Buxus piramide

v.a.: € 22,50

Formaat
Totaal hoogte 60-80cm
€ 22,50
Totaal hoogte 80-100cm
€ 39,50
Totaal hoogte 100-120cm
€ 65,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

Buxus piramide de piramide is van buxus en geheel met de hand geknipt rechtstreeks van de kweker leverbaar in diverse maten.

Onze voordelen:

Buxus piramide kopen:

Bent u op zoek naar een bijzondere eyecatcher voor in uw tuin? Dan is de Buxus piramide misschien iets voor u. Deze prachtige plant is volledig met de hand geknipt, tot de strakke en tijdloze piramidevorm.

De Buxus piramide, ook wel Sempervirens piramide genoemd, is een sterke sierheester. Deze Buxus soort is winterhard én wintergroen. U kunt dus het hele jaar door genieten van deze altijdgroene, piramidevormige plant. Daarnaast is het een heester die langzaam groeit, u kunt dus lang van de unieke piramidevorm genieten. Hierdoor vergt deze plant ook weinig onderhoud. Een ander voordeel is dat de Sempervirens makkelijk te plaatsen is. Laat deze plant stralen als middelpunt los in uw tuin, of in een mooie bloempot op uw terras.

TIP: Gebruik de Buxus piramide als haag! Door meerdere van deze piramidevormige Buxus naast elkaar te planten, creëert u een unieke, stekelvormige heg.

Bestel deze topper snel bij bomenenzo.nl. U kunt de Buxus piramide makkelijk online kopen, of bewonder deze plant in onze eigen kwekerij!

Sempervirens piramide verzorgen:

Deze heester is eenvoudig te onderhouden. De Sempervirens heeft een gemiddelde waterbehoefte en heeft vaak genoeg aan ons regenwater. Mocht uw Buxus gele randjes krijgen rondom de blaadjes, geef dan wat extra water. Dit is namelijk een signaal dat de plant te droog staat. Om te zorgen dat de weerstand hoog blijft, raden wij aan om uw Buxus jaarlijks te voorzien van Buxusmest. Op deze manier verklein je de kans op ziektes en plagen, zoals de Buxusmot.

TIP: Geef uw Buxus meer kracht door deze maandelijks te voorzien van een eetlepel Buxusmest.

TIP: Als u de Buxus piramide water geeft, dan het liefst alleen op de grond. Als er namelijk langdurig water op de bladeren staat, kunnen er schimmels vormen.

Buxus piramide snoeien:

Zoals hierboven vermeld, groeit deze bijzondere plant heel langzaam. Dit zorgt niet alleen voor een langdurig mooie vorm, maar ook voor weinig snoeiwerk. Wij adviseren de Buxus piramide 2 (tot maximaal 4) keer per jaar te snoeien. Met regelmaat snoeien stimuleert de groei en de ontwikkeling van nieuw blad. Doe dit het liefst voor de aanvang van de zomer, bijvoorbeeld in mei, en in september. Na september snoeien raden wij af ivm mogelijke nachtvorst.

TIP: Snoei de Buxus piramide het liefst alleen op bewolkte dagen. Zonlicht kan er namelijk voor zorgen dat de versgeknipte randen verbranden.

Sempervirens piramide planten:

Deze buxus heeft goed doorlaatbare grond nodig. Dit houdt in dat er geen water op de grond mag blijven staan, en dat de grond ook niet te dicht is van structuur. Een Buxus is bij stilstaand water namelijk erg gevoelig voor wortelrot. Wij raden u daarom een plek aan met ‘losse’ grond, of aflopende grond (zoals tegen een helling). Plaats de Buxus piramide daarnaast het liefst op een plek met veel schaduw. Door ons zeeklimaat kan deze plant ook prima groeien op een zonnige plek, maar kies voor de zekerheid een plek met op zijn minst halfschaduw (= halfzon). Dit om ook maar enige vorm van uitdroging te voorkomen.

TIP: Plaatst u de Buxus piramide liever in een pot? Zorg dan altijd voor een gat in de bodem, zodat overtollig water weg kan.

TIP: Als u kiest voor een Sempervirens piramide in pot, houdt er dan rekening mee dat u deze na ongeveer 3 jaar kunt verpotten. Door deze Buxus te verpotten in een grotere pot, stimuleert u de groei. Er ontstaat zo meer ruimte voor de wortels, waardoor de plant meer zuurstof krijgt. Plaats de plant, met kluit en al, in de nieuwe pot en vul deze aan met verse potgrond. Als laatste is het raadzaam om de Buxus dan te voorzien van wat Buxusmest en water, zodat de wortels zich goed kunnen nestelen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Buxus piramide
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!