Cercis Bodnant

Cercis siliquastrum 'Bodnant', Judasboom

v.a.: € 84,50

Formaat
Hoogte 200-225cm
€ 84,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Cercis 'Bodnant' is een Judasboom met een spectaculaire rijke bloei. Geniet van grote bundels vol kleine diep purperroze bloemetjes in april en mei.

Onze voordelen:

Een Judasboom met een opvallende bloei? Dan heb je het over de spectaculaire sierboom Cercis siliquastrum ‘Bodnant’. De blikvanger bloeit rijker, met grotere bloemen en op jongere leeftijd dan zijn soort. In het vroege voorjaar bewonder je bundels met purperroze bloemen, die veel vlinders en bijen aantrekken. Ze verschijnen voor de bladontwikkeling op het kale hout en maken van de Judasboom een echte showsteler in de tuin. Na de bloei vormen peulvormige vruchten, die de hele winter aan de boom blijven hangen. De Cercis ‘Bodnant’ loopt in mei uit met niervormige tot hartvormige bladeren, die eerst brons van kleur zijn, vervolgens frisgroen worden en in de herfst prachtig goudgeel kleuren. Daarna vallen ze van de bladverliezende boom, die overigens wel goed winterhard is, maar op jonge leeftijd extra bescherming kan gebruiken bij strenge vorst. De Judasboom ‘Bodnant’ is een grote struik tot kleine boom met een bossige, breed vaasvormige tot ronde vorm, die makkelijk te onderhouden is. De kleine, grillige boom groeit langzaam, maar bereikt uiteindelijk wel een mooie hoogte van 5 tot 10 meter. Vaak wordt de Cercis siliquastrum als solitair in de tuin aangeplant. Zorg voor een warme, zonnige plek en vruchtbare, goed doorlatende en bij voorkeur kalkhoudende of leemrijke grond om optimaal van de eyecatcher te genieten.

Lees meer

Het onderhouden van de Cercis siliquastrum ‘Bodnant’ is gelukkig niet ingewikkeld. De kleine boom groeit langzaam en heeft daarom niet veel snoei nodig. Doordat dit type Judasboom echter grillig groeit, leent de grote struik tot kleine boom zich goed voor een snoeibeurt. Om de Cercis in model te houden, kort je lange scheuten in het voorjaar of zomer in. Wanneer je dode of beschadigde takken opmerkt, dien je deze ook weg te halen. Zorg verder voor een vruchtbare, goed doorlatende en bij voorkeur kalkhoudende of leemrijke grond. De Cercis siliquastrum ‘Bodnant’ is goed winterhard, maar op jonge leeftijd nog gevoeliger voor vorst. Bij strenge vorst adviseren we daarom om jonge exemplaren extra te beschermen.

Lees meer

Heb je de Cercis siliquastrum ‘Bodnant’ aangeplant? De jonge boom ontvangt in de eerste periode na de aanplanting graag regelmatig water om goed te kunnen wortelen en groeien. Is de Judasboom goed geworteld? Dan hoef je alleen bij warm en droog weer nog maar extra water te geven. Deze boomsoort houdt van goed doorlatende grond. In de zomer houd je de bodem het best vochtig.

 

Lees meer

De kleine, grillige en bossige boom leent zich uitstekend voor solitaire aanplanting in de tuin. Het is een echte blikvanger, die een centrale plek verdient. Graag staat de Cercis ‘Bodnant’ op een warme en zonnige plek in vruchtbare, goed doorlatende en bij voorkeur kalkhoudende of leemrijke grond. De Judasboom verdraagt droogte en zon. Door gebruik te maken van speciale aanplantgrond zorg je voor een goed bodemklimaat en daarmee een energieke start voor de jonge boom. Je kunt de Cercis ‘Bodnant’ jaarrond planten, mits het niet vriest. Het is een diep wortelende boom met een grof wortelgestel, die er niet van houdt om verplant te worden. Klaar met de aanplanting? Geef de jonge Cercis dan voldoende water, zodat de wortels aan de bodem kunnen wennen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Cercis Bodnant
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!