vragen? 0344 22 81 00

Olijfbomen kopen

Olijfbomen kunt u in de volle grond en in pot of kuip planten. Olijfbomen zijn winterhard en kunt u jaarrond kopen. De verzorging van uw olijfboom beperkt zich tot hoofdzakelijk water geven en eens per jaar snoeien. De olijfbomen zijn groenblijvend en kunnen zeer oud worden. 

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Olijfbomen zijn bomen uit het middellandse zeegebied en kunnen zeer oud worden. Er zijn bomen bekend van meer dan 2000 jaar oud. Vroeger stonden ze ook in verschillende culturen symbool voor het leven, ook staat de tak van de olijfboom bekend als een symbool voor vrede. 

Olijven zijn winterhard en houden ook in de winter het blad vast. Let wel op dat de olijfboom bij strengere periodes van vorst beschermd moet worden met behulp van bijvoorbeeld jutedoeken of fleecedoeken. Ook kunt u gebruik maken van een speciale lichtslang om de boom te beschermen tegen periodes van vorst. Wij raden om al bij -5 °C te boom in te wikkelen, wikkel dan de kluit, de bladeren, en de barst in met doeken. Laat na 2 tot 3 weken de boom eventjes ademen door de doeken er tijdelijk af te halen.

In het voorjaar kunt u uw olijfboom snoeien. Kijk of er dood of kruisend hout in de kroon zit en snoei dit weg. Jonge scheuten aan de stam mogen ook glad afgeknipt worden. Takken die te lang worden kunt u terug knippen tot zo'n 5 a 6 ogen lengte. Zo komen er weer nieuwe scheuten aan. U kunt ook olijfbomen knotten, net zoals met knotwilgen, knip dan de tak bij de stam af. Let wel op dat er alleen olijven komen op hout van minstens twee jaar oud.