Lupinus Gallery Pink

Lupine 'Gallery Pink'

v.a.: € 1,90

Formaat
Hoogte 10-15cm, Potmaat P9
  • Koop 6 st. voor € 1,70 per st.
  • Koop 12 st. voor € 1,50 per st.
  • Koop 24 st. voor € 1,35 per st.
€ 1,90
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Lupinus 'Gallery Pink' bloeit tussen mei en juli met opvallende roze lipbloemen in rechtopstaande trossen. Deze fleurige plant is een prachtige aanwinst voor in je border.

Onze voordelen:

De Lupinus 'Gallery Pink' is een fleurige borderplant en een fantastische aanwinst voor iedere tuin. De Lupinus Gallery is een serie van laagblijvende, compacte Lupines met rechtopstaande bloemtrossen. Deze variant straalt van mei of juni tot en met juli met mooie roze lipbloemen in trossen. De geurende bloemen zijn niet alleen een lust voor het oog voor ons mensen, maar ook erg aantrekkelijk voor vlinders, bijen en hommels. Na de bloei verschijnen lange peulen. De Lupine 'Gallery Pink' heeft groene, handvormig samengestelde, lancetvormige bladeren met een licht behaarde onderzijde. In de winter sterft de vaste plant bovengronds af, om in het voorjaar opnieuw uit te lopen. Hoewel de Lupine niet wintergroen is, is de tuinplant wel goed winterhard. Het is een kleurrijke borderplant, die gemiddeld 50 cm wordt en uitstekend gecombineerd kan worden met andere (bloeiende) vaste planten. Door het compacte formaat en het feit dat de Lupine 'Gallery Pink' geen speciale verzorging vereist, is de sierplant geschikt voor iedere tuin en iedere tuinier! Om een nabloei te stimuleren, verwijder je na de bloei de uitgebloeide bloemen. De Lupine snoeien doe je het best in het najaar. Geef de 'Gallery Pink' een mooie plek in de zon of halfschaduw in een lichtzure of neutrale, goed doorlatende bodem en geniet optimaal van de charmante bloeier! 

TIP: Wist je dat de bloemen van de Lupine ook geschikte snijbloemen zijn? Gebruik een paar bloemstengels van de Lupine 'Gallery Pink' voor in een vaas of boeket en geniet ook in huis van dit prachtige plaatje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer

De Lupine 'Gallery Pink' is gelukkig goed winterhard en weinig eisend als het gaat om de grondsoort. Daarnaast behoeft de sierplant geen speciale verzorging. Na de bloei verwijder je uitgebloeide bloemen als je een nabloei wilt stimuleren in augustus. In de herfst snoei je de Lupine door de uitgebloeide bloemstengels en bladeren tot 10 cm boven de grond af te knippen. Geef de vaste plant in het voorjaar organische mest, zodat de Lupine vol energie het groei- en bloeiseizoen ingaat.

Lees meer

Heb je de Lupine aangeplant? Geef de jonge plant in de eerste periode genoeg water, zodat de wortels rustig aan de bodem kunnen wennen. Zodra de Lupine goed geworteld en gegroeid is, hoef je alleen bij droogte en hitte nog maar extra water te geven. Zorg ervoor dat de bodem altijd goed doorlatend is. Zeker in de winter houdt de Lupine niet van te natte voeten.

Lees meer

De fleurige Lupinus 'Gallery Pink' is de ideale borderplant. Je kunt deze tuinplant zowel solitair als in groepen toepassen en mooi combineren met andere (bloeiende) vaste planten. Aanplanten kan het hele jaar, zolang het niet vriest. De Lupinus verkiest een standplaats in de zon of halfschaduw en geeft de voorkeur aan een lichtzure of neutrale, goed doorlatende bodem. Deze tuinplant heeft genoeg aan een matig vruchtbare grond. Lupinus planten kunnen in vrije licht grond groeien, omdat ze hun eigen stikstof aanmaken. Geef de jonge plant na de aanplanting voldoende water, zodat de wortels aan de bodem kunnen wennen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lupinus Gallery Pink
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!