Bamboe
vragen? 0344 22 81 00

Bamboe kopen

U kunt een aantal varianten bamboe kopen. Bamboe is meestal woekerend en kunt daarom het beste in een pot of kuip planten. De Bamboe fargesia is niet woekerend en is ook weer makkelijk te verwijderen wanneer deze te groot wordt. Bamboe heeft weinig verzorging nodig, na de winter mag u het dode hout verwijderen en eventueel mesten.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Bamboe is een bijzonder lid van de grassenfamilie. De snelst groeiende plant te wereld is een bamboesoort. Deze soort kan wel een meter per dag groeien. De soorten die wij in Nederland hebben komen vooral uit de Fargesia familie. Dat komt door de manier van groeien. Veel bamboe soorten verspreiden zich door hun wortels onder de grond door. Die wortels komen ergens anders weer boven de grond en vormen nieuwe halmen. De Fargesia soorten groeien echter in pollen. Hierdoor zijn ze goed in een tuin te plaatsen zonder dat ze woekeren.

Bomenenzo

Beste klant, tijdens onze kerstvakantie van donderdag 19 december 2019 t/m zaterdag 11 januari 2020 zijn wij gesloten. Mail en offerte-aanvragen worden wel beantwoord. 
Wij wensen u fijne feestdagen toe en een groen en gezond 2020!