Tamme Kastanje

Castanea sativa

v.a.: € 34,50

Formaat
Stamomtrek 4-6, Stamhoogte 160-180cm, Totaal hoogte 240-260cm
Niet leverbaar
€ 34,50
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Tamme kastanje (Castanea sativa) is een sterke, grote boom die erg oud kan worden. De boom heeft elk seizoen weer een ander uiterlijk en is daardoor van veel sierwaarde. De boom heeft ruimte nodig om te kunnen groeien en dient daarom op een open plek geplant te worden. De zelfbestuivende boom is niet alleen mooi om te zien, maar geeft ook heerlijke kastanjes!

Onze voordelen:

De Tamme kastanje (Castanea sativa) is een boom die wel 400 jaar oud kan worden en een hoogte kan bereiken van 15 tot 30 meter! In de maand mei en juni staat de boom in de bloei met stekelige groene bladeren. Door de dichte en volle kroon is dit een zeer mooie grote boom. In de maanden juni tot juli groeien er roomkleurige katjes aan de kastanje. En in het najaar kun je de kastanjes zien vallen. Deze kunnen zowel rauw als gepoft gegeten worden of natuurlijk in een gerecht verwerkt worden. Het blad veranderd in de herfst naar goud geel, waarna de boom het blad zal verliezen. De Tamme kastanje staat graag op een warme en vochthoudende grond. De boom is zelfbestuivend.

Lees meer

De Tamme kastanje behoeft eigenlijk geen snoei, doordat hij van nature een mooie kroonvorm heeft. De sapstroom van de Kastanje komt al vroeg op gang, wanneer je dan gaat snoeien zal de boom bloeden. Hierdoor kun je enkel in ze zomermaanden de tamme kastanje snoeien. Snoei dan dode- of beschadigde takken weg en voer een lichte vormsnoei uit indien gewenst. Echter is het snoeien dus niet per se nodig.

Lees meer

In het begin zullen de wortels van de Tamme Kastanje nog niet bij het grond water kunnen en structureel water geven is dan ook wenselijk. Geef daarom tijdens droogte van één week de boom water. Wanneer het ook erg warm is kun je twee á drie keer per week water geven. Geef geen water tijdens een vorstperiode. Na het de eerste twee jaar na aanplanten hoef je alleen water te geven tijdens extreem langdurige droge en warme periodes.

Lees meer

De Tamme Kastanje wordt een grote boom en heeft daardoor veel ruimte nodig. Plant daarom de boom op een open plek. Graaf een geul dat 5 tot 10 centimeter dieper is dan de wortels of kluit van de boom. Zit er een jute zak of ijzeren korf om de wortels, verwijder deze dan niet. Doe je dit wel, dan is de kans groot dat de wortels beschadigen. Tevens vervalt dan de hergroeigarantie. De jute zake is biologisch afbreekbaar en kan daardoor gewoon geplant worden. Meng de uitgegraven grond met Vivimus, om zo de boom te voorzien van de benodigde voedingsstoffen. Plaats de boom in het aanplantgat en vul het gat op met het mengsel van aarde. Druk het gat goed aan en geef voldoende water. Om scheefwaaien te voorkomen kun je twee boompalen plaatsen, op 20 á 30 centimeter van de stam. Deze verbind je met de boom door boomband en nagels.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Tamme Kastanje
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!