Struik-Stamroos The Poet's Wife

Rosa 'The Poet's Wife'

v.a.: € 15,95

Formaat
Hoogte 15-20cm
Februari 2022
€ 15,95
Hoogte 30-40cm
Augustus 2021
€ 20,95
Stamomtrek Stam, Stamhoogte 90cm
Februari 2022
€ 41,95
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Rosa 'The Poet's Wife' is een ontzettend populaire en geliefde struikroos, die vanaf juni t/m oktober rijkelijk bloeit met prachtige gele rozen. Deze rozen zijn bijzonder goed gevuld en verspreiden een heerlijk sterke citrusgeur.

Onze voordelen:

Struikroos The Poet’s Wife kopen

De Rosa ‘The Poet’s Wife’ is een ontzettend populaire (en geliefde) struikroos, die vanaf juni t/m oktober rijkelijk bloeit met prachtige gele rozen. Deze rozen zijn bijzonder goed gevuld en verspreiden een heerlijk sterke citrusgeur. De heerlijk fruitige geur word met de jaren steeds sterker. De intens gele bloemkleur heeft The Poet’s Wife vooral aan het begin van de bloeiperiode, naarmate de bloemen ouder worden zal deze intense kleur wat vervagen. Deze struikroos groeit mooi compact en vol, en is dus zeker een aanwinst voor iedere zomerse tuin.

TIP: Combineer deze gele struikroos met violetkleurige bloeiers, zoals de Struikroos Heidi Klum! Geel en violet complementeren elkaar en zorgen voor een schitterend plaatje.

Weet u al waar u deze geliefde gele struikroos gaat aanplanten? U kunt de Engelse struikroos ‘The Poet’s Wife’ makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen roos uitzoeken bij ons in de kwekerij


Struikroos The Poet’s Wife verzorgen

Het verzorgen van struikrozen als deze ‘The Poet’s Wife’ is vrij makkelijk, maar vergt wel wat tijd en vooral ook regelmaat. U krijgt hier sowieso wel een fantastisch mooie doorbloeiende plant voor terug. De belangrijkste aandachtspunten zijn het voorzien van genoeg water en voeding. Een net aangeplante roos heeft regelmatig water nodig om goed te wortelen, en een roos in bloei heeft regelmatig water nodig om zo uitbundig mogelijk te kunnen bloeien. Verwijder voor een uitbundige bloei ook regelmatig de uitgebloeide bloemknoppen. Zo kan uw roos zich volledig richten op het vormen van nieuwe rozen.

Rozen bemesten
Het bemesten van uw struikroos ‘The Poet’s Wife’ zorgt voor een betere groei, uitbundigere bloei en houdt bovendien de weerstand van uw plant hoog. Voor het beste resultaat adviseren wij om twee keer per jaar te bemesten. Doe dit de eerste keer in maart en de tweede keer ergens in juni


Struikroos The Poet’s Wife snoeien

Veel mensen zien op tegen de snoei van hun struikroos, terwijl dit eigenlijk vrij simpel is! Vooral als u de makkelijkste snoeimethode aanhoudt zal u zich verbazen over het gemak. Als u deze struikroos de maximale hoogte van 150 cm wil laten bereiken, kunt u het beste alle takken terugsnoeien tot ongeveer kniehoogte. Maakt de hoogte u niet veel uit? Snoei dan alle takken terug tot ongeveer 5 à 15 cm van de grond af. Met deze vrij drastische manier van snoeien houdt u uw struikroos jong en vitaal. Ziet u takken die richting het hart van de plant groeien? Snoei deze dan nog verder terug, tot ongeveer 1 cm boven de grond. Zo blijft de kern van uw plant open en kan er genoeg lucht en licht bijkomen.

TIP: Trek een stevig paar handschoenen aan als u uw roos gaat snoeien! De doorns aan de takken kunnen uw handen en armen anders flink bezeren.

TIP: Gebruik het liefst alleen schoon en scherp tuingereedschap! Zo voorkomt u beschadigingen en/of infecties aan de rozentakken.


Struikroos The Poet’s Wife planten

Ook de aanplant van een roos is vrij makkelijk. Het fijne aan rozen is dat ze goed kunnen groeien op allerlei grondsoorten, zolang de bodem maar voedzaam en licht-vochtig is. Weet u niet zeker of uw tuingrond hieraan voldoet, of wilt u gewoon zeker zijn van de best mogelijke start voor uw ‘The Poet’s Wife’? Meng uw tuingrond dan aan met speciale aanplant grond. Deze speciale grond zit vol met belangrijke voedingstoffen die uw bodem voedzamer maken. Daarnaast maakt aanplant grond uw bodem luchtig, waardoor hij goed vochtdoorlatend wordt. Een vochtdoorlatende bodem is makkelijk licht-vochtig te houden. Plant deze struikroos in de border, of als solitaire blikvanger, het liefst op een plek in de zon of halfschaduw.


  • Bloeikleur: Geel
  • Bloeitijd: Juni - Oktober
  • Geurend: Ja, sterke citrusgeur
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon, halfschaduw
  • Hoogte: 150 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Struik-Stamroos The Poet's Wife
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!