Olijfboom Europaea Plato

Olea europaea

v.a.: € 1.495,00

Formaat
Afmeting 230 ltr., Stamhoogte --, Totaalhoogte 180-200cm
€ 1.495,00
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Olijfboom Olea europaea mini Plato komt van oorsprong uit Middelands Zeegbied. De Olijfboom is een groenblijvende boom/plant. De Olijfboom bloeit met cremekleurige, onopvallende bloemen, welke eind mei, begin juni verschijnen. Als de temperatuur in de zomer hoog genoeg is ontstaan er ook olijven aan de boom. Het blad van de Olijfboom mini Plato is egaal groen aan de bovenzijde en zilverachtig aan de onderzijde. Plaats de Olijfboom Plato op het zuiden met veel zon, beschutte standplaats en goed doorlatende grond. Ze verdragen vorst tot -8 graden.

Onze voordelen:

Bestuivers

Eigenschappen Olijfboom Europea Plato:

Wanneer u een Olijfboom Plato koopt heeft u een grote Olijfboom. De Olijfboom Plato groeit met smalle ovaalachtige bladeren. De bladeren zijn leerachtig en groen/zilver van kleur. De bladeren groeien tegenovergesteld van elkaar. In het voorjaar groeien er onopvallende creme kleurige bloemen aan de Olijf. Wanneer er in de zomer een langere tijd hoge tempraturen zijn zullen er aan de Olijfboom Plato olijven gaan groeien. De vruchten zullen eerst groen zijn en wanneer deze rijp zijn zwart verkleurd zijn. De Olijfboom Europea Plato is redelijk winterhard. Wanneer het een langere periode onder de min 8 graden zal zijn is het beter om de Olijfboom Plato binnen neer te zetten of buiten af te dekken met jute of vliesdoek. U kunt dit doek 2 tot 3 weken laten zitten maar daarna is het goed dat u de Olijfboom Plato laat luchten. Tijdens de vorstperiode moet u ook de kluit inpakken. 

 

Plantadvies Olijfboom Europea Plato:

Een Olijfboom Plato kan zowel in een pot als in de volle grond gehouden worden. De grond moet goed waterdoorlatend zijn. De Olijf Plato staat het liefst in de zonbeschut tegen wind. Bij ons kunt u niet alleen een Olijfboom Plato kopen maar ook verkopen wij sierpotten. Als u een Olijfboom Plato in een plantenbak gaat houden is het van groot belang dat het water weg kan lopen. Voeg daarom eerst een laag Hydrokorrels aan uw Plantenbak toe of maak gaten onderin de plantenbak voordat u de Olijfboom gaat poten. Ook is het beter om de plant vorstvrij te laten overwinteren op een koele plek. 

Een Olijfboom Plato groeit op alle soorten grond als de grond maar voedzaam is en niet te nat. Wanneer u de Olijfboom Plato in de volle grond plaatst raden wij u aan om hydrokorrels onder in het plantgat te strooien en gebruik te maken van speciale potgrond om het gat weer op te vullen. Wanneer de bladeren van uw Olijfboom Plato gaan krullen betekent dit dat de Olijf te nat staat.

Een Olijfboom Plato doorstaat makkelijk tempraturen tot -5° Celsius. Bij lagere tempraturen raden wij u aan om de Olijfboom Plato af te dekken doormiddel van een luchtdoorlatend vliesdoek of jute

U kunt uw Olijfboom snoeien na de winter, in het vroege voorjaar. Zo stimuleert u de groei en behoud de Olijf zijn mooie vorm. Denk er aan bij de snoei dat een olijfboom nooit twee keer vruchten geeft aan dezelfde tak. 

 

Onderhoud Olijfboom Europea Plato: 

Een Olijfboom vraag weinig onderhoud. Snoeien is niet nodig bij de Olijfboom Plato . Wilt u tocht Snoeien omdat u de Olijf te groot vind worden snoei dan aan het einde van de winter, in het vroege voorjaar. U kunt de takken van de Olijfboom tot 20 cm vanaf de stam snoeien. Wanneer u de Olijfboom heeft gesnoeid zal deze de eerste 2 jaar geen vruchten geven. Een Olijf Plato geeft namelijk alleen vruchten op hout wat minimiaal 2 jaar oud is. In droge periode moet u de Olijfboom af en toe wat water geven. Doe dit niet te vaak en vooral niet teveel anders zullen de wortels van uw Olijfboom gaan rotten. U geeft de Olijfboom Plato water wanneer 75% van de grond droog is. Dit komt vaak neer op dat u de Olijfboom Plato 3 keer per week een beetje water moet geven. Olijfbomen Plato worden graag wat bijgevoed in de maanden maart tot september. U kunt hier het best onze Organisch minerale meststof voor gebruiken. 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Olijfboom Europaea Plato
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!