Judasboom Appalachian Red

Cercis canadensis Appalachian Red

v.a.: € 82,50

Formaat
Totaal hoogte 175-200cm
Niet leverbaar
€ 82,50
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Judasboom 'Appalachian Red' is een unieke boomsoort met een spectaculaire bloei. Zijn enorme hoeveelheid aan fuchsia-rode bloemen verschijnen in april. Hierna volgt de uitloop van de groene, hartvormige bladeren. Deze laagblijvende boomsoort is ook geschikt voor kleine tuinen!

Onze voordelen:

Judasboom Appalachian Red kopen

De Cercis canadensis ‘Appalachian Red’, bij ons beter bekend als Judasboom ‘Appalachian Red’, is een hele bijzondere, rijkbloeiende boom. In april verschijnen talloze fuchsia-rode bloemen, die ook nog eens heerlijk geuren. De enorme hoeveelheid bloemen bloeien op de (nog) kale takken, dit zorgt voor een spectaculair plaatje in je tuin. Na deze rijke bloei lopen de hartvormige groene bladeren uit. In de zomer hebben deze bladeren een blauwgroene tint en in het najaar verkleuren ze naar geel. Deze bijzondere boomsoort komt nog maar heel weinig voor in tuinen, omdat hij lastig te vermeerderen is. Ben je dus op zoek naar een unieke boom met een spectaculaire bloei? Misschien is deze Appalachian Red dan iets voor je. Met een hoogte tussen de 3 en 5 meter is hij bovendien ook zeer geschikt voor kleine tuinen!

Wil jij ook de show kunnen stelen met een unieke, rijkbloeiende boom? Je kunt de Judasboom Appalachian Red online kopen via onze webshop, of kom je nieuwe boom uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

Judasboom Vanilla Twist planten

De Judasboom Vanilla Twist gedijt het beste in licht vochtige en vocht doorlatende grond. Plant hem als solitair op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Hier zal de boom zeker tot zijn recht komen. Rondom de stam is het leuk om te variëren met verschillende soorten vaste planten. Hiervoor kunt u uiteraard ook bij Bomenenzo.nl terecht! We geven u graag advies.

Bij het planten is het van belang dat het aanplantgat ruim gegraven is. Maak de grond in het gat los en meng er vervolgens vruchtbare aanplantgrond door om de optimale groeiomstandigheden te creëren. Zet de kluit voorzichtig in het midden van het gat en vul de overgebleven ruimte op met aanplantgrond. Druk de grond goed aan en geef uw pas geplante boom voldoende water.

Tip: Wilt u uw bomen laten aanplanten door onze tuinspecialisten? Bekijk dan snel de mogelijkheden van de aanplantservice van Bomenenzo.nl !
Lees meer

Judasboom Appalachian Red water geven

Om te zorgen dat jouw Judasboom goed kan wennen aan de tuingrond, is het belangrijk om hem het eerste jaar regelmatig zelf van water te voorzien. Deze tijd heeft de Appalachian Red nodig om goed te wortelen, zodat hij daarna zelf het grondwater kan bereiken. Geef het eerste jaar wekelijks een emmer water, tenzij het in een bepaalde week al veel heeft geregend. Na dit eerste jaar hoef je alleen nog water te geven bij langdurige warmte en droogte.
Lees meer

Judasboom Appalachian Red planten

Als je deze bijzonder mooie boom gaat aanplanten, is het belangrijk om eerst van tevoren goed na te denken over zijn standplaats. De Appalachian Red kan namelijk slecht tegen verplanten. Deze Judasboom stelt weinig eigen aan de grondsoort, het enige echte belangrijke aandachtspunt is dat de grond goed vocht door moet kunnen laten. Zijn voorkeur ligt bij een droge grondsoort, zoals zand of löss. Heb je een vrij zware, klei-achtige tuingrond? Meng deze dan aan met speciale aanplant grond. Aanplant grond maakt je bodem luchtiger én voedzamer, zo voorzie je jouw Judasboom dus van de beste start! Plaats de Appalachian Red het liefst in de volle zon.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Judasboom Appalachian Red
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!