vragen? 0344 22 81 00

Olijfbomen kopen

Een Olijfboom kopen is een aanwinst voor uw tuin. Olijfbomen komen steeds vaker voor in ons land. Met de koop van een Olijfboom geeft u een mooi mediterraans tintje aan uw tuin. Olijfbomen zijn het gehele jaar groen en veel soorten Olijfbomen zijn winterhard. Een Olijfboom heeft weinig verzorging nodig.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

                              


Olijfboom kopen:

Een Olijfboom kopen is een aanwinst voor uw tuin.Olijfbomen groeien oorspronkelijk in het middelands zeegebied maar zijn ook te koop in ons land. Zo komt het dat de Olijfboom steeds vaker te zien is in de Nederlandse tuin. Er zijn veel soorten olijfbomen winterhard en in de winter groenblijvend. Zo geniet u het hele jaar van een mediteraanse tintje in uw tuin. Bij bomenenzo.nl verkopen wij onder andere de prachtige Europea Bonsai Olijfboom, Olijfboom Europea Joven of de Toscaans Geknipt Olijfboom.

Eigenschappen Olijfboom:

  • Groenblijvend
  • Winterhard
  • Groeit goed in zowel de volle grond als in een plantenbak
  • In verschillende maten en vormen verkrijgbaar

Plantadvies Olijfboom:

Een Olijfboom groeit op alle soorten grond als de grond maar voedzaam is en niet te nat. Wanneer u de Olijf in de volle grond plaatst raden wij u aan om hydrokorrels onder in het plantgat te strooien en gebruik te maken van potgrond om het gat weer op te vullen. Wanneer de bladeren van uw Olijfboom gaan krullen betekent dit dat de Olijf te nat staat.

Een Olijfboom staat graag in de volle zon maar houd niet van koude oosten wind. Een Olijfboom doorstaat makkelijk tempraturen tot -5° Celsius. Bij lagere tempraturen raden wij u aan om de Olijfboom af te dekken doormiddel van een luchtdoorlatend vliesdoek

U kunt uw Olijfboom snoeien na de winter, in het vroege voorjaar. Zo stimuleert u de groei en behoud de Olijf zijn mooie vorm. Denk er aan bij de snoei dat een olijfboom nooit twee keer vruchten geeft aan dezelfde tak. 

Olijfbomen worden graag wat bijgevoed in de maanden maart tot september. U kunt hier het best onze Organisch minerale meststof voor gebruiken. 

Als u een Olijfboom in een plantenbak gaat houden is het van groot belang dat het water weg kan lopen. Maak daarom gaten onderin de plantenbak voordat u de Olijfboom gaat poten. Ook is het beter om de plant vorstvrij te laten overwinteren op een koele plek.