Struik-Stamroos Wettra

Rosa Wettra

v.a.: € 7,95

Formaat
Hoogte 15-20cm
Februari 2022
€ 7,95
Afmeting Stam, Stamhoogte 60cm, Totaalhoogte --
Februari 2022
€ 25,95
Afmeting Stam, Stamhoogte 90cm, Totaalhoogte --
Februari 2022
€ 29,95
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Rosa 'Wettra', bij ons bekend als struikroos 'Wettra', is een schitterende doorbloeiende trosroos. Vanaf juni t/m oktober bloeit hij rijkelijk met prachtige dubbelbloemige, fluweelrode rozen. In het najaar maken de goed gevulde rozen plaats voor mooie rozenbottels.

Onze voordelen:

Struikroos Wettra kopen

De Rosa ‘Wettra’, bij ons bekend als struikroos Wettra, is een prachtige trosroos die tussen juni en oktober rijkelijk bloeit met schitterende dubbelbloemige fluweelrode rozen. Dubbelbloemig wil zeggen dat deze roos zo vol zit met bloemblaadjes, dat het net lijkt of er twee bloemen in één zitten. De bladeren hebben een matte donkergroene kleur, hierdoor springen de fluweelrode bloemen er nog mooier uit. De goed gevulde rode rozen groeien aan grote bloemtrossen, en maken in het najaar plaats voor mooie rozenbottels. De Wettra heeft bossige, brede groeiwijze en kan een maximale hoogte bereiken van 100 cm.

Bent u ook gecharmeerd van deze doorbloeiende fluweelrode roos? U kunt de struikroos Wettra makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen struikroos uitkiezen in onze kwekerij! Heeft u aanvullende vragen over de Rosa Wettra, of wilt u graag een goed bijpassend advies voor uw tuin? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.


Struikroos Wettra verzorgen

De struikroos (of trosroos) Wettra is qua verzorging vrij gemakkelijk, maar verlangt wel voldoende water en voeding. De eerste periode na de aanplant is het verstandig om hem regelmatig van water te voorzien, zodat deze struikroos goed kan gaan wortelen. Daarnaast is het regelmatig bewateren ook belangrijk tijdens de bloeiperiode. Uw roos heeft veel energie nodig om goed en uitbundig te kunnen bloeien, geef hem daarom tijdens de bloei ook regelmatig water.

TIP: Verwijder uitgebloeide bloemknoppen zo snel mogelijk, zo stimuleert u de groei en bloei van nieuwe bloemknoppen!

Struikroos bemesten
Naast voldoende water, wilt uw Wettra ook lekker veel voeding. Het bemesten van uw struikroos stimuleert zijn groei en bloei, en houdt bovendien ook zijn goede weerstand intact. Voor de meest uitbundige bloei raden wij aan om twee keer per jaar te bemesten. Bemest uw roos één keer in het voorjaar (maart) en één keer in de zomer (juni).


Struikroos Wettra snoeien

Om uw struikroos zo jong en vitaal mogelijk te houden raden wij het aan om hem een jaarlijkse snoeibeurt te geven. De beste periode om rozen te snoeien is in maart, zodra de vorst voorbij is. Onze snoei-methode kan erg drastisch lijken, maar heeft juist een positief effect op de bloei én houdt uw plant vitaal. Snoei alle takken terug tot ongeveer 5 à 15 cm van de grond. De takken die richting het hart (kern) van uw roos lijken te groeien kunt u nog verder terugsnoeien, tot ongeveer 1 cm van de grond. Door deze methode aan te houden blijft de kern van uw roos mooi open.

TIP: Trek een stevig paar handschoenen aan voor u uw roos gaat snoeien, de doorns kunnen u anders verwonden.

TIP: Gebruik altijd schoon en scherp snoeigereedschap. Zo voorkomt u beschadigingen en/of infecties aan uw rozentakken.


Struikroos Wettra planten

Struikrozen als deze Wettra zijn over het algemeen vrij gemakkelijk aan te planten. Zolang uw bodem voedzaam en vochtig genoeg is (ook weer niet te nat), zal uw roos goed kunnen groeien. Om er zeker van te zijn dat uw bodem van de vereisten is voorzien, kunt u tijdens de aanplant gebruik maken van speciale aanplant grond. Deze luchtige grond zit vol met voedingsstoffen. Door uw huidige bodem aan te mengen met de aanplant grond maakt u uw tuingrond voedzamer, en zal hij beter vocht door kunnen laten. Een goede vochtdoorlatende bodem is belangrijk om uw grond licht-vochtig te kunnen houden. Wat betreft de standplaats kunt u het beste kiezen voor een zonnige plek. Dit kan in de volle zon zijn, maar mag ook in halfschaduw.


  • Bloeikleur: Fluweelrood
  • Bloeitijd: Juni - Oktober
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Geur: Licht-geurend
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 100 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Struik-Stamroos Wettra
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!