Rhododendron Goldflimmer

Rhododendron paars

v.a.: € 14,50

Formaat
Hoogte 30-40cm
€ 14,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rhododendron 'Goldflimmer' heeft geel bont blad en bloeit in mei en juni met prachtige paarse bloemen.

Onze voordelen:

Kenmerken van Rhododendron 'Goldflimmer'

Op zoek naar een bijzondere bloeiende vaste plant? Zoek niet verder: de prachtige Rhododendron ‘Goldflimmer’ is de showsteler in je tuin. De opvallende sierheester schittert in mei en juni met grote lilaroze tot lavendelkleurige bloemen. Wat deze paarse Rhododendron nog meer bijzonder maakt, zijn de bonte bladeren. Het blad is groen van kleur en heeft in het midden onregelmatig gevormde, gele vlekken. Doordat de ‘Goldflimmer’ een groenblijvende plant is, geniet je jaarrond van de gekleurde bladeren. De lichtpaarse bloemen omringd door het groengeel bonte blad maken deze Rhododendron soort een echte blikvanger in je tuin, waar je gemakkelijk saaie plekken mee opvrolijkt. Deze sierheester bereikt een maximale hoogte van 3 meter en is daarmee een geschikte solitaire heester, bloeiende haag, maar ook een goede borderplant voor achterin de border. Aan de Rhododendron heb je weinig werk. Zolang je uitgebloeide bloemen verwijdert en zorgt voor een humusrijke, goed doorlatende en zure grond, standplaats in de halfschaduw (beter niet in de volle zon) voelt de bloeiende struik zich al snel op zijn gemak in je tuin. 

 

  • Bloeikleur: Paars
  • Bloeitijd: Mei – Juni
  • Bladkleur: Groen geel bont
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Zon- Halfschaduw
  • Hoogte: 3m

Een Rhododendron ‘Goldflimmer’ pot kopen doe je makkelijk, veilig en snel via de webshop van Bomenenzo.nl. Je kunt kiezen voor afhalen of bezorgen. Kies je voor de tweede optie, dan doen wij ons best voor een snelle levering en geniet je bij besteding vanaf €300,- van gratis bezorging! Kies voor een account aanmaken om je bestelling online te kunnen volgen. Een offerte aanvragen, bijvoorbeeld voor onze zakelijke klanten, kan via de website. 

TIP: Heb je onze andere groenblijvende soorten ook al bekeken? Op Bomenenzo.nl vind je diverse groenblijvende haag planten voor wintergroene hagen, groenblijvende struiken, groenblijvende bomen en bodembedekkers. Wil je van nog meer groen in je tuin genieten in de winter? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar onze populaire Taxus Baccata als Buxus vervanger en Japanse Hulst Buxusalternatief (Ilex crenata) zoals de Japanse Hulst Dark Green en Japanse Hulst Green Hedge, de Gewone Hulst (Ilex aquifolium), Blauwe Hulst (Ilex meserveae), Portugese Laurier, Leylandii conifeer, Glansmispel Red Robin, Nandina domestica, wintergroene Liguster atrovirens (Gewone Liguster), Groene Beuk (Fagus sylvatica), Japanse Broodboom, Japanse Zegge, Californische Cipressen als de Gele Californische Cipres, Laurierkers (Prunus laurocerasus), Olijfwilg (Elaeagnus ebbingei) en Gewone Klimop. Wil je een groenblijvende haag (zowel hoge hagen als lage hagen) creëren, dan heb je de keuze uit haagelementen in pot / planten in pot, met blote wortels of haagelementen met kluit. Combineer verschillende planten voor een speelse gemengde haag. Ook kun je gaan voor kant-en-klaar hagen met een natuurlijke uitstraling. Je merkt het al: er valt genoeg te kiezen! Hulp nodig bij het haagplanten kiezen? Neem gerust contact op of kom gezellig langs in onze kwekerij voor vrijblijvend persoonlijk advies. 

Lees meer

Rhododendron 'Goldflimmer' verzorgen

Voordelig aan Rhododendrons is dat ze makkelijk te verzorgen zijn. Omdat het zuurminnende planten zijn, is het van belang dat je zorgt voor een zure grond. Dit doe je door bij de aanplanting en jaarlijks in het voorjaar tuinturf of speciale aanplantgrond zuurminnende planten (DCM meststof Heide, Rhodo & alle Zuurminnende Planten) rondom de plantvoet te strooien. Daarnaast kun je uitgebloeide bloemen met de hand verwijderen om de doorgroei en een eventuele doorbloei te stimuleren. Zo hoeft de sierheester hier namelijk geen energie meer te verspillen aan de uitgebloeide bloemen.

Rhododendron snoeien

Een Rhododendron snoeien is niet noodzakelijk. Alleen als je hem te groot vindt worden, kun je de bloeiende struik lichtjes snoeien na de bloei. Houd er wel rekening mee dat dit ten koste van de bloei kan gaan het jaar erna.

 

Lees meer

Paarse Rhododendron water geven

Rhododendron soorten hebben een gemiddelde waterbehoefte. Na het aanplanten hebben de jonge planten direct en regelmatig water nodig om goed te kunnen wortelen. Eenmaal geworteld, hoef je alleen nog extra water te geven bij warm en droog weer. Voor de ‘Goldflimmer’ is een vochthoudende tot vochtige bodem het meest geschikt. Je houdt de bodem goed doorlatend door middel van speciale aanplantgrond zuurminnende planten.

Lees meer

Rhododendron 'Goldflimmer' planten

Een Rhododendron planten kan het hele jaar door, mits het niet vriest. De Rhododendron ‘Goldflimmer’ kun je aanplanten als solitaire heester, toepassen als haag of combineren met andere vaste planten en struiken in de border. Houd er bij de laatste optie wel rekening mee dat de grote struik voldoende ruimte om zich heen nodig heeft, omdat deze nog flink gaat groeien. Rhododendrons verlangen naar een standplaats in de halfschaduw. In de volle zon kan de bloeiende vaste plant verbranden, maar in de volledige schaduw ontvangt de heester niet voldoende licht om mooi te bloeien. Rhododendrons verkiezen daarnaast een goed doorlatende, humusrijke en zure grond. Door tuinturf door de grond te mengen of na de aanplanting rondom de plantvoet te strooien zorg je voor de juiste zuurtegraad van de bodem. Geef de jonge plant na de aanplanting direct en geregeld water om goed te kunnen wortelen.

TIP: Wil je jouw Rhododendron combineren met andere bloeiende vaste platen? Neem eens een kijkje bij onze populaire Hortensia Annabelle, Sierui Allium, Toscaanse Jasmijn, Blauwe Regen, siergrassen als Zwenkgras Elijah Blue, Struisriet Karl Foerster, Kruipende Tijm, Prachtriet Morning Light en Lampenpoetsersgras Hameln, en bladverliezende hagen Japanse Bottelroos en Japanse Lariks. Zo creer je in een mum van tijd een kleurrijke, levendige en sfeervolle tuin. Niet alleen voor kleine tuinen, maar ook voor grote tuinen hebben we talloze mooie soorten planten, struiken en bomen. Doe inspiratie op voor jouw droomtuin met onze meerstammige bomen, Mediterrane bomen, Japanse esdoorns, de Magnolia boom, Perzische Parrotia boom, voorgeleide leibomen en versgeleide leibomen. In de webshop vind je door middel van product vergelijken gemakkelijk de juiste soort(en) voor jouw tuin. Of door ons persoonlijk advies te vragen en/of onze bomen en planten met eigen ogen te bewonderen in de kwekerij. We verwelkomen je graag in hartje Betuwe!

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rhododendron Goldflimmer
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!