Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Bamboe
vragen? 0344 22 81 00

Bamboe kopen

Bamboe is een bijzonder lid van de grassenfamilie. De snelst groeiende plant ter wereld is een bamboesoort. Deze soort kan wel een meter per dag groeien. De soorten die wij in Nederland hebben komen vooral uit de Fargesia familie. De Bamboe Fargesia is niet woekerend en is ook weer makkelijk te verwijderen wanneer deze te groot wordt.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Bamboe kopen:

U kunt een aantal varianten bamboe bij ons kopen. Bamboe is meestal woekerend en de woekerende bamboe kunt u daarom het beste in een pot of kuip planten. De Bamboe Fargesia is niet woekerend en is ook weer makkelijk te verwijderen wanneer deze te groot wordt. Dat komt door de manier van groeien. Veel soorten bamboe verspreiden zich door hun wortels onder de grond door in ondergrondse uitlopers. Die wortels komen ergens anders weer boven de grond en vormen nieuwe halmen. De Fargesia soorten groeien echter in pollen en is dus nietwoekerende bamboe. Hierdoor zijn ze goed in een tuin te plaatsen zonder dat ze woekeren. Bamboe heeft weinig verzorging nodig, na de winter mag u het dode hout verwijderen en eventueel mesten.

Bamboe kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste bamboe kunt u online kopen bij kwekerij Bomenenzo.nl. U vindt onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe. Kom eens langs en bekijk onze ruime collectie aan Bamboe Fargesia, zoals de Phyllostachys Nigra, Bamboe Phyllostachys Aurea, Phyllostachys Aureosulcata Spectabilis en Bamboe Phyllostachys Bissetii. Daarnaast vindt u bij ons verschillende soorten vaste plant, exotische planten, de Laurier Rotundifolia, Taxus Baccata, de Japanse Hulst Dark Green, kant en klaar hagen, de wintergroene haag, de Portugese Laurier, Japanse Esdoorns en diverse haagplanten, waaronder ook de Buxus vervanger. Bij kwekerij Bomenenzo.nl vindt u alles voor de laagste prijs en geniet u van een veilige betaling en gratis bezorging bij een besteding vanaf 300 euro.

Bamboe verzorgen:

Bamboe heeft weinig verzorging nodig. De plant houdt niet van droogte, dus geef in droge periodes genoeg water. Door de bamboe te bemesten zal de plant meer groeien en sterker worden. Geef wat mest na de winterperiode.

Bamboe snoeien:

De bamboe groeit snel en daarom is het goed om de plant met enige regelmaat te snoeien. Denk hierbij aan ongeveer twee keer per jaar. In het eerste jaar is snoeien nog niet nodig. Snoei daarna de scheuten die uit de grond komen. Op die manier blijft de bamboe mooi. Bij bepaalde soorten bamboe kunt u de zijtakken in de zomer weghalen. 

Bamboe planten:

Voor het planten van bamboe graaft u een gat waar de kluit makkelijk in past. Vul het gat op met wat compost of mest. Plaats vervolgens de bamboe in het plantgat, maar doe dit niet te diep. Vul het gat daarna op met aarde en geef ruim water. De meeste soorten bamboe houden van een plek in de zon of in half schaduw. 

Bij Bomenenzo.nl vindt u een ruime collectie aan Bamboe Fargesia, zoals de Phyllostachys Nigra, Bamboe Phyllostachys Aurea, Phyllostachys Aureosulcata Spectabilis en Bamboe Phyllostachys Bissetii. Daarnaast vindt u bij ons verschillende soorten vaste plant, exotische planten, de Laurier Rotundifolia, Taxus Baccata, de Japanse Hulst Dark Green, kant en klaar hagen, de wintergroene haag, de Portugese Laurier, Japanse Esdoorns en diverse haagplanten, waaronder ook de Buxus vervanger. Bij kwekerij Bomenenzo.nl vindt u alles voor de laagste prijs en geniet u van een veilige betaling en gratis bezorging bij een besteding vanaf 300 euro.