Hortensia Bodensee

Hydrangea macrophylla Bodensee

v.a.: € 5,50

Formaat
Afmeting 2,5 ltr., Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 25-30cm
€ 5,50
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Hortensia Bodensee is een prachtige tuinplant. Afhankelijk van de zuurgraad van de bodem komen er roze, blauwe of paarse bloemen aan de takken. Deze tuinhortensia is makkelijk in onderhoud en geschikt voor elke tuin!

Onze voordelen:

De Hortensia Bodensee is een populaire tuinhortensia die veel in Nederland en België wordt aangeplant vanwege zijn uitbundige bloei. In de zomer en nazomer hangen er grote bloemen aan de takken. Bijzonder kenmerk van deze tuinplant is dat de kleur kan variëren. Bij een normale of zure grond zal de kleur meestal blauw zijn. Als er veel kalk in de bodem zit zullen de bloemen roze worden. De bloeitijd is juli tot en met september. Als het weer een beetje mee zit geniet u tot ver in het najaar van de bloemen, want in de herfst verkleuren ze langzaam. De Hortensia Bodensee is zeer makkelijk te onderhouden, ook als u weinig tijd heeft. Gemiddeld wordt de plant zo’n 120 tot 140 centimeter hoog. Door te snoeien houdt u de plant mooi compact.

Met de Hortensia Bodensee geniet u ieder jaar opnieuw van een schitterende plant in uw tuinborder!

TIP: Naast de Hortensia Bodensee hebben wij ook diverse andere Boerenhortensia’s in ons assortiment opgenomen. Perfect met elkaar te combineren voor extra kleurvariatie in uw tuin!

  • Bloeikleur: Blauw - Roze - Paars
  • Bloeitijd: Juli - September
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 120 - 140 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
De Hortensia Bodensee is makkelijk in onderhoud. Om de blauwe kleur te behouden én de te bevorderen raden wij u aan om het bodemverbeterende middel Vivimus mee te bestellen. Als u dit middel door de bestaande grond mengt creëert u een ideale zuurgraad van de bodem. Ook zorgt u hiermee voor een snelle inworteling na de aanplant. Deze tuinhortensia is winterhard en verliest in de winter zijn blad.

De beste snoeitijd is maart of april, als de vorst over is. De Hortensia Bodensee groeit op 2-jarig hout. Als u de plant rigoureus snoeit zal hij pas het jaar erop weer bloeien. Mocht u toch willen snoeien dan is het het beste om ongeveer een vijfde deel van de takken weg te knippen met een scherpe snoeischaar.

TIP: Is er nachtvorst verwacht in het voorjaar en zitten er al knoppen aan uw Hortensia? Omwikkel de plant dan met noppenfolie om hem tegen de kou te beschermen.
Lees meer
Hortensia’s hebben in het algemeen veel water nodig. Ze wortelen niet diep en halen het vocht vooral uit oppervlaktewater. Daarom is het belangrijk om ze regelmatig water te geven, zeker bij droog weer in de zomer. Het beste kunt u uw Hortensia Bodensee water geven in de ochtend of avond.
Lees meer
De Hortensia Bodensee doet het goed in iedere grondsoort, op een standplaats in halfschaduw of in de volle zon. Het liefst groeit hij in een zure en humusrijke bodem. Wanneer de tuinplant de hele dag in de zon staat kunnen de bloemen verbranden op hete zomerdagen. Let er dus bij de aanplant op dat u niet een té zonnige plek uitkiest. Wilt u genieten van meerdere Hortensia’s in uw plantenborder? Dan adviseren wij u om er maximaal 3 per vierkante meter te planten.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hortensia Bodensee
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!