Buxus bol

Buxus Sempervirens

v.a.: € 14,50

Formaat
Afmeting Ø 25-30 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
€ 14,50
Afmeting Ø 30-35 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
€ 18,00
Afmeting Ø 40-45 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
€ 28,50
Afmeting Ø 45-50 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
€ 42,50
Afmeting Ø 60-70 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
€ 89,95
Afmeting Ø 70-80 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
€ 109,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

Koop de Buxus bol online bij Kwekerij bomenenzo.nl. De Buxus bol heeft een ronde vorm en is een zeer sterke plant. De Buxus past in elke tuin en creëert een mooie rustgevende sfeer in uw buitenruime. Maak bijvoorbeeld een afscheiding door meerdere Buxus bollen naast elkaar te plaatsen. Natuurlijk kan de Buxus bol ook in zijn eentje op verschillende plekken in de tuin gezet worden. De Buxus past erg goed bij diverse soorten planten en kan in een pot geplant worden of in de volle grond. Waar geeft u deze prachtige Buxus bol een plek?

Onze voordelen:

Buxus bol verzorgen

Door regelmatig wat mest te geven, zowel aan het einde van de winter/begin van het voorjaar en na de zomerperiode, blijft de Buxus mooi gezond en behoudt deze een dichte groei. Strooi de mest tussen de Buxusblaadjes. Voor een Buxus maakt de grondsoort niet veel uit, zolang het maar voedzame grond is. De Buxus bol is winterhard en wintergroen, wat betekent dat u het hele jaar door geniet van de prachtige groene blaadjes. Waar u wel rekening mee moet houden is de buxusmot. Dit beestje houdt zich schuil in de Buxus en kan de plant helemaal kaalvreten. Het is daarom goed om op te letten of u rupsen ziet in de Buxus. Kijk hiervoor diep in de plant, bij de onderste stammen, of er rupsen of spinsels in zitten. U kunt de takken die al zijn aangetast weghalen. Als de Buxus erg is aangetast, is het beter om de struik zo laag mogelijk te knippen. Het gif dat beschikbaar is, is helaas ook giftig voor bijen en kan dus beter niet gebruikt worden. Wel bestaan er milieuvriendelijkere alternatieven, zoals aaltjes of feromonen. 

 

Buxus bol snoeien

De Buxus bol groeit langzaam, zo’n 10 tot 15 centimeter per jaar. Daarom hoeft deze plant niet vaak gesnoeid te worden. Als u de Buxus minstens twee keer per jaar snoeit blijft deze vol en mooi van vorm. Bij iedere snoeibeurt wordt deze plant steviger. Zorg er wel voor dat u niet te diep snoeit. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de Buxus verzwakt en vatbaarder wordt voor ziektes.

Snoei de bol gemakkelijk met een heggenschaar. Door de schaar om te keren kun je de bolvorm van de Buxus goed volgen. De beste periode om te snoeien is als het bewolkt is, dit voorkomt dat de Buxus bol uitdroogt en een bruine kleur krijgt. Zet de plant na het snoeien het liefst een aantal dagen op een schaduwrijke plek.

 

Buxus bol planten

De Buxus bol is op verschillende manieren te planten. Zo kunt u ervoor kiezen om de bol een mooie plaats te geven in een pot of de Buxus bol direct in de grond te planten. Het planten kan het hele jaar door gebeuren, alleen niet als het vriest. De Buxus kan op zowel een plek met veel zon als een plek met schaduw goed vertoeven.

 

TIP: Combineer de Buxus bol met kleurige planten, zoals de lavendel of de hortensia. Dit geeft een speels effect aan uw tuin. Ook deze planten koopt u online bij ons.

 

  • Bloeikleur: groen
  • Bloeitijd: april, mei
  • Bladkleur: groen
  • Groenblijvend: ja
  • Standplaats: zon, halfschaduw, schaduw
  • Hoogte: verschillende hoogtes
  • Winterhard: ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Buxus bol
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!