Olijfboom Joven

Olea europaea 'Joven'

v.a.: € 425,00

Formaat
Stamomtrek 60-80 cm, Stamhoogte 40-50cm
€ 425,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Olijfboom 'Joven' is een prachige grote olijfboom met een karakteristieke knobbelige stam. Deze Olea europaea is winterhard én wintergroen (tot -8 °C). Bij warme, zonnige zomers kunnen er olijven aan de boom groeien.

Onze voordelen:

Bestuivers

Haal Mediterrane sferen in je tuin met de Olijfboom (Olea europaea) ‘Joven’. Deze mooie Olijf kan negen meter hoog worden en zo’n vijf tot zeven meter breed. De vrij grote boom met karakteristieke uitstraling is van grote sierwaarde in iedere tuin, op elk terras en balkon. Aan de Olijfboom ‘Joven’ bewonder je smalle, leerachtige bladeren in een zilvergroene kleur. Deze groeien in tegenovergestelde richting van elkaar en blijven het hele jaar aan de Olijf hangen. De groenblijvende boom bloeit in het voorjaar met onopvallende crèmekleurige bloemen.

Wanneer er in de zomer een langere tijd hoge temperaturen zijn, zullen er aan de Olijfboom ‘Joven’ olijven gaan groeien. De heerlijke olijven zijn eerst groen van kleur en zijn eetbaar als ze zwart kleuren. Verder kenmerkt de Olea europaea ‘Joven’ zich door een karakteristieke ruwe/ knobbelige stam en excentrieke, wilde vorm. Dit type Olijfboom is redelijk winterhard; wanneer het een langere periode onder de -8 graden Celsius is, kom je in actie. Dek de ‘Joven’ dan af met jute of een vliesdoek en pak de kluit in, of haal de boom in pot naar binnen. Zet de zonaanbidder op een beschutte en zonnige plek in de tuin of geef de exotische boom een plekje op het terras of de patiotuin en waan je met deze zuidelijke topper in Mediterrane sferen.

Lees meer

Het onderhouden van de Olijfboom ‘Joven’ is niet ingewikkeld, maar de van nature subtropische boom heeft wel speciale aandacht nodig. Het is een winterharde boom, maar bij temperaturen onder de -8 graden Celsius is extra bescherming nodig. Wanneer je de Olijfboom in een pot hebt staan, kun je deze naar een vorstvrije plek verplaatsen. Staat je Olijf in de volle grond, dek deze dan af met jute of een vliesduik en pak de kluit goed in. Laat de bescherming twee tot drie weken zitten, maar laat de Olijfboom daarna luchten om vochtophoping te voorkomen. De Olijfboom ‘Joven’ is een echte zonaanbidder, die graag in licht vochtige, maar goed doorlatende grond staat.

In het voorjaar kun je de Mediterrane boom snoeien ter behoud van een mooie, grillige vorm en voor een goede ontwikkeling van de boom. Ook snoei je eventuele vorstschade dan weg. Een Olijfboom groeit langzaam en heeft daarom geen grote snoeibeurt nodig. Knip dode en uitstekende takken weg om de boom voller te maken. Dun verder naar binnen groeiende takken uit, zodat er meer zonlicht bij de kern kan komen en de Olijfboom beter kan groeien. Om de vorm te behouden en verbeteren, knip je dunne, verticale sprieten af en laat je horizontale takken juist groeien. Ook haal je het best jonge scheuten uit de stam weg. De Olea europaea heeft na het snoeien even tijd nodig om te herstellen, maar loopt daarna met frisse, nieuwe bladeren uit.

 

Lees meer

De Olijfboom houdt van een licht vochtige grond. Geef in de eerste periode na de aanplanting regelmatig en genoeg water, zodat de jonge boom goed kan wortelen en groeien. Eenmaal aangeslagen, hoef je de Olijfboom – die graag in de volle zon staat – alleen nog tijdens warme en droge periodes extra water te geven. Houd de grond het liefst altijd licht vochtig, maar voorkom een te natte grond, want dit kan wortelrot veroorzaken. Een goed doorlatende bodem is daarom essentieel. Heb je de Olijfboom in een pot staan? Zorg dan voor voldoende water, maar ook voor goede drainage, bijvoorbeeld door hydrokorrels onder in de plantenbak aan te brengen.

Lees meer

De prachtige zilvergroene bladeren en karakteristieke vorm en stam maken de Olijfboom een zeer populaire keuze. Je creëert er een Mediterrane sfeer mee in je tuin en ervaart een heerlijk vakantiegevoel jaarrond. De Olea europaea kun je het best in het voorjaar aanplanten. Het is een echte zonaanbidder, die zoveel mogelijk zonlicht nodig heeft. Een beschutte en zonnige standplaats en licht vochtige, maar goed doorlatende en voedselrijke grond waardeert de Olijfboom ‘Joven’ zeer. Maak gebruik van speciale aanplantgrond, waar de bodem lekker luchtig en voedzaam van wordt. Zo krijgt de nieuwe boom een goede start. De Olijfboom ‘Joven’ kun je zowel in de volle grond als in een pot planten. Staat je Olijf in de tuin, dan dien je deze in de winter wel extra te beschermen. We adviseren om een jonge boom te ondersteunen door aan beide zijdes een boompaal te plaatsen. Dit is om scheefwaaien en het scheuren van de wortels te voorkomen. Verbind de boompalen met een boomband en nagels. Ben je klaar met de aanplanting? Geef de Olijfboom ‘Joven’ dan direct water. Deze groenblijvende boom heeft even de tijd nodig om goed te kunnen wortelen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Olijfboom Joven
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!