Blauwe Regen Prolific

Wisteria sinensis Prolific

v.a.: € 13,50

Formaat
Totaalhoogte 175-200cm
€ 29,50
Totaalhoogte 250-300cm
€ 52,50
Totaalhoogte 400-450cm
€ 99,50
Totaalhoogte 80-100cm
Augustus 2022
€ 13,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Blauwe regen, of Wisteria Sinensis Prolific, is een klimplant die bloeit met schitterende lilablauwe bloemen. De bloemen groeien in lange trossen en verspreiden ook een heerlijke geur. Deze Blauwe regen wordt veel gebruikt als klimplant tegen schuttingen. Door de groei lijkt het alsof de prachtige bloemen als regendruppels naar beneden vallen.

Onze voordelen:

Blauwe regen kopen:

De Wisteria Sinensis Prolific, beter bekend als Blauwe regen, is een schitterende klimplant. Deze Blauwe regen variant heeft groene bladeren en bloeit rond mei met opvallende lila-blauwe bloemen. Deze bloemen hebben niet alleen een prachtige kleur, ze ruiken ook nog eens lekker. Er kan in september ook nog een nabloei plaatsvinden. Het is een snelgroeiendebladverliezende klimplant die een maximale hoogte van 10 meter kan bereiken.

Wilt u ook deze schitterende klimplant in uw tuin? U kunt de blauwe regen online kopen via onze webshop, of breng een bezoek aan onze eigen kwekerij!

 

Wisteria Sinensis Prolific verzorgen:

De verzorging van de Blauwe regen is vrij eenvoudig. Het is een plant met een gemiddelde waterbehoefte. Wij raden het wel aan om deze plant te voorzien van wat meer water tijdens de bloei, of in perioden van veel warmte en droogte.

Blauwe regen bemesten:
Het is geen must, maar u kunt ervoor kiezen om uw Wisteria Sinensis Prolific te voorzien van wat mest. Gebruik het liefst een meststof met een hoog fosforgehalte om zo de bloei te stimuleren. Bemesten is bij deze klimplant geen must, maar het kan wel degelijk een positief effect met zich meebrengen.

TIP: Heb geduld met deze prachtige klimmer. Het kan wel een paar jaar duren voordat de Blauwe regen goed tot bloei komt. Als hij na enkele jaren goed bloeit, kunt u wel ieder jaar weer genieten van een buitengewoon mooie blikvanger.

TIP: Deze bijzondere plant wordt veel geplant tegen schuttingen. Zo kunt u op een natuurlijke wijze uw anders ‘saaie’ schutting opfleuren!

 

Blauwe regen snoeien:

De Wisteria Sinensis Prolific snoeien raden wij aan om twee keer per jaar te doen. Zo voorkomt u het eventueel verwilderen van deze klimplant, en kunnen de lila-lila-blauwe bloemtrossen des te meer opvallen. Gebruik voor het snoeien een goede, stevige snoeischaar. Hiermee voorkomt u beschadigingen aan de takken. 

Snoei de plant één keer op een vorstvrije dag in het begin van de lente, en de tweede keer na de laatste bloei in het najaar (september). Werk hierbij altijd van boven naar beneden, dit werkt het meest prettig. Knip de zijtakken terug tot ongeveer 15 cm van de hoofdtak. Probeer 2 a 3 bloemknoppen per zijtak aan te houden. Laat de hoofdtak tijdens het snoeien zoveel mogelijk met rust, tenzij de Blauwe regen naar uw mening te groot wordt. Voor de vitaliteit van uw Wisteria is het belangrijk om de hoofdtak niet te beschadigen. Met deze snoeimethode behoudt u een mooi strak model van uw Prolific.

 

Wisteria Sinensis Prolific planten:

De Blauwe regen is een echte zonaanbidder. Het is voor een goede bloei dan ook belangrijk dat de takken in de volle zon staan. Er mag ook schaduw op de standplaats aanwezig zijn, maar probeer wel minimaal 6 uur direct zonlicht als leidraad aan te houden. De Blauwe regen planten op een juiste standplaats is uitermate belangrijk voor deze klimplant. 

De Wisteria Sinensis Prolific heeft een voorkeur voor vochtige grond, die ook rijk is aan voedingsstoffen. Probeer grondsoorten met veel kalk te vermijden, omdat dit kan leiden tot gele verkleuringen in het blad. Gebruik voor het aanplanten van de Blauwe regen speciale aanplant grond. Hiermee bent u verzekerd van een goede start voor uw nieuwe klimplant.

Deze Blauwe regen is goed winterhard, maar wees wel voorzichtig met jonge planten. Bij hele koude nachtvorst is het aan te raden om de onderkant van deze prille plant(en) af te dekken.

TIP: Plant deze fantastische Blauwe regen tegen een pergola! Door deze plant te laten klimmen over een pergola kunt u nog beter genieten van de schitterende lilablauwe bloemen, die als regendruppels naar beneden lijken te vallen.

TIP: Wees voorzichtig met het groeien langs regenpijpen! Deze Wisteria Sinensis Prolific is een hele sterke groeier en kan hierdoor zelfs regenpijpen in elkaar drukken.

TIP: De Blauwe regen Prolific is een uitstekende klimmer, maar heeft wel wat begeleiding nodig voor het klimmen langs palen, schuttingen of pergola’s. Gebruik binddraad om uw Wisteria Sinensis vast te maken aan de punten waar u hem graag wilt zien klimmen.

  • Bloeikleur: Lila-blauw
  • Bloeitijd: Mei
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: max 10 m
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Blauwe Regen Prolific
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!