Olijfboom europaea in schaal

Olea europaea

v.a.: € 195,00

Formaat
Afmeting Schaal, Stamhoogte 50-60cm, Totaalhoogte 125-150cm
Op aanvraag
€ 195,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

Bent u op zoek naar een mooie Olijfboom? Dan is de Olijfboom Europaea in schaal voor u dé ideale keuze! Het is een langzaam groeiende boom die van oorsprong uit het Middellandse Zeegebied komt. De Olijfboom is groenblijvend. Zolang de temperatuur in de zomer hoog genoeg is zullen er olijven aan de boom groeien.

Onze voordelen:

Bestuivers

5 positieve eigenschappen van de Olijfboom Europaea in schaal

Wintergroene boom uit het Middellandse Zeegebied
Langzame groeier
In warme jaren komen er olijven aan de boom
Sfeermaker in uw tuin of op uw terras
150 cm hoog bij de levering

De Olijfboom Europaea in schaal kopen doet u bij Bomenenzo.nl. Bij de levering is hij ongeveer 150 cm hoog. De Olijf in schaal heeft een bolvormige kroon met smalle ovale bladeren en een grijze stam. De bladeren zijn groen/zilver van kleur. In het voorjaar groeien er onopvallende crèmekleurige bloemen aan de boom. Tijdens warme zomers gaan er olijven aan de Olijfboom groeien. De vruchten zijn eerst groen. Wanneer ze rijp zijn worden ze zwart. De Olijfboom Europaea is redelijk winterhard. Wanneer het een langere periode onder de -5 graden Celsius is, dan is het beter om de Olijfboom binnen te zetten of buiten af te dekken met jute of vliesdoek. U kunt dit doek 2 tot 3 weken laten zitten. Daarna is het verstandig dat u de Olijfboom laat luchten. Tijdens de vorstperiode dient u ook de kluit in te pakken. 

Wilt u de Olijfboom Europaea in schaal kopen bij Bomenenzo.nl? Bestel hem dan direct online!

Tip: De Olijfboom Europaea in schaal is uitstekend te combineren met andere Olijfbomen uit ons assortiment. Met verschillende soorten Olijfbomen in uw tuin waant u zich in Zuid-Spanje of Griekenland…
Lees meer

Olijfboom Europaea in schaal bemesten

De Olijfboom Europaea in schaal is eenvoudig te verzorgen, ook als u niet veel ervaring met tuinieren heeft. Wel heeft de boom voeding nodig in het voorjaar en de zomer. Speciaal hiervoor hebben wij Organisch-minerale meststof voor Olijven in ons assortiment opgenomen (100% biologisch!). De kalium en magnesium in deze meststof zorgen voor een sterke boom met mooi blad. U kunt dit middel tussen maart en oktober gebruiken. Een Olijfboom doorstaat makkelijk tempraturen tot -5 graden Celsius. Bij lagere tempraturen raden wij u aan om de Olijfboom af te dekken met een luchtdoorlatend vliesdoek of met jute. 

Olijfboom Europaea in schaal snoeien

Het snoeien van de Olijfboom Europaea in schaal doet u 1 keer per jaar. Snoeit u de takken niet? Dan worden ze deels kaal aan de onderkant. Door aan het einde van de winter of in het vroege voorjaar te snoeien voorkomt u dit. Wij raden u aan om de takken tot 20 centimeter vanaf de stam af te knippen. Snoei gerust 1/3 van de kroon weg, vooral lange takken en dood hout. Gebruik een schone snoeischaar en trek altijd tuinhandschoenen aan.
Lees meer

Olijfboom Europaea in schaal water geven

In droge periodes dient u de Olijfboom Europaea in schaal af en toe wat water te geven. Doe dit alleen niet té vaak en geef ook geen grote hoeveelheden water tegelijk. Doet u dit toch, dan zullen de wortels van uw Olijfboom gaan rotten. U kunt de Olijfboom water geven wanneer 75% van de grond droog is. In dat geval is het het beste om de Olijfboom 3 keer per week een beetje water te geven.
Lees meer

Olijfboom Europaea in schaal planten

Een Olijfboom kan zowel in een pot als in de volle grond gehouden worden. Een pot is ideaal als u de boom op uw terras wilt zetten. De grond moet goed vocht doorlatend zijn. De Olijfboom Europaea in schaal staat het liefst op een standplaats in de volle zon, op een wind beschut plekje.

Als u een Olijfboom in een plantenbak gaat houden is het van groot belang dat het water weg kan lopen. Strooi daarom Hydrokorrels onderin de plantenbak of maak gaten onderin voordat u de boom gaat poten. Wij raden u sterk aan om uw boom vorstvrij te laten overwinteren op een koele plek. De Olijfboom Europaea groeit op alle grondsoorten, als de grond maar voedzaam is en vocht doorlatend. Wanneer u de Olijfboom in de volle grond plant raden we u aan om hydrokorrels onderin het plantgat te strooien en gebruik te maken van Olijven potgrond om het gat mee op te vullen. Hiermee maakt u de grond lekker luchtig.

Weetje: Gaan de bladeren van uw Olijfboom krullen? Dan betekent dit dat de Olijf te nat staat.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Olijfboom europaea in schaal
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!