Olijfbomen
Sfeervolle Mediterrane eyecatcher: voor het ultieme zomergevoel.
Geef je tuin of terras een Mediterraans tintje met een karakteristieke Olijfboom. De winterharde en wintergroene boom geeft veel sfeer en heeft bovendien door zijn langzame groei maar weinig onderhoud nodig. Kenmerkend voor de Olea europaea zijn de gegroefde stam, zilvergroene blaadjes, sierlijke witte bloesem en – alleen tijdens een zeer hete en droge zomer – heerlijke olijven. Kies bij ons uit verschillende decoratieve vormen en maak jouw Mediterrane tuin compleet.
Olijfbomen
Van hoog naar laag sorteren
Olijfbomen
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa. Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht, een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en platen. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Olijfbomen kopen

Met de karakteristieke olijfboom, of Olea Europaea, haal je een mediterrane sfeer naar jouw tuin. Deze groenblijvende bomen groeien van oorsprong in het Middellandse Zee gebied. Olijfbomen kun je in een pot plaatsen, maar je kunt ze ook in de tuin planten. Met een Olijfboom in pot creëer je gelijk een zomerse sfeer op je terras of balkon. Wil je de boom in de tuin planten, dan moet je een oudere olijfboom kopen. Jonge olijfbomen zijn namelijk nog niet goed bestand tegen eventuele vorst. Als je een prachtige olijfboom koopt bent je verzekerd van jaren plezier. Deze Mediterrane boom kan namelijk heel oud worden. Oudere Olijfbomen hebben een mooie dikke stam. Deze grijze stam zorgt mede voor het kenmerkende uiterlijk. Onze winterharde Olijfbomen kunnen tegen een temperatuur tot -8 graden Celsius. Het zijn winterharde en wintergroene bomen die steeds meer op terrassen en in tuinen te vinden zijn. Het is een duurzame boom die zeer geschikt is voor het Nederlandse klimaat. Het beste groeit een Olea europea op een bodem die goed vocht doorlatend is en na natte perioden snel droogt. Deze Mediterrane planten houden van een plek in de volle zon en hebben een schitterende grillige stam.

TIP: Ben je op zoek naar een haagplant uit de olijffamilie (Oleaceae)? Kijk dan eens naar de Haagliguster Ligustrum Ovalifolium.

 

Onze beschikbare soorten Olijfbomen:

Olijfboom Bolvormig heeft een mooie bol op stam. Deze bol Olijfboom op stam / Olea Europaea op stam is één van de meest populaire soorten Olijfbomen. Deze kleine bomen zijn te herkennen aan hun dunne stam, met daarbovenop een mooie ronde bol.
Olijfboom Bonsai is een prachtige Olijfboom met een (bij levering al) dikke stam. Deze dikke, grillige stam is één van zijn mooiste kenmerken. Zet je deze Olijfboom Bonsai op een plek in de volle zon? Dan kan je olijfboom olijven gaan groeien. Daarvoor is het wel belangrijk dat het voor een lange tijd erg warm is buiten. Deze mediterrane boom is winterhard tot min 8 graden Celsius.
Olijfboom Toscaans Geknipt is een Olea Europaea die opvalt door zijn unieke vorm. Deze bol op stam is door ons in een strakke bolvorm geknipt. Hij heeft een dunne stam van ongeveer 100 cm hoog. 
Olijfboom Europaea Joven is een oude Olijfboom met een kenmerkende knobbelige stam. Dit is een vrij grote boom die zorgt voor een heerlijke mediterrane sfeer. De ‘Joven’ heeft een wilde vorm en hoge stam en kan een hoogte bereiken van wel 9 meter. Staat je olijfboom buiten in de volle grond? Dek hem dan wel af met jute of vliesdoek bij strenge vorst. Onze winterharde olijfbomen kunnen zachte winters goed doorstaan, maar hebben ondersteuning nodig bij strenge vorst.
Olea Europaea Chupa Chups heeft zijn naam te danken aan zijn bijzonder gevormde kroon. De vorm lijkt hierdoor net op een lolly. Deze grote boom is een prachtige bol op stam. Zijn grillige stam en prachtige grote groene bol, maken de ‘Chupa Chups’ tot een echte blikvanger. 
Olea Europaea Pyramide is in een sierlijke piramidevorm geknipt. De mooi geknipte vormen zorgen ervoor dat deze Olijfboom Olea extra opvalt. De ‘Piramidalis’ heeft een lage stam en is mooi dichtgegroeid.
Olijfboom Olea Europea Plato heeft een bijzondere en prachtige groeivorm. Bij deze soort zie je allerlei vertakkingen ontstaan met daarop mooi gevormde plateau’s. Zijn wilde vorm en strak-gesnoeide plateau’s zorgen voor een schitterend plaatje. Deze grote olijfbomen hebben bij levering een hoogte van ongeveer 200 cm.
Olijfboom Mini Plato is, zoals de naam al aangeeft, een kleinere variant van de Plato. Deze kleine olijfbomen zijn bijzonder sierlijk door hun wilde vorm en strakke plateau’s.
Olea Europaea in schaal is een prachtige olijfboom op stam. Geniet van een hoge stam met een mooie grillige vorm. Bij hele warme zomers groeit deze olijfboom olijven. Deze zijn rijp wanneer ze helemaal zwart kleuren.

 

Olijfbomen verzorgen

De soorten Olijfbomen die wij verkopen groeien erg goed in ons Nederlandse klimaat. Het verzorgen van een Olea europea is heel makkelijk. De olijfboom struik of boom is winterhard en blijft het hele jaar groen. Deze mediterrane planten staan graag in droge grond die goed vocht doorlatend is. Als de temperatuur onder de -8 graden Celsius komt - of bij een lange vorstperiode - moet je de olijfboom beschermen tegen vorstschade. Pak de boom dan bijvoorbeeld in met jute of vliesdoek. Eind mei of begin juni verschijnen er kleine, witte geurende bloemetjes. Olijven groeien alleen aan de boom tijdens een hete, droge zomer. Meer te weten komen over de Olijfboom verzorging? Op de website lees je adviezen in alle soorten en maten en daarnaast geven we je graag persoonlijk advies als dat gewenst is.  

Let op: Een oude olijfboom is winterhard tot -8 graden Celsius. Jonge olijfbomen dien je altijd te beschermen in de winter.

TIP: Heb je een olijfboom in pot? Zorg dan voor voldoende water in het voorjaar en de zomer. 

 

Olijfbomen snoeien

De olijfboom snoeien kan het hele jaar. De voorkeur gaat echter uit naar het voorjaar. Eventuele vorstschade kun je wegknippen en de boom zal voller worden. Snoeien in het najaar is minder goed voor de boom, omdat hij dan met 'wonden' de winter in gaat. Wanneer je vrucht aan je boom wilt is het belangrijk dat je rekening houdt met wat je wegsnoeit. Bloesem, en later de olijven, groeien alleen op twijgen van twee jaar en ouder. Een olijfboom snoeien is vrij makkelijk. Als het vooral gaat om de karakteristieke uitstraling van de olijfboom struik of boom kun je alles weghalen wat je niet aanstaat. Maak een mooie kale stam, zodat het geen struik wordt en houdt de kroon in model met lange uitlopers. De boom zal zo de prachtige grillige vorm behouden. Gelukkig groeit een olijfboom niet snel, dus het snoeien zal weinig tijd in beslag nemen. Ideaal als je een onderhoudsvriendelijke boom zoekt.

 

Olijfbomen planten

Wanneer de Olea Europaea ouder is kan hij buiten in de volle grond geplant worden. Grote olijfbomen planten kun je het beste doen in het voorjaar. Deze groenblijvende bomen hebben dan nog genoeg tijd om te wortelen, voordat het winter gaat worden. De grond voor de olijfboom struik of boom moet goed water doorlatend zijn en genoeg voedingsstoffen hebben. Geef daarom de olijf regelmatig speciale meststof. Je geeft dit in de tijd dat de olijfboom bloesem heeft en stopt hiermee in september. De olijf komt van oorsprong uit het gebied rondom de Middellandse Zee. Plant deze daarom op een zonnige, beschutte plaats in de tuin. Geef de boom nooit te veel water, want hierdoor gaan de wortels rotten. Wanneer de wortels rot zijn zullen de blaadjes van de olijf gaan krullen. Graaf voor het planten een ruim plantgat in de volle grond waar de wortels of kluit goed in past. Plant de karakteristieke olijfboom vervolgens op de juiste diepte. Vul na het planten het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de volle grond. Door 2 boompalen te plaatsen naast de boom zal deze niet scheefwaaien en zullen de wortels niet afscheuren. Verbind de palen met boomband en nagels.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00