Lupinus Gallery Blue

Lupine 'Gallery Blue'

v.a.: € 1,90

Formaat
Hoogte 15-20cm, Potmaat P9
  • Koop 6 st. voor € 1,70 per st.
  • Koop 12 st. voor € 1,50 per st.
  • Koop 24 st. voor € 1,35 per st.
€ 1,90
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Lupinus 'Gallery Blue' is een bijzonder fleurige tuinplant. Vanaf mei t/m juli kun je genieten van geurende blauwpaarse lipbloemen in rechtopstaande bloemtrossen.

Onze voordelen:

Fleurig, sierlijk en uniek: dat is de Lupine (Lupines). De Lupinus Gallery is een serie van laagblijvende, compacte Lupines met rechtopstaande bloemtrossen. De Lupine 'Gallery Blue' bloeit van mei of juni tot en met juli met geurende, blauwpaarse lipbloemen in trossen. Deze zijn van grote sierwaarde, geliefd bij vlinders en maken de Lupine een kleurrijke aanvulling op de border. Na de bloei verschijnen lange peulen. De groene bladeren zijn handvormig samengesteld, lancetvormig en aan de onderkant licht behaard. De Lupine 'Gallery Blue' is winterhard, maar niet wintergroen: in de winter sterft de vaste plant bovengronds af, om in het voorjaar opnieuw uit te lopen. Met een totale hoogte van 50 cm is de laagblijvende plant een geschikte borderplant, die je goed kunt combineren met andere (bloeiende) vaste planten. De Lupine 'Gallery Blue' vereist geen speciale verzorging. Na de bloei kun je uitgebloeide bloemen verwijderen om een nieuwe bloei te stimuleren en in het najaar snoei je de tuinplant het best. De Lupinus staat graag in de zon of halfschaduw in een lichtzure of neutrale, goed doorlatende bodem. Hier voelt de 'Gallery Blue' zich het meeste thuis en geniet je optimaal van de charmante bloeier!

TIP: De bloemstengels van de Lupine 'Gallery Blue' zijn ook geschikt als snijbloem. Gebruik er een paar voor in een vaas of boeket en geniet ook in huis van deze eyecatcher.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer

De Lupine 'Gallery Blue' vereist geen speciale verzorging en is gelukkig goed winterhard. Wanneer de bloeiende plant is uitgebloeid, kun je de uitgebloeide bloemen verwijderen om een nabloei te stimuleren. Snoeien kun je het best in het najaar doen. Hierbij knip je uitgebloeide bloemstengels en bladeren tot 10 cm boven de grond af. In het voorjaar loopt de bladverliezende plant weer uit met frisse, nieuwe scheuten. Geef de Lupine in het voorjaar organische mest om een goede groei en bloei te stimuleren.

Lees meer

Na het aanplanten geef je de Lupine regelmatig water, zodat de wortels rustig kunnen wennen aan de bodem. Eenmaal goed geworteld en gegroeid, hoef je de vaste plant alleen nog extra water te geven tijdens langdurige droge en warme periodes. Voor de Lupinus is het belangrijk dat de bodem goed doorlatend is. 

Lees meer

Klaar om de fleurige tuinplant te planten? De Lupinus ‘Gallery Blue’ kun je het hele jaar planten, mits het niet vriest. Het is een ideale borderplant, die zowel solitair als in groepen kan worden geplant en uitstekend gecombineerd kan worden met andere bloeiende vaste planten. De Lupine stelt weinig eisen aan de grondsoort. Kies een standplaats in de zon of halfschaduw uit en zorg voor een lichtzure of neutrale, goed doorlatende bodem. Door gebruik te maken van speciale aanplantgrond wordt de bodem lekker luchtig en krijgt de jonge plant goede voedingsstoffen mee voor een energieke start. Voor de Lupine is een matig vruchtbare grond voldoende. Lupinus planten kunnen in vrije licht grond groeien, omdat ze hun eigen stikstof aanmaken. Heb je de sierplant aangeplant? Geef de jonge plant dan voldoende water, zodat de wortels rustig kunnen wennen aan de bodem.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lupinus Gallery Blue
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!