Hortensia Nikko Blue

Hydrangea macrophylla Nikko Blue

v.a.: € 5,50

Formaat
Afmeting 2,5 ltr., Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 25-30cm
€ 5,50
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Hortensia Nikko Blue is een aanwinst voor elke tuin. Het is een vrij forse struik met blauwe bolvormige bloemen van juli tot en met september. Hij is zeer eenvoudig te verzorgen en bovendien bestand tegen de vorst. Laat u verrassen!

Onze voordelen:

De Hortensia Nikko Blue (Hydrangea macrophylla Nikko Blue) is een blauwe Hortensia met grote bolvormige bloemen. Aan het begin van de bloei zijn de bloemen crèmekleurig, daarna worden ze blauw. Soms worden de bloemen roze. De Nikko Blue is een forse soort met stevig opgaande takken. Hij wordt dan ook zo’n 1 à 2 meter hoog. De plant is eenvoudig te verzorgen en gemakkelijk online te bestellen. Voor het kopen van de Hortensia Nikko Blue bent u bij Bomenenzo.nl aan het juiste adres!

De Hortensia Nikko Blue is een verrijking voor uw tuin dankzij zijn zuiverblauwe kleur bloemen!

TIP: Kom ook eens langs op onze kwekerij in Lienden, het hart van de Betuwe. Goed bereikbaar vanaf o.a. de A15. Wij zijn geopend van maandag t/m zaterdag. 

  • Bloeikleur: Blauw
  • Bloeitijd: Juli - September
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Halfschaduw, volle zon
  • Hoogte: 100 - 200 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
De Hortensia Nikko Blue is makkelijk te verzorgen. Ideaal voor mensen met weinig tijd die op zoek zijn naar een praktische oplossing voor extra kleur in de tuin. Wij adviseren u om in het voorjaar wat Vivimus door te grond te mengen. Dit bodemverbeterende middel zorgt ervoor dat uw Hortensia de juiste voedingsstoffen krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien.

Deze soort Hortensia wordt gemiddeld 1 tot 2 meter groot. Om de plant compact te houden kunt u ervoor kiezen om hem wat te snoeien. Doe dit het liefst na 20 april, als de nachtvorst over is. U kunt de uitgebloeide bloemen afknippen met een scherpe snoeischaar, nét boven de nieuwe bloemknoppen. Ook in de herfst mag u de bloemen afknippen. De bloemen zijn zeer geschikt om te drogen. Oudere Hortensia’s kunt u prima verjongen door een vijfde deel weg te knippen.
Lees meer
De Hortensia is een tuinplant die veel water nodig heeft. Dat komt omdat de plant niet diep wortelt. De bovenste laag van de grond droog als eerste uit. Daarom is het erg belangrijk om uw Hortensia Nikko Blue regelmatig water te geven, met name in de bloeitijd. De ochtend of avond is het beste moment van de dag om dit te doen. Op hete zomerdagen kunt u de plant gerust een hele emmer met water geven om de uitbundige bloei lange tijd vast te houden.
Lees meer
De Hortensia Nikko Blue doet het goed in elke soort grond. Het beste komt hij tot zijn recht in zure en licht vochtige grond. Net als de meeste andere Hortensia’s kunt u hem het beste op een standplaats in halfschaduw planten, eventueel in de volle zon. In ieder geval moet de plant een aantal uren per dag in de schaduw staan. Omdat dit een wat forsere Hortensia is kunt u hem uitstekend solitair planten. Ook kunt u er een haag van maken: plant maximaal 4 Nikko Blues per vierkante meter en geniet van een overweldigende bloemenzee… Met wat vruchtbare aanplantgrond moet dat zeker lukken!

TIP: Plant de Hortensia Nikko Blue in een pot en zet hem op uw terras of balkon! Hortensia’s doen het namelijk uitstekend in potten. Zo geniet u altijd van een prachtige tuinplant!
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hortensia Nikko Blue
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!