Pluimhortensia Phantom

Hydrangea paniculata 'Phantom'

v.a.: € 6,95

Formaat
Hoogte 30-40cm
€ 6,95
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
€ 31,50
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Hydrangea paniculata Phantom is beter bekend als de Pluimhortensia Phantom. Deze sierheester bloeit met prachtige piramidevormige bloempluimen. De witte bloempluimen verkleuren eind juli roze/ rood en hierdoor krijgt de heester weer een totaal andere look. Deze Hortensia is makkelijk te verzorgen en goed winterhard. Met een jaarlijkse snoei zorg je er voor dat deze hortensia de tuin elk jaar weer siert met zijn prachtige bloemen!

Onze voordelen:

De pluimhortensia Phantom (Hydrangea paniculata Phantom) is mooie grote hortensia met fraaie, open bloemen in de vorm van pluimen. De witte bloemen zullen eind juli verkleuren naar een prachtige rood/roze kleur. Zelfs de uitgebloeide bloemen behouden nog een tijd hun kleur. Deze hortensia is er een hogere pluim soort die wel 120-150 cm hoog kan worden. Zonder snoei kan de plant zelfs nog groter worden. Weinig tot geen snoei heeft echter wél invloed op de hoeveelheid bloemen pluimen. Wanneer je jaarlijks snoeit zal pluimhortensia rijkelijk bloeien. De grote piramide vormige bloempluimen zijn van heel veel sierwaarde en staan prachtig in de tuin. De pluimhortensia Phantom staat het liefst op een zonnige/ halfschaduw standplaats. Een zonnige standplaats zo voor de mooiste herfstverkleuring zorgen. De Phantom sierheester staat het liefst op een vochthoudende, maar goed doorlatende bodem.

Lees meer

Pluimhortensia groeit bloemen op eenjarig hout. Dit betekent dat je de plant helemaal terug kan snoeien tot 20 à 30 cm boven de grond. Dunne twijgen kun je helemaal verwijderen. Snoei altijd met schoon en scherp gereedschap, zodat je geen ziektes over kan brengen en de snoei-wonden goed kunnen helen. Door jaarlijks te snoeien kun je de hortensia compact houden een genieten van prachtige bloemen.

Lees meer

De hortensia staat het liefste op een vochthoudende, maar goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Daarnaast is een standplaats in de volle zon of halfschaduw raadzaam. Hoe meer zon, hoe mooier de herfstverkleuring. Graaf een gat dat 5 à 10 cm breder en dieper is dan de wortels van de hortensia. Meng de uitgegraven grond Vivimus. Deze organische bodemverbeteraar zorgt er namelijk voor zorgen dat de pluimhortensia Phantom alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt om goed te kunnen groeien. Plaats de hortensia in het aan plantgat en vul deze op met de gemengde aarde. Druk daarna stevig aan en geef voldoende water.

Lees meer

In de zomermaanden kan de Pluimhortensia wat extra water gebruiken. De sierheester houdt van water en staat dan ook niet graag droog. Geef geen water tijden vorst. Geef tijdens droge en warme perioden 1 tot 3 keer per week water, afhankelijk van de tempratuur. Vooral het eerste jaar na aanplanten is het raadzaam om met regelmaat water te geven tijdens droogte.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Pluimhortensia Phantom
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!