Paulownia tomentosa

Keizersboom, Anna Paulownaboom

v.a.: € 145,00

Formaat
Stamomtrek 16-18cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte 300-350cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 145,00
Stamomtrek 20-25cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte 350-400cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 215,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Paulownia tomentosa (Keizersboom) De Paulownia tomentosa komt oorspronkelijk uit oost-Azie en is een snelgroeiende boom die in het najaar zijn blad verliest. Deze bomen worden geteeld om hun fraaie blad en de vingerhoedskruidachtige, blauwe voorjaarsbloemen. Het blad van deze boom kan 30cm worden en bij jongere bomen zelfs nog groter! Het blad lijkt op een andere boom, die van de Catalpa. De Paulownia tomentosa verdraagt goed warmte in de zomer en is een versiering voor uw tuin!

Onze voordelen:

Paulownia Tomentosa kopen

De Paulownia Tomentosa, ook bekend als Keizersboom (Anna Paulowna boom), is een bijzonder mooie boom die in mei en juni rijkelijk bloeit met licht-violetblauwe bloemen. Na de bloei vormen er kleine lichtbruine vruchten, met een punt aan de onderkant. Niet alleen deze vingerhoedskruid-achtige bloemen maken deze boom zo geliefd, ook zijn bladeren. De bladeren zijn groot (+/- 30 cm), hebben een frisgroene kleur en een fraaie vorm; namelijk hartvormig. De bladeren worden hierdoor vergeleken met die van de Catalpa (Trompetboom). De Paulownia Tomentosa is een snelgroeiende boom, die een hoogte tussen de 10 en 12 meter kan bereiken.

Bent u ook zo gecharmeerd van de grote hartvormige bladeren én de schitterende violetblauwe bloemen? U kunt de Paulownia Tomentosa makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen boom uitzoeken bij ons op de kwekerij! Heeft u nog vragen over deze bijzondere Aziatische boom? Of heeft u behoefte aan een goed bijpassend advies? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

 

  • Bloeikleur: (licht) violetblauw
  • Bloeitijd: Mei - juni
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon, halfschaduw
  • Hoogte: 10 - 12 meter
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Paulownia Tomentosa verzorgen

Deze Anna Paulowna boom vergt weinig specifieke verzorging. Het belangrijkste om te onthouden is dat de onderkant van de boom bescherming nodig heeft tegen nachtvorst. Wanneer er sprake is van nachtvorst, bedek de onderkant van de boom (en de omliggende grond) met vliesdoek. De keizersboom kan kou slecht verdragen, en heeft absoluut zonlicht nodig om goed te kunnen groeien. Om zijn groei en bloei te bevorderen, raden wij het ook aan om de Paulownia Tomentosa jaarlijks te bemesten. Voorzie hem steeds in het voorjaar van wat organische mest.

Paulownia Tomentosa snoeien

Een prettig voordeel van deze schitterende boom is dat hij niet gesnoeid hoeft te worden. U kunt er wel voor kiezen om jaarlijks wat takken te snoeien om de mooie vorm van de boom te behouden. Verwijder hierbij ook dode of kruisende takken. Als u gaat snoeien kunt u dit het beste tussen januari en medio maart doen.
Lees meer

Paulownia Tomentosa water geven

Voor de Paulownia Tomentosa is het heel belangrijk om tijdens het eerste groeiseizoen genoeg water te geven. Geef uw Keizersboom vanaf het voorjaar t/m eind september 1x per week water. Na het eerste groeijaar hoeft u alleen nog water te geven bij aanhoudende droogte. Bij zeer hoge temperaturen kunt u hem gerust 3x per week water geven.
Lees meer

Paulownia Tomentosa planten

Het uitzoeken van een geschikte standplaats vergt bij de Keizersboom wel wat meer moeite. Deze boomsoort kan slecht tegen kou en moet ook echt voldoende zonlicht krijgen om goed te kunnen groeien. Plaats deze zonliefhebbende boom daarom het liefst op een plek in de volle zon, of halfschaduw. Let er ook op dat u de Paulownia Tomentosa op een beschutte plek neerzet. De takken worden (naarmate ze ouder worden) hol aan de binnenkant, dit maakt ze slecht bestand tegen harde wind. Daarom is een goed beschutte plek zeer gewenst. Qua grondsoort heeft deze bijzondere boom weinig eisen, zolang de bodem niet te nat (en dus goed vochtdoorlatend) is zal hij goed kunnen groeien. Meng uw tuingrond daarom voor de zekerheid aan met wat aanplant grond. Deze speciale potgrond zit vol voedingsstoffen waarmee uw Paulownia Tomentosa het eerste jaar vooruit kan. Bovendien maakt aanplant grond uw bodem lekker luchtig, waardoor vocht beter de grond in kan trekken.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Paulownia tomentosa
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Zijn de bomen van Paulownia tomentosa giftig?

Deze boom is gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!