Rode appel Idared Patiofruit

Malus domestica Idared patiofruit

v.a.: € 14,50

Formaat
Afmeting Patio, Stamhoogte 30-40cm, Totaalhoogte 80-100cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 14,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Idared is een grote geelgroene appel met een rode blos. De appel is vrij zuur en geeft weinig aroma. Deze Idared appel wordt gebruikt voor het maken van appelmoes en taart. Idared appelbomen bloeien in april met witroze bloesem en de vruchten zijn te plukken in oktober. Idared is niet zelfbestuivend. Geschikte bestuivers zijn o.a. Golden Delicious, Granny Smith en James Grieve.

Onze voordelen:

De Idared patio is een grote geelgroene appel met een rode blos. De appel heeft een vrij zure smaak en geeft weinig aroma. Deze appel is dan ook uitermate geschikt voor het maken van appelmoes of taart, Het leuke aan deze patio tuinplant is dat de plant naast vruchten ook een witroze bloesem heeft in de maand april. Vervolgens zal de witroze bloesem langzaam verdwijnen en zullen de vruchten te zien zijn. Deze kun je uiterlijk in de maand oktober plukken. Voordat je kunt genieten van de vruchten is het wel noodzakelijk dat je geschikte bestuivers hebt in de tuin, balkon of terras. Doordat de Idared appel niet zelfbestuivend is kun je gebruik maken van de Golden Delicious, Granny Smith of de James Grieve.

 

Lees meer

De Idared patio kun je snoeien van december tot en met eind februari. Dit is het moment dat de groei van de plant stil staat en dus het moment dat je de plant het minst kunt beschadigen. Let hierbij wel op het weer. Doe dit niet tijdens een vorstperiode aangezien dit weer een moment is dat je de plant wel kunt beschadigen. Verder is het belangrijk om het gestel te laten staan en de zijtakjes, dode taken en de kronkelige takken te verwijderen. Op deze manier heb je de meeste kans om weer nieuwe vruchten te produceren in de boom,

Lees meer

Het moment na de aanplanting is het water geven het belangrijkste. Maar te veel water is natuurlijk ook niet goed. Om de plant het beste te laten aarden zijn de weken dIe na de aanplanting volgen ook belangrijk voor de Idared patio. Hierbij moet je dus goed controleren of de fruitplant voldoende water heeft of dat de grond te droog is. Om er zeker van te zijn dat de grond vochtig genoeg is, kun je gebruik maken van je vingers. Als de grond blijft kleven aan je vingers weet je dat de grond vochtig genoeg is. Ook is het belangrijk dat het water voldoende wegloopt aangezien er anders wortelrot kan ontstaan en dat is zonde als je een prachtige fruitboom hebt staan in de tuin.

Lees meer

Het planten van een fruitboom begint bij het bepalen van de standplaats. Het liefst staan deze bomen in de volle zon maar halfschaduwrijke standplaatsen biedt ook uitkomst voor de Idared patio. Daarna is het belangrijk om te weten wat voor soort grond je in de volle grond hebt liggen. Een zo’n neutraal maar voedselrijke grond gaat de voorkeur naar uit. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je de grond mengen met de juiste grondsoort zodat de plant zich goed kan aarden. Vervolgens wordt het tijd om het gat te graven. Hoe diep het gat moet zijn kun je aan de hand van de kluit bepalen. De kluit moet verdwijnen in de grond en vervolgens stevig aangeduwd worden. Na het aanduwen voorzie je de tuinplant van een flinke plens water en dan kun je optimaal genieten van je fruitboom.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rode appel Idared Patiofruit
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!