vragen? 0344 22 81 00

Olijfbomen kopen direct uit zuid Europa

Olijfbomen kunnen veel sfeer geven in een tuin. Deze winterharde en wintergroene struiken/bomen geven een mediteraans tintje aan een tuin, terras of park. Verschillende maten hebben wij op voorraad en kunt u direct kopen. Olijfbomen groeien langzaam en zullen maar weinig onderhoudt nodig hebben. Het liefst staat een olijf op een zonnig plekje in uw tuin.
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Olijfbomen

Olijfbomen zijn winterharde en wintergroene bomen die steeds meer op terrassen en in tuinen te vinden is. Het is een duurzame boom die een hoge leeftijd kan bereiken en die zeer geschikt is voor het Nederlandse klimaat. Het best groeit een olijfboom op een bodem die goed doorlatend is en na natte perioden snel droogt. Het beste staat de olijf op een zonnige plaats. 

Snoeien:

Het snoeien van de olijfbomen kan het hele jaar. De voorkeur gaat echter uit naar het voorjaar. Eventuele vorstschade kunt u wegknippen en de boom zal voller worden. Snoeien in het najaar is minder goed voor de boom omdat hij dan met 'wonden' de winter in gaat. Wanneer u vrucht aan uw boom wilt is het belangrijk dat u rekening houdt met wat u wegsnoeit. Bloesem, en later de olijven, groeien alleen op twijgen van twee jaar en ouder. Het snoeien van de olijfboom is vrij makkelijk. Als het u vooral gaat om de karakteristieke uitstraling van de olijfboom kunt u alles weghalen wat u niet aanstaat. Maak een mooie kale stam zodat het geen struik wordt en houdt de kroon in model met lange uitlopers.

Bomenenzo

Beste klant, i.v.m. einde plantseizoen, zijn veel producten niet meer leverbaar vanuit de volle grond. In mei/juni zijn diverse bomen weer leverbaar. Deze zijn dan bestelbaar via onze shop.