Olijfbomen
vragen? 0344 22 81 00

Olijfbomen kopen

Olijfbomen kopen is een aanwinst voor uw tuin. Olijfbomen komen steeds vaker voor in ons land. Met de koop van Olijfbomen geeft u een mooi mediterraans tintje aan uw tuin. Olijfbomen zijn het gehele jaar groen en veel soorten Olijfbomen zijn winterhard. Olijfbomen hebben weinig verzorging nodig.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

                              


Olijfbomen kopen:

Olijfbomen kopen is een aanwinst voor uw tuin.Olijfbomen groeien oorspronkelijk in het middelands zeegebied maar zijn ook te koop in ons land. Zo komt het dat Olijfbomen steeds vaker te zien zijn in de Nederlandse tuin. Er zijn veel soorten olijfbomen winterhard en in de winter groenblijvend. Zo geniet u het hele jaar van een mediteraanse tintje in uw tuin. Bij bomenenzo.nl verkopen wij onder andere de prachtige Europea Bonsai Olijfbomen, Olijfbomen Europea Joven of de Toscaans Geknipt Olijfbomen.

Eigenschappen Olijfbomen:

  • Groenblijvend
  • Winterhard
  • Groeit goed in zowel de volle grond als in een plantenbak
  • In verschillende maten en vormen verkrijgbaar

Plantadvies Olijfbomen:

Olijfbomen groeien op alle soorten grond als de grond maar voedzaam is en niet te nat. Wanneer u Olijfbomen in de volle grond plaatst raden wij u aan om hydrokorrels onder in het plantgat te strooien en gebruik te maken van potgrond om het gat weer op te vullen. Wanneer de bladeren van uw Olijfbomen gaan krullen betekent dit dat de Olijfbomen te nat staan.

Olijfbomen staan graag in de volle zon maar houden niet van koude oosten wind. Olijfbomen doorstaan makkelijk tempraturen tot -5° Celsius. Bij lagere tempraturen raden wij u aan om de Olijfbomen af te dekken doormiddel van een luchtdoorlatend vliesdoek

U kunt uw Olijfbomen snoeien na de winter en in het vroege voorjaar. Zo stimuleert u de groei en behouden de Olijfbomen hun mooie vorm. Denk er aan bij de snoei da tolijfbomen nooit twee keer vruchten geeft aan dezelfde tak. 

Olijfbomen worden graag wat bijgevoed in de maanden maart tot september. U kunt hier het best onze Organisch minerale meststof voor gebruiken. 

Als u Olijfbomen in een plantenbak gaat houden is het van groot belang dat het water weg kan lopen. Maak daarom gaten onderin de plantenbak voordat u de Olijfbomen gaat poten. Ook is het beter om de Olijfbomen vorstvrij te laten overwinteren op een koele plek.