Klimroos Ilse Krohn

Rosa Ilse Krohn Superior

v.a.: € 11,95

Formaat
Hoogte 70-80cm
€ 11,95
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Rosa 'Ilse Krohn Superior' is een geliefde doorbloeiende klimroos. Tussen juni en oktober bloeit hij rijkelijk met prachtige grote witte rozen. Deze rozen zijn licht-geurend, en hebben daarnaast  een bijzonder mooie, opvallende vorm.

Onze voordelen:

Klimroos Ilse Krohn kopen

De Rosa ‘Ilse Krohn Superior’ is een geliefde klimroos die tussen juni en oktober rijkelijk bloeit met prachtige witte rozen. Deze rozen hebben een bijzonder mooie vorm, zijn groot, én ook nog licht-geurend. Bovendien kan deze klimroos vrijwel alle weersomstandigheden verdragen, en zijn de bladeren zeer resistent tegen schimmelziektes. Met deze opvallende witte klimroos heeft u dus een betoverend mooie plant, die ook nog eens zeer sterk is. De Ilse Krohn kan een maximale hoogte bereiken van ongeveer 3 meter.

TIP: Laat deze prachtige roos klimmen tegen een pergola of een rozenboog, dit geeft uw tuin een sprookjesachtige sfeer.

Bent u ook fan van deze geliefde klimroos? De Rosa Ilse Krohn Superior kunt u makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom hem eerst een keer bekijken in onze eigen kwekerij!

Klimroos Ilse Krohn verzorgen

Wat veel mensen niet weten is dat een klimroos geen echte klimplant is. Hiermee bedoelen we dat het echt een must is om een klimroos te begeleiden én vast te zetten, zodat de lange scheuten (takken) niet omvallen. Bind de takken het liefst vast met speciaal binddraad. Binddraad is sterk en flexibel buis dat +/- 3 jaar lang mee kan groeien met de rozentakken. Deze bindbuis is goed elastisch en zorgt ervoor dat de takken niet af kunnen knellen als ze groeien. Geef uw klimroos vlak na de aanplanting voldoende water zodat hij goed kan wortelen. 

TIP: In de bloeiperiode kunt u het beste met regelmaat de uitgebloeide bloemknoppen verwijderen. Zo stimuleert u de herbloei van uw roos.

Rozen bemesten
Alle rozen houden van veel voeding, dus ook deze Ilse Krohn. Voorzie deze klimroos het liefst twee keer per jaar van mest. Doe dit vlak voor de echte groei in het voorjaar, en nog een keer in de zomer voor de eventuele nabloei. Het bemesten van rozen stimuleert de groei en bloei, en houdt ook de weerstand van uw plant hoog.

Klimroos Ilse Krohn snoeien

De Rosa Ilse Krohn is een doorbloeiende klimroos en kunt u het beste snoeien in maart. Het snoeien van een klimroos vergt wel een andere aanpak dan het snoeien van andere rozen. Bij klimrozen is het belangrijk om de omhoog groeiende hoofdtakken zoveel mogelijk met rust te laten. Alle zijtakken die aan deze hoofdtakken groeien mogen wel gesnoeid worden. Snoei de zijtakken terug tot ongeveer 3 á 5 cm van de hoofdtak. Na de eerste bloei (eind juli) kunt u de zijtakken nogmaals knippen, om zo de groei van nieuwe scheuten te stimuleren. Zo kunt u ook in het najaar genieten van de grote witte rozen.

Klimroos Ilse Krohn planten

Het makkelijke aan een klimroos is dat hij weinig ruimte van uw tuingrond vraagt. De wortels groeien compact, maar ook heel diep. Deze Superior is dan ook makkelijk te plaatsen in uw tuin, zolang hij goed omhoog kan groeien. Kies een standplek uit waarbij genoeg steunpunten zijn om uw klimroos goed te kunnen begeleiden. Wat betreft de bodem is deze roos niet veeleisend. Het belangrijkste is dat de bodem licht-vochtig (voedzaam) is en ook goed vocht kan afvoeren (vochtdoorlatend). Voorzie de Ilse Krohn van de best mogelijke start door uw tuingrond aan te mengen met speciale aanplant grond. Zo heeft uw plant direct de benodigde voedingsstoffen om goed te kunnen groeien. Daarnaast verbetert aanplant grond de vochtopname- en afvoer van uw huidige bodem. Rozen houden over het algemeen van zon, kies als standplaats dus het liefst een plek in de volle zon, of halfzon (=halfschaduw).

  • Boeikleur: wit (met een crème-kleurige kern)
  • Geurend: licht-geurend
  • Bloeitijd: juni-oktober
  • Bladkleur: groen
  • Groenblijvend: nee
  • Standplaats: zon, halfschaduw
  • Hoogte: 300 cm
  • Winterhard: ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Klimroos Ilse Krohn
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!