Prunus serrulata Ukon

Japanse Sierkers Ukon

v.a.: € 137,50

Formaat
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaal hoogte 250-300cm
€ 137,50
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Japanse sierkers (wetenschappelijke naam: Prunus serrulata Ukon) is een schitterende boom die in het voorjaar uitbundig bloeit met roomwitte tot zachtgroene bloemtrossen. Deze boom komt goed tot zijn recht in grotere tuinen. In de herfst verkleurt het blad van de Japanse sierkers rood tot purper. De Prunus serrulata Ukon is in elk seizoen een interessante boom die uw tuinlandschap op elegante wijze complementeert. De Japanse sierkers groeit op de meeste grondsoorten goed, maar verdraagt geen natte bodems.

Onze voordelen:

De Prunus serrulata Ukon staat ook wel bekend als de Japanse sierkers. Deze boom heeft een vaasvormige kroon met weinig vertakkingen. De boom valt voornamelijk op door zijn schitterende herfstkleuren. In het voorjaar (april en mei) bloeit de Prunus serrulata Ukon met crèmekleurige tot lichtgroene bloemtrossen. De geurige bloesems van deze boom zijn erg in trek bij vlinders en honingbijen en zorgen daarmee voor het nodige leven in de tuin. Bent u op zoek naar een boom die bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin? Dan is de Japanse sierkers daarvoor heel geschikt. Bovendien krijgt de Prunus serrulata Ukon nauwelijks met ziekten en plagen te maken. Het is een gezonde en sterke boom waarvan u vele jaren kunt genieten.

De Prunus serrulata Ukon: wat is dat voor boom?

Het voorkomen van de Japanse sierkers is bijzonder mooi. Het is een sierlijke boom met een elegante uitstraling: een echte blikvanger in uw tuin. De twijgen van de Prunus serrulata zijn geelbruin. De bloemen zijn roomwit met een vleugje groen. Dit geeft de boom tijdens de bloei een interessante en unieke uitstraling. De Prunus serrulata Ukon kan wel 6 tot 8 meter hoog worden als hij niet wordt gesnoeid. Ook de kroon van de boom kan een flinke breedte bereiken. Hierdoor is hij vooral geschikt voor de grotere tuin. Ook in lanen en parken komen we de Japanse sierkers nog weleens tegen. Om de Japanse sierkers in vorm te houden kunt u hem jaarlijks licht snoeien. In principe hoeft de boom echter niet te worden gesnoeid: de Prunus serrulata Ukon vergt niet al te veel onderhoud. Ook is de boom goed winterhard.

Online Japanse sierkers kopen

Bij Bomenenzo kunt u snel en gemakkelijk online Japanse sierkers kopen. We leveren de Prunus serrulata Ukon rechtstreeks uit eigen kwekerij. We zien er persoonlijk op toe dat we bomen en planten van hoge kwaliteit leveren. Onze Japanse sierkers is altijd goed vertakt en verkeert in topconditie. Zo weet u zeker dat u een boom aanschaft waarvan u jarenlang plezier kunt hebben.

Tip: De Prunus serrulata Ukon is gevoelig voor wind. Plant deze boom dus niet op plekken waar vaak harde wind staat. Ook verdraagt de Japanse sierkers geen natte voeten.

Eigenschappen Prunus serrulata Ukon:

  • Bloemkleur: Crèmewit tot lichtgroen
  • Bloeitijd: April-mei
  • Bladkleur: Groen, herfstkleur: rood tot purper
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon, halfschaduw
  • Hoogte: 6-8
Lees meer
De Prunus serrulata Ukon is eenvoudig te onderhouden. In principe heeft de boom geen snoei nodig. Wilt u hem toch in vorm of op een bepaalde hoogte houden? Dan kunt u de Japanse sierkers in juni snoeien, net na de bloei. Dit is de beste periode voor snoei: zo voorkomt u dat de boom gaat bloeden en schade oploopt. Gebruik bij het snoeien van de Prunus serrulata Ukon altijd een schone en scherpe snoeischaar. Voor dikkere takken kunt u eventueel een takkenschaar gebruiken.

De Japanse sierkers stelt geen bijzondere eisen aan de grond waarin hij wordt geplant. Een normale, verbeterde tuingrond volstaat prima. Houd er wel rekening mee dat natte bodems niet wenselijk zijn voor de Prunus serrulata Ukon. Het best gedijt deze boom in een grondsoort die wat kalk bevat. In het voorjaar kunt u de boom dan ook prima wat extra kalk geven. Dit doet u door een kleine hoeveelheid kalk te verdelen rondom de voet van de Japanse sierkers.

De Prunus serrulata Ukon kan het beste in de zon of halfschaduw worden aangeplant. Vermijd plekken waar veel wind staat.
Lees meer
De Prunus serrulata Ukon heeft in het eerste jaar regelmatig water nodig. In droge zomers of andere perioden van droogte kunt u de Japanse sierkers 2 keer per week water geven. Een boom die ouder is dan een jaar heeft bij extreem warm of droog weer 3 keer per week een flinke hoeveelheid water nodig. Buiten droge perioden is het niet nodig om de Prunus serrulata Ukon extra water te geven.
Lees meer
Het planten van een Japanse sierkers is niet heel moeilijk. Allereerst kiest u een mooie plek uit voor de boom. Kies voor een plek waar niet teveel wind staat: de Prunus serrulata Ukon is gevoelig voor wind. De Japanse sierkers groeit het beste op een voedingsrijke grond. Is de grond in uw tuin niet heel vruchtbaar? Dan raden we u aan om bij de aanplant gebruik te maken van speciale aanplantgrond. Dit product bevat alle voedingsstoffen en mineralen die de Japanse sierkers nodig heeft om optimaal op gang te komen.

Graaf een plantgat uit dat ruim en diep genoeg is voor de kluit van de Prunus serrulata Ukon. Maak de grond in het gat vervolgens goed los. Vergeet hierbij de zijkanten niet. Vermeng de uitgegraven grond met de aanplantgrond, zodat er een mengsel ontstaat dat voor de helft uit tuingrond en voor de andere helft uit aanplantgrond bestaat. Zo geeft u de Prunus serrata Ukon de allerbeste start. Verwijder bij bomen met kluit beslist niet de jutezak of ijzeren korf. Als u dit wel doet, bestaat de kans dat de kluit van de boom beschadigd raakt. Is de kluit van de Prunus serrulata Ukon erg droog? Maak de kluit dan eerst nat door hem even in een emmer met water te zetten.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Prunus serrulata Ukon
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!