Rhododendron Madame Masson

Rhododendron 'Madame Masson'

v.a.: € 14,50

Formaat
Hoogte 30-40cm
€ 14,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rhododendron 'Madame Masson' bloeit met beeldschone witte bloemen rond mei - juni. De kern van de bloemen hebben een mooie mosterdgele tint. De bloemknoppen zijn zachtroze van kleur.

Onze voordelen:

Kenmerken van Rhododendron 'Madame Masson'

Geniet intens van de geliefde grootbloemige Rhododendron ‘Madame Masson’ (of Rhododendron 'Mme Masson'). Deze soort bloeit met prachtige witte bloemtuilen met een opvallende gele macule/ geel hart. Van mei tot en met juni is dit dé blikvanger in je tuin als solitaire struik, bloeiende haag met natuurlijke uitstraling (ook geschikt voor een gemengde haag) of in combinatie met andere borderplanten. De charmante Rhododendron heeft naast een fraaie bloeiwijze, ook mooie ovale, glanzende, donkergroene bladeren. Deze blijven het hele jaar aan de sierheester hangen, waardoor de Rhododendron altijd groen in je tuin geeft. De breed groeiende, groenblijvende struik is een middelgrote Rhododendron soort, die een maximale hoogte en breedte van zo’n 250 cm bereikt. Het is een zeer winterharde heester, die goed in ons Nederlandse Een offerte aanvragen, bijvoorbeeld voor onze zakelijke klanten, kan gemakkelijk via de website. klimaat groeit. Je ziet deze soort in veel (middel)grote tuinen, parken en langs bosranden. Deze Rhododendron is niet alleen een mooie verschijning, maar vereist ook weinig onderhoud. Je snapt wel waarom de Rhododendron ‘Madame Masson’ zo’n veel aangeplante soort is!

 

  • Bloeikleur: Wit
  • Bloeitijd: Mei – Juni
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Zon- Halfschaduw
  • Hoogte:250 cm

Wil je mooie Rhododendron ‘Madame Masson’ pot planten kopen? Dan ben je bij Bomenenzo aan het juiste adres! Je kunt deze topper van een groenblijvende struik via de webshop bestellen of rechtstreeks in de kwekerij shoppen. Bij online bomen en planten kopen geniet je van gratis verzending, wanneer je voor €300,- of meer aan tuinplanten, bomen en struiken en/of voeding en bemesting (zoals DCM meststof speciaal voor zuurminnende planten) bestelt. Kies voor een account aanmaken om je bestelling online te kunnen volgen. Een offerte aanvragen, bijvoorbeeld voor onze zakelijke klanten, kan gemakkelijk via de website. Maak je droomtuin compleet met nog veel meer mooie bloeiende vaste planten en struiken, rechtstreeks uit de Betuwe, buiten op het veld gekweekt met extra kwaliteit. Ook aan andere Rhododendron soorten, zoals de mooie endron yakushimanum ‘Dreamland’ en Rhododendron Cunningham’s White’ helpen we je graag. Vind door middel van product vergelijken de juiste tuinplanten, haag planten (voor hoge of lage hagen en ook kant-en-klare hagen), meerstammige bomen, struiken, bloeiende vaste planten in pot en meer voor jouw tuin of vraag ons om vrijblijvend persoonlijk advies.

Lees meer

Rhododendron 'Madame Masson' verzorgen

Rhododendrons, zo ook de Rhododendron ‘Madame Masson’, behoeven niet veel verzorging. Dit maakt deze vaste plant geschikt voor iedereen, ook als je (nog) niet zo’n groene vingers hebt. Dit type plant is naast wintergroen, goed winterhard en sterk, waardoor je je niet snel zorgen hoeft te maken om deze topper. Zorg voor een zure grond, zodat de bloeiende struik zich op zijn gemak voelt in je tuin. We adviseren hiervoor om in het voorjaar tuinturf rond de plantvoet te strooien. De uitgebloeide bloemen met een gele macule/ geel hart kun je voorzichtig met de hand verwijderen, om de doorgroei en een eventuele doorbloei te stimuleren. Als het veel regent tijdens de bloei, zullen de bloemen met een gele macule sneller bruin kleuren. Je kunt deze bruine bloemen verwijderen als je dat mooier vindt. 

Rhododendron 'Madame Masson' snoeien

Na de bloei, in juli, kun je de Rhododendron snoeien voor behoud van de vorm en om out hout weg te halen voor het behoud van gezonde planten. Dit is doorgaans alleen op oudere struiken van toepassing. Houd er rekening mee dat een snoei ertoe kan leiden dat de bloei het jaar erna minder rijkelijk of zelfs afwezig is. 

Lees meer

Rhododendron water geven

Heb je jouw Rhododendron aangeplant? Geef de jonge plant dan direct water. In de eerste periode is regelmatig water geven belangrijk, zodat de tuinplant goed kan wortelen. Eenmaal geworteld, hoef je alleen nog extra water te geven tijdens warme en droge periodes. De groenblijvende struik verkiest een vochthoudende tot vochtige bodem. Houd de bodem lekker luchtig – door middel van speciale aanplantgrond zuurminnende planten/ DCM meststof Heide, Rhodo & alle Zuurminnende Planten – zodat overtollig water eenvoudig weg kan voeren. 

 

Lees meer

Rhododendron planten

Ben je klaar om de sierheester te planten? Dit kan het hele jaar door, mits het niet vriest. Voor de Rododendron geldt dat een standplaats halfschaduw in een humusrijke, zurige bodem het meest geschikt is. In de volle zon heb je kans op verbranding van je mooie plant, maar tegelijkertijd heeft de Rhododendron wel licht nodig om prachtig te kunnen bloeien. Lichte schaduw/ half schaduw wordt daarom verkozen boven volle zon of volledige schaduw. Een zure grond creëer je door tuinturf of speciale aanplantgrond zuurminnende planten door de grond te mengen of na de aanplanting rond de plantvoet te strooien. Doordat de Rhododendron vrij ondiep wortelt, dien je dit type vaste plant niet te diep te planten. Dit kan een gebrek aan zuurstof veroorzaken. De Rhododendron ‘Madame Masson’ is een middelgrote soort met een maximale hoogte en breedte van 250 cm, die je als solitair kunt laten schitteren, kunt combineren met andere vaste planten en heesters (ook andere Rhododendrons, zoals Rhododendron hybriden) in een border, en ook goed als haag planten kunt. Kies je voor de laatste optie, zorg er dan wel voor dat de breed groeiende struik voldoende ruimte heeft om te ontwikkelen. Na de aanplanting geef je de Rhododendron water, zodat de jonge plant aan de bodem kan wennen.

TIP: Bekijk naast de Rhododendron ‘Madame Masson’ pot ook onze andere Rhododendrons, zoals de Rhododendron yakushimanum ‘Dreamland’ en Rhododendron Cunningham’s White’. Je kunt kiezen voor wintergroene hagen of bladverliezende hagen van deze soort of een speelse gemengde haag creëren. Behalve Rododendrons kweken we nog veel meer wintergroene toppers om in de winter van nog meer kleur in je tuin te genieten! We bieden een breed assortiment aan groenblijvende bomen, wintergroene siergrassen, Mediterrane bomen, groenblijvende haagplanten voor wintergroene hagen (voor lage hagen, hoge hagen of een gemengde haag) met een natuurlijke uitstraling, kant-en-klaar hagen en groenblijvende struiken. Vind door middel van product vergelijken de mooiste soorten voor jouw tuin. Hulp nodig hierbij? Wij helpen je graag! Shop je favorieten, en ook praktische accessoires zoals voeding en bemesting, vervolgens gemakkelijk en snel online en profiteer bij besteding vanaf €300,- van gratis verzending! Een offerte aanvragen, bijvoorbeeld voor onze zakelijke klanten, kan gemakkelijk via de website.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rhododendron Madame Masson
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!