Blauwe Regen Macrobotrys

Wisteria floribunda 'Macrobotrys'

v.a.: € 19,50

Formaat
Totaal hoogte 175-200cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 19,50
Totaal hoogte 275-300cm
€ 33,50
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Japanse Blauwe regen (Wisteria floribunda ‘Macrobotrys’) is een uitbundig bloeiende klimplant. Ideaal voor aan een pergola of muur. De plant is winterhard en bloeit twee keer per jaar. Geniet van de paarsblauwe bloemtrossen aan de takken die een verrijking zijn voor iedere tuin!

Onze voordelen:

Japanse Blauwe regen kopen:

Bent u op zoek naar een snelgroeiende klimplant die prachtige bloemtrossen geeft? Voor het online kopen van de Japanse Blauwe regen bent u bij Bomenenzo.nl aan het juiste adres. De plant wordt ook wel Wisteria floribunda ‘Macrobotys’ genoemd. Hij klimt snel de hoogte in en bloeit uitbundig met paarsblauwe bloemtrossen. De eerste bloei valt in de maanden mei en juni. Vaak vindt er nog een tweede bloei in september plaats. De Japanse Blauwe regen is een kleurrijke eyecatcher voor aan een pergola, rozenboog of muur. Deze vaste plant is makkelijk in onderhoud en zeer winterhard.

 

Japanse Blauwe regen verzorgen:

De Japanse Blauwe regen is een plant die weinig onderhoud nodig heeft. Kiest u ervoor om hem tegen een pergola of muur aan te laten groeien? Bind de takken dan op. Het is van belang dat u de takken niet te strak opbindt om beschadigingen te voorkomen. Om een gezonde groei te stimuleren raden we u aan om de grond te bemesten met wat Vivimus universeel. Ook voor het online kopen van dit bodemverbeterend middel zit u bij Bomenenzo.nl goed. Bemest de aarde bij voorkeur in maart, net na de winter. Eventueel kunt u een tweede keer bemesten in de maand juli. Geef de plant altijd voldoende water.

 

Japanse Blauwe regen snoeien:

Het is belangrijk om de Japanse Blauwe regen regelmatig te snoeien om hem mooi in vorm te houden. Hij kan uiteindelijk een hoogte bereiken van 7 tot 9 meter. In de winter snoeit u nieuwe scheuten aan de zijtakken terug tot 2 of 3 ogen. In de zomer dient u de klimplant voor een tweede keer te snoeien. Snoei de nieuwe scheuten dan terug tot op 30 cm van de bloei einden. Bij een te forse snoeibeurt kan het jaren duren voor de Japanse Blauwe regen weer bloeit. Zorg ervoor dat de plant niet boven een vijver komt te hangen. De bladeren zijn namelijk giftig.

 

Japanse Blauwe regen planten:

De Japanse Blauwe regen houdt van de zon (minimaal 6 uur per dag). Plant hem dus op een plekje in de volle zon, maar bescherm de wortel tegen felle zonnestralen. Zoek een plaats met licht vochtige, waterdoorlatende grond uit. Verder heeft de klimplant ondersteuning nodig. Daarom is een plek tegen een pergola, rozenboog, muur of boom zeer geschikt. De bloemen komen het beste tot hun recht als ze naar beneden kunnen hangen. Wij adviseren u om 3 Japanse blauwe regens per strekkende meter te planten. Zo geniet u snel van een uitbundig bloeiende klimplant met paarsblauwe bloemtrossen.

 

TIP: Dit type Blauwe regen mag zeker niet missen in een Japanse tuin. U waant zich in oosterse sferen, en dat in uw eigen tuin…

TIP: Wilt u graag uw eigen Japanse Blauwe regen uitkiezen? Dat kan! Op zaterdag bent u van harte welkom op onze boomkwekerij in Lienden.

 

  • Bloeikleur: Paars, blauw
  • Bloeitijd: Mei, juni en september
  • Bladkleur: Heldergroen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon
  • Hoogte: 700 - 900 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Blauwe Regen Macrobotrys
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!