Wolfsmelk Myrsinites

Euphorbia Myrsinites

v.a.: € 1,75

Formaat
Afmeting Potmaat 9x9 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
  • Koop 24 st. voor € 1,50 per st.
€ 1,75
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Wolfsmelk Myrsinites heeft een zeer grote familie, deze plantengeslacht kent zo’n 2300 soorten. Deze familie Euphorbiaceae wordt ook wel de Wolfsmelk genoemd en is eigenlijk wereldwijd te vinden, van kleine kruipende planten tot reusachtige cactussoorten. De bijnaam van deze Euphorbia hebben ze niet zomaar bedacht, het wijst naar de melksap dat een belangrijk kenmerk is van deze plantensoort

Onze voordelen:

Kopen van de Wolfsmelk

U kunt de Euphorbia Myrsinites herkennen aan de geelgroene bloemen met blauwgroene bladeren. De geelgroene bloemen ziet u niet het hele jaar door en bloeit voornamelijk van mei tot en met juli. De overige maanden wanneer de geelgroene bloemen niet zichtbaar zijn is de plant nog steeds aantrekkelijk om naar te kijken. De plant kenmerkt zich dan voornamelijk aan de blauwgroene bladeren die zeer goed kunnen tegen kou. Zo kan de groenblijvende vaste plant tegen temperaturen van -20 graden Celsius. Mocht u echt graag een grote, hoge plant willen hebben in uw tuin dan is de Euphorbia niet de beste keuze. De Euphorbia kan namelijk maar maximaal 20 centimeter hoog worden. Verder kan deze plant wel goed in combinatie met andere groene bodembedekkers maar heeft wel een plantafstand nodig van maar liefst 30 centimeter. Koop online uw Wolfsmelk of kom langs op onze kwekerij. Wij bezorgen de bomen thuis en kunnen deze ook eventueel voor u aanplanten.  

Planten van de Wolfsmelk

Deze soort van de Wolfsmelkfamilie vult zich het liefst in tuinen met borders of rotstuinen en staat graag op een zonnige standplaats. Verder moet de grond voedzaam en vochtdoorlatend zijn aangezien deze Euphorbia goed tegen droogte kan. Mocht u tuin niet in het bezit zijn van borders of rotsen kunt u deze vaste plant ook potten in een ruime plantenbak. Mocht u kiezen voor een plantenbak moet u er goed voor zorgen dat deze vochtdoorlatend is en dat de Euphorbia Myrsinites niet te nat wordt. Naast een goede potgrond is het belangrijk dat het water op diverse manieren de pot kan verlaten, denk hierbij aan gaten in de bodem van de pot of aan hydrakorrels. Beide zorgen ervoor dat uw vaste plant langer en gezonder mee kan gaan in uw tuin. Op deze pagina kunt u meer lezen over het planten van een boom of kluit.  

Verzorgen van de Wolfsmelk

De Euphorbia is een plant waar u voorzichtig moet zijn tijdens het snoeien. Aangezien de plant zich kenmerkt aan het melksap welke giftig is, raden wij het aan om deze plant altijd te snoeien met tuinhandschoenen. Mocht het melksap uw handen of armen toch raken kan het zijn dat er een flinke huidirritatie ontstaat.  

Snoeien van de Wolfsmelk

Helaas moet deze soort van de Wolfsmelkfamilie wel gesnoeid worden aangezien het anders de groei van de geelgroene bloemen niet bevorderd. Zodra de geelgroene bloemen langzaam lelijk of afsterven mag u zo’n 10 á15 centimeter van de bloemstengels afknippen. Als de geelgroene bladeren tijdens de bloei al lelijk zijn geworden kunt u deze het beste zo snel mogelijk verwijderen om de bloei te bevorderen. Mocht u vragen hebben over het snoeien van de Wolfsmelk neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.  

  • Bloeikleur: Geel / groene bloemen
  • Bloeitijd:Mei tot en met juli
  • Bladkleur: Blauw / groene bladeren
  • Groenblijvend:Nee
  • Standplaats: Halfschaduw, schaduw
  • Hoogte: 20 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Wolfsmelk Myrsinites
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!