Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Olijfbomen
vragen? 0344 22 81 00

Olijfbomen kopen direct uit zuid Europa

Olijfbomen geven uw tuin veel sfeer. Deze winterharde en wintergroene olijfboom struik en boom geven een prachtig Mediterraans tintje aan uw tuin of terras. Wij hebben verschillende maten op voorraad die u direct kunt kopen. Olijfbomen groeien langzaam en hebben weinig onderhoud nodig. Dat maakt het de ideale boom voor uw buitenruimte.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Olijfbomen kopen:

Met het kopen van een mooie olijfboom haalt u een stukje buitenland naar uw tuin. De olijf groeit van oorsprong in het Middellandse Zee gebied. Olijfbomen kunt u kopen om in een pot te planten maar kunnen ook in de tuin worden geplant. Olijfbomen worden het vaakst in een pot gehouden. Wilt u de boom in uw tuin planten, dan moet u een oudere olijfboom kopen. Jonge olijfbomen zijn namelijk nog niet goed bestand tegen eventuele vorst. Als u een olijfboom koopt bent u verzekerd van jaren plezier. De olijfboom kan namelijk een hoge leeftijd bereiken. De totale hoogte hangt af van de soort olijf. Olijfbomen zijn winterharde en wintergroene bomen die steeds meer op terrassen en in tuinen te vinden zijn. Het is een duurzame boom die een hoge leeftijd kan bereiken en die zeer geschikt is voor het Nederlandse klimaat. Het beste groeit een olijfboom op een bodem die goed vocht doorlatend is en na natte perioden snel droogt. De olijf houdt van een zonnige plaats en heeft een grillige vorm.

Olijfbomen kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste olijfboom kopen doet u makkelijk en snel online bij kwekerij Bomenenzo.nl. U bent van harte welkom bij onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe. Ook voor vragen of advies kunt u uiteraard langskomen. Bij ons vindt u een ruim assortiment aan olijfbomen met verschillende cm stamomtrek, met hoge stam en lage stam, zoals de olijfboom Olea Europaea Bonsai, Olea Europaea Joven, Olea Europaea Pyramide, de olijfbomen Olea Europaea in schaal en meerdere winterharde olijfbomen. Naast olijfbomen koopt u bij ons verschillende bomen en planten, zoals de meerstammige boom, vijg Ficus Carica, de Portugese Laurier, de Quercus Ilex, Japanse Esdoorn, kant en klare haag, Blauwe Regen, Mediterrane bomen, en diverse vaste planten. Bij ons bent u verzekerd van veilig betalen en scherpe prijzen.

Olijfbomen verzorgen:

Olijfbomen groeien erg goed in ons Nederlandse klimaat. De olijfboom struik of boom is winterhard en blijft het gehele jaar groen. De boom staat graag in droge grond die goed vocht doorlatend is. Als de temperatuur onder de -8 graden Celsius komt of bij een lange vorstperiode moet u de olijfboom beschermen tegen vorstschade. Pak de boom dan bijvoorbeeld in een plastic hoes. Eind mei of begin juni verschijnen er kleine, witte geurende bloemetjes. Olijven groeien alleen aan de boom tijdens een hete, droge zomer. 

Olijfbomen snoeien:

Het olijfboom snoeien kan het hele jaar. De voorkeur gaat echter uit naar het voorjaar. Eventuele vorstschade kunt u wegknippen en de boom zal voller worden. Snoeien in het najaar is minder goed voor de boom, omdat hij dan met 'wonden' de winter in gaat. Wanneer u vrucht aan uw boom wilt is het belangrijk dat u rekening houdt met wat u wegsnoeit. Bloesem, en later de olijven, groeien alleen op twijgen van twee jaar en ouder. Het olijfboom snoeien is vrij makkelijk. Als het u vooral gaat om de karakteristieke uitstraling van de olijfboom struik of boom kunt u alles weghalen wat u niet aanstaat. Maak een mooie kale stam, zodat het geen struik wordt en houdt de kroon in model met lange uitlopers. De boom zal zo de prachtige grillige vorm behouden.

Olijfbomen planten:

Wanneer de olijfboom ouder is kan deze in de volle grond geplant worden. De olijfbomen planten kan het beste in het voorjaar gebeuren. De olijfboom heeft dan nog genoeg tijd om goed te wortelen voordat het winter gaat worden. De grond voor de olijfboom struik of boom moet goed water doorlatend zijn en genoeg voedingsstoffen hebben. Geef daarom de olijf regelmatig speciale meststof. U doet dit in de tijd dat de olijfboom bloesem heeft en stopt hiermee in september. De olijf komt van oorsprong uit het gebied rondom de Middellandse Zee. Plant deze daarom op een zonnige, beschutte plaats in de tuin. Geef de boom nooit te veel water, want hierdoor gaan de wortels rotten. Wanneer de wortels rot zijn zullen de blaadjes van de olijf gaan krullen. Graaf voor het planten een ruim plantgat in de volle grond waar de wortels of kluit goed in past. Plant de olijfboom vervolgens op de juiste diepte. Vul na het planten het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de volle grond. Door 2 boompalen te plaatsen naast de boom zal deze niet scheefwaaien en zullen de wortels niet afscheuren. Verbind de palen met boomband en nagels.

Bomenenzo biedt een ruim assortiment aan olijfbomen met verschillende cm stamomtrek, hoge stam en lage stam. De totale hoogte hangt af van de soort olijf. Bekijk de olijfboom struik of boom zoals de olijfboom Bonsai, Olea Europaea Joven, olijfbomen Olea Europaea Pyramide, de olijfboom Olea Europaea in schaal en meerdere winterharde olijfbomen. Naast olijfbomen koopt u bij ons verschillende bomen en planten, zoals de meerstammige boom, vijg Ficus Carica, de Portugese Laurier, de Quercus Ilex, Japanse Esdoorn, kant en klare haag, Blauwe Regen, Mediterrane bomen, en diverse vaste planten. Bij ons bent u verzekerd van veilig betalen en scherpe prijzen.