Rhododendron Red Jack

Rhododendron rood

v.a.: € 13,50

Formaat
Stamomtrek 5 ltr., Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 30-40cm
€ 13,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rhododendron 'Red Jack' heeft groot groen blad en felle rode bloemen. Deze topper is één van de populairste soorten Rhododendrons.

Onze voordelen:

Kenmerken van Rhododendron 'Red Jack'

De Rhododendron ‘Red Jack’ is een prachtige sierheester, die ook nog eens zeer sterk is. Het hele jaar zorgt de bloeiende vaste plant voor kleur in je tuin. In mei en juni bewonder je een bloemenzee van grote trossen vuurrode bloemen en wordt de Rhododendron dé blikvanger in je tuin. Ook in de winter is de ‘Red Jack’ een kleurrijke aanvulling in je tuin, omdat de sierheester niet alleen winterhard, maar ook wintergroen is. Dit houdt in dat de grote, leerachtige, groene bladeren het hele jaar aan de Rhododendron blijven hangen. De rode Rhododendron hybride ‘Red Jack’ heeft een natuurlijke uitstraling, ronde bossige vorm en wordt gemiddeld twee meter hoog en twee meter breed. Het duurt echter wel even voordat de heester deze maat bereikt, omdat het een trage groeier is. Je kunt de middelgrote struik als solitair aanplanten, toepassen in groepen of verwerken in een haag (ook in een gemengde haag). Naast dat het een fraaie verschijning is door de prachtige rode bloemen en wintergroene bladeren, is de Rhododendron ook onderhoudsvriendelijk. In een humusrijke en zure bodem en een standplaats in de halfschaduw (vermijd de volle zon) voelt de groenblijvende heester zich het meest thuis. 

  • Bloeikleur: Vuur rood
  • Bloeitijd: Mei – Juni
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Zon- Halfschaduw
  • Hoogte:2m

Wil je een Rhododendron ‘Red Jack’ pot plant kopen of andere Rhododendron soorten, zoals de zoals de mooie Rhododendron yakushimanum ‘Dreamland’ en Rhododendron catawbiense ‘Grandiflorum’? Dat kan bij Bomenenzo eenvoudig en snel via de webshop. Bij ons ben je verzekerd van goede kwaliteit, persoonlijke service én scherpe prijzen. Reken je gewenste producten veilig online af en kies voor afhalen of bezorgen. In het laatste geval doen wij ons best voor een snelle levering. Bestel je voor €300,- aan bomen en planten en/of accessoires zoals voeding en bemesting? Dan profiteer je van gratis verzending! Kies voor een account aanmaken om je bestelling online te kunnen volgen. Een offerte aanvragen, bijvoorbeeld voor onze zakelijke klanten, kan via de website. Kom je liever langs in onze kwekerij, waar je alle bomen en planten voor grote en kleine tuinen met eigen ogen kunt bewonderen en makkelijk kunt product vergelijken? We ontvangen je graag! Bekijk de algemene voorwaarden voor meer informatie of neem contact met ons op als je hulp nodig hebt of vrijblijvend persoonlijk advies wenst.

Lees meer

Rhododendron 'Red Jack' verzorgen

Rhododendrons zijn winterharde, sterke en onderhoudsvriendelijke planten, wat ze nog populairder maken. Dit geldt ook voor de ‘Red Jack’. Verder zijn Rhododendrons zuurminnende planten, wat inhoudt dat ze van een zure grond houden. Verwen de bloeiende struik door ieder voorjaar wat tuinturf rond de plantvoet te strooien.

Rhododendron 'Red Jack' snoeien

Dit type struik hoef je in principe niet te snoeien. Om deze rode Rhododendron in model te houden is snoeien wel mogelijk door de lange scheuten in te korten direct na de bloei. Ook wanneer je oud of dood hout opmerkt kun je dit snoeien. Houd er rekening mee dat de Rhododendron langzaam herstelt door zijn trage groei en snoeien ten koste kan gaan van de mooie bloei het jaar erna. Het is wel raadzaam om uitgebloeide bloemen met de hand te verwijderen, zodat de sierheester hier geen energie aan verspilt. Door het weghalen van uitgebloeide bloemen stimuleer je de doorgroei en mogelijk een doorbloei.

 

 

Lees meer

Rhododendron 'Red Jack' water geven

Direct na de aanplanting geef je de Rhododendron direct water. Ook in de eerste periode na de aanplanting is regelmatig water geven belangrijk, zodat de jonge plant goed kan wortelen. Eenmaal geworteld, hoef je alleen nog extra water te geven bij warm en droog weer. Voor de Rhododendron is een vochthoudende tot vochtige en tegelijkertijd goed doorlatende bodem het meest ideaal. Een luchtige bodem creëer je door speciale aanplantgrond zuurminnende planten te gebruiken.

Lees meer

Rhododendron planten

Heb je al een mooie plek in gedachte voor de Rhododendron ‘Red Jack’ met schitterende rode bloemen? Je kunt de vaste plant het hele jaar aanplanten, zolang het niet vriest. Kies ervoor om de struik solitair aan te planten, in groepen of toe te passen als bloeiende haag met natuurlijke uitstraling (ook in een gemengde haag). Wanneer je de Rhododendron in een border plant in combinatie met andere vaste planten, is het belangrijk dat je de vaste plant voldoende ruimte geeft. De ‘Red Jack’ is namelijk een middelgrote struik die circa twee meter hoog en twee meter breed kan worden. Rhododendrons groeien het best in een humusrijke, zure grond en een goed doorlatende bodem. Strooi na de aanplanting tuinturf rondom de plantvoet voor een zurige en vochthoudende bodem. Wat de standplaats betreft, gaat de voorkeur uit naar een plek in de halfschaduw. In de volle zon bestaat de kans dat de mooie bloeiende vaste plant verbrandt. Heb je jouw Rhododendron aangeplant? Geef de jonge plant dan meteen water.

TIP: Naast de Rhododendron hybride ‘Red Jack’ kweken we ook andere Rhododendron struiken, zoals de prachtige Rhododendron yakushimanum ‘Dreamland’ en Rhododendron catawbiense ‘Grandiflorum’. Combineer meerdere soorten voor een kleurrijke border of prachtige gemengde haag. We hebben diverse Rhododendrons voor bladverliezende hagen of wintergroene hagen (hoge of lage hagen). Door middel van product vergelijken in de webshop vind je snel je favorieten! Ook voor kant-en-klaar hagen en andere exotische planten, groenblijvende struiken en bloeiende vaste planten in pot – voor grote tuinen of kleine tuinen – kun je bij Bomenenzo terecht. Doe online inspiratie op voor jouw droomtuin of kom gezellig langs in Lienden! Heb je wat moois gezien? Een offerte aanvragen, voor onze zakelijke klanten bijvoorbeeld, kan gemakkelijk via de website. Net als bestellen. Wij bezorgen bomen en planten, maar ook tuinaccessoires zoals voeding en mest, door heel Nederland en België en bij besteding vanaf €300,- geniet je van gratis verzending! Kies voor een account aanmaken om je bestelling online te kunnen volgen. Zo weet je precies wanneer we bij je op de stoep staan met je nieuwe lievelingsbomen en/of -planten. Bekijk de algemene voorwaarden voor meer informatie. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste soort(en) voor jouw tuin? Aarzel niet om contact op te nemen, we geven je graag vrijblijvend persoonlijk advies!

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rhododendron Red Jack
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!