Cercis Eternal Flame

Cercis canadensis 'Eternal Flame', Amerikaanse Judasboom

v.a.: € 84,50

Formaat
Hoogte 150-175cm
€ 84,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Cercis 'Eternal Flame' is een prijswinnende Judasboom. De hartvormige bladeren zijn bijzonder decoratief vanwege de verschillende bladkleuren. De Eternal Flame vertoont tegelijkertijd rode, oranje en gele bladeren. Geniet ook nog van prachtige donkerroze bloesem in het vroege voorjaar.

Onze voordelen:

Kleur toevoegen aan je tuin? Dat doe je met de prachtige Cercis canadensis ‘Eternal Flame’, ofwel Amerikaanse Judasboom. Met deze blikvanger geniet je in het vroege voorjaar van een sierlijke bloei van donkerroze bloemen op het kale hout en vanaf mei van vele bladkleuren tot in het najaar. De Cercis ‘Eternal Flame’ vertoont tegelijkertijd rode, oranje en goudgele bladeren en was daarom niet voor niets een prijswinnaar. Het is alsof deze Cercis in brand staat! Het hartvormige blad blijft zeven maanden lang verkleuren van donkerrood naar oranje en goudgeel en dus is het met de Amerikaanse Judasboom ‘Eternal Flame’ altijd herfst in de tuin. Deze Cercis canadensis groeit uit tot een ronde struik of kleine boom, vaak meerstammig en bereikt een totale hoogte tussen de 2 en 4 meter. De grijze stam is ondiep gegroefd en kan naarmate de Cercis ouder wordt in kleine plaatjes loslaten, wat voor een decoratief plaatje zorgt. Plant de Amerikaanse Judasboom op een zonnige plek en zorg voor goed doorlatende, vruchtbare (en bij voorkeur kalkrijke) grond om optimaal van de eyecatcher te genieten. Deze meerstammige struik of kleine boom is winterhard, heeft weinig snoei nodig door de langzame groei, wat het een onderhoudsvriendelijke aanwinst maakt.

Lees meer

Naast dat de Judasboom ‘Eternal Flame’ een prachtige verschijning is, is het een makkelijk te verzorgen soort. De struik of kleine boom groeit langzaam, waardoor weinig snoei vereist is. Eventueel kun je scheuten verwijderen als de Judasboom te dicht groeit of kun je takken terugsnoeien om de Cercis te verjongen. Ook dood en beschadigd hout snoei je het best weg. De beste periode om de Cercis canadensis ‘Eternal Flame’ te snoeien is aan het begin van de zomer, zodat de snoeiwonden snel dichtgroeien. Houd de bodem in de zomer vochtig en zorg verder voor een goed doorlatende en vruchtbare bodem. Verder is de Cercis canadensis ‘Eternal Flame’ taai en winterhard, waardoor je je niet snel zorgen hoeft te maken om deze topper.

Lees meer

Heb je de Amerikaanse Judasboom aangeplant? Geef de jonge struik in de beginperiode regelmatig water, zodat de wortels aan de bodem kunnen wennen. Zodra de Cercis canadensis ‘Eternal Flame’ goed geworteld en gegroeid is, hoef je alleen bij warm en droog weer nog extra water te geven. Houd de grond in de zomer vochtig om uitdroging te voorkomen. Daarnaast is een goed doorlatende bodem belangrijk voor dit type struik of boom, zodat overtollig water gemakkelijk uit de grond kan lopen.

Lees meer

Heb je een mooie plek over in de tuin voor de Cercis canadensis ‘Eternal Flame’? Deze meerstammige struik of kleine boom heeft voldoende ruimte nodig en plant je het best solitair. Het is geen kieskeurige soort als het gaat om de grondsoort. Het liefst staat de Amerikaanse Judasboom op een windvrije, zonnige plek voor een uitbundige bloei in goed doorlatende, vruchtbare en bij voorkeur kalkrijke grond. Maak gebruik van speciale aanplantgrond voor een luchtige en voedzame bodem: oftewel een goede start! Het is een diep wortelende boom met een grof wortelgestel, die er niet van houdt om verplant te worden. Na de aanplanting geef je de jonge Cercis voldoende water, zodat de wortels aan de bodem kunnen wennen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Cercis Eternal Flame
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!