieuwe scheuten en kan resulteren in een mogelijke doorbloei.

Rhododendron 'Nova Zembla' snoeien

Behalve het verwijderen van uitgebloeide bloemen, is een Rhododendron snoeien dniet of nauwelijks nodig. Alleen wanneer je de grootte wilt inperken of oud hout opmerkt is snoeien mogelijk. Het best doe je dit direct na de bloei. Houd er rekening mee dat de tuinplant hier niet snel van herstelt en het ten koste kan gaan van de bloei het jaar erna. 

 

Lees meer

Rhododendron water geven

Rhododendron ‘Nova Zembla’ water geven doe je direct na en in de eerste periode na de aanplanting, zodat de jonge plant kan wennen aan de bodem. Eenmaal goed geworteld, hoef je alleen nog extra water te geven als het warm en droog is. Zorg voor een vochthoudende tot vochtige en goed doorlatende bodem. Een luchtige bodem creëer je door gebruik te maken van speciale aanplantgrond zuurminnende planten. 

Lees meer

Rhododendron 'Nova Zembla' planten

Ga je jouw Rhododendron planten in de volle grond? Dit kan in principe het hele jaar, mits het niet vriest. Je kunt de ‘Nova Zembla’ als solitair heester aanplanten, als bloeiende haag toepassen of in groepen planten in de border. Kies je voor de laatste optie, zorg dan dat je de Rhododendron voldoende ruimte geeft, omdat het een grote struik zal worden. Dit type Rhododendron is een grote soort, die een maximale hoogte van 2 tot 3 meter bereikt, en het meest geschikt is voor een middelgrote of grote tuin. Wat de standplaats betreft, gaat de voorkeur uit naar halfschaduw. In de volle zon kan de bloeiende struik namelijk verbranden. Rhododendrons groeien in zure grond, die tevens humusrijk en vochthoudend tot vochtig is. Door gebruik te maken van tuinturf of speciale aanplantgrond zuurminnende planten zorg je voor een zure en vochthoudende, maar goed doorlatende grond. Je kunt dit door de tuingrond mengen of na de aanplanting rond de plantvoet strooien. Let erop dat je de Rhododendron niet te diep wortelt. Deze plantensoorten wortelen namelijk vrij ondiep en krijgen anders niet genoeg zuurstof. De grote van het plantgat is afhankelijk van de maat van de kluit. Zorg ervoor dat het gat minimaal anderhalve keer zo breed is. Heb je jouw blikvanger aangeplant in de volle grond? Geef de jonge plant dan direct en regelmatig water om goed te kunnen wortelen. 


TIP: Wacht nog even met bestellen en neem ook een kijkje bij onze andere mooie Rhododendrons. Bij Bomenenzo vind je Rododendrons in vele kleuren en maten. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige Rhododendron yakushimanum ‘Dreamland’ en Rhododendron 'Catawbiense Grandiflorum'. Ook voor talloze andere bloeiende struiken, vaste planten, groenblijvende haagplanten voor wintergroene hagen (ook kant-en-klaar hagen), groenblijvende struiken, bomen en heesters (kleine bomen, grote bomen, meerstammige bomen en groenblijvende bomen) kun je bij ons terecht. Bekijk alle bomen en planten online of breng gezellig een bezoekje aan onze kwekerij in de Betuwe. Heb je wat moois gezien? Een offerte aanvragen, voor onze zakelijke klanten bijvoorbeeld, kan gemakkelijk via de website. Wanneer je kiest voor online bestellen, adviseren we de optie ‘account aanmaken’ om je bestelling online te kunnen volgen. Door middel van product vergelijken vind je de mooiste soorten voor jouw tuin. Hulp nodig bij het kiezen? Laat het weten, we helpen je graag!

 

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rhododendron Nova Zembla
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!