Oude Rode Zuilbeuk

Oude Fagus sylvatica Dawyck Purple

v.a.: € 750,00

Formaat
Totaal hoogte 8 meter
Ja
€ 750,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

Bent u op zoek naar een grote, oude Rode Zuilbeuk? Bij ons kunt u een oude Fagus sylvatica Dawyck Purple kopen. Deze beuk is volwassen en dus al uitgegroeid tot een prachtige, grote boom. De oersterke beuk is uitstekend geschikt voor grote tuinen. De oude Rode Zuilbeuk zorgt voor een mooie afwisseling in een overwegend groen tuinlandschap. Onze oude Rode Zuilbeuk is optimaal gezond en verkeert in topconditie.

Onze voordelen:

Een oude Rode Zuilbeuk kopen: waarom?

De Rode Zuilbeuk (wetenschappelijke naam: Fagus sylvatica Dawyck Purple) is een oersterke, vrij langzaam groeiende boom. Heeft u een grote tuin of een groot stuk grond? Dan kan het zijn dat u direct een oude, volgroeide boom wilt aanplanten. U hoeft dan niet jaren of zelfs decennialang te wachten tot de jonge boom is uitgegroeid tot een oud en statig exemplaar. Het kopen van oude bomen is een oplossing als u uw tuin of erf direct een volwassen uitstraling wilt geven. Bijvoorbeeld als uw tuin nog helemaal kaal is en u het erf meer sfeer wilt geven, of als er recent een oude boom is geruimd waardoor er een grote leegte ontstaat. Oude beukenbomen kunnen heel goed solitair worden aangeplant, maar ook op een rij langs de oprijlaan komen ze fantastisch tot hun recht.

Bij Bomenenzo kunt u een oude Rode Zuilbeuk kopen waarvan u nog vele jaren kunt genieten. Onze professionals hebben de beuk jarenlang alle nodige zorg en aandacht gegeven op onze eigen kwekerij. U weet dus zeker dat u een gezonde en sterke boom in topconditie koopt. We vertellen u graag wat de Fagus sylvatica Dawyck Purple voor uw tuinlandschap kan betekenen.

Een grote Rode Zuilbeuk in uw tuin

Wat maakt een grote Rode Zuilbeuk nu precies zo'n geschikte boom voor grote tuinen? Dat leggen we u graag uit. De Fagys sylvatica Dawyck Purple is een sterke boom met een unieke uitstraling. Door zijn dieprode blad is de boom een welkome afwisseling tussen de andere, toch overwegend groene beplanting. Een oude Rode Zuilbeuk heeft een statige maar toch elegante uitstraling die met goed samengaat met de meeste tuinontwerpen. De bladkleur van de Rode Zuilbeuk is dieprood tot purper. In de herfst verkleurt het blad naar geel, goud en vervolgens naar bruin. Door de mooie herfstkleuren is deze boom gedurende elk seizoen interessant om te zien.

Bovendien is het planten van een boom in uw tuin een goed idee voor het bodemleven en de biodiversiteit. Ook is een oude Rode Zuilbeuk vrij eenvoudig te onderhouden. Doordat de boom van nature zuilvormig groeit, is al teveel snoei niet nodig. Wilt u de boom toch snoeien om hem netjes en strak te houden? Dat is geen probleem: de Rode Zuilbeuk kan snoei prima verdragen. 

Oude Rode Zuilbeuk van topkwaliteit kopen

Wilt u een oude Rode Zuilbeuk kopen? Dan is het belangrijk dat de boom van hoge kwaliteit is. De boom moet sterk en gezond zijn, waardoor u er nog lange tijd van kunt genieten. Rode Zuilbeuken die van jongs af aan op de juiste manier zijn verzorgd en gesnoeid kunnen ontzettend oud worden. Wilt u uw tuin een stukje karakter geven en een schitterende uitstraling geven met een grote, oude beuk? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze kwekers zijn gespecialiseerd in het kweken van grote bomen voor particulieren en bedrijven. Heeft u nog vragen of wenst u eerst meer informatie over onze oude Fagus sylvatica Dawyck Purple? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Eigenschappen Rode Zuilbeuk:

  • Winterhard: Ja, tot -26 graden
  • Bloeitijd: maart-april
  • Bladkleur: Rood tot purper
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon/halfschaduw
  • Hoogte: tot 20 meter
Lees meer

Een oude Rode Zuilbeuk verzorgen: wat komt erbij kijken?

Oude bomen zijn niet erg veeleisend op het gebied van verzorging en onderhoud. De eerste jaren na de aanplant wordt de boom gevormd: er wordt een basis gelegd voor de rest van het leven van de boom. Als u ervoor kiest om een volwassen, oude boom te kopen, hebben wij u deze verzorging dus al uit handen genomen. Op de kwekerij hebben onze oude beuken uiterst professionele zorg en voldoende aandacht gekregen, waardoor u een oude beuk van hoge kwaliteit koopt. Toch hebben ook grote, oude bomen wel wat zorg nodig. We vertellen u dan ook graag wat er bij het verzorgen van een oude Rode Zuilbeuk komt kijken, zodat u goed bent voorbereid.

Oude Rode Zuilbeuk snoeien

De Oude Rode Zuilbeuk groeit zuilvormig en heeft een smalle, sierlijke kroon. Snoei is in principe niet nodig. Toch willen veel mensen hun oude Rode Zuilbeuk mooi in vorm houden en een wat strakkere uitstraling geven. Snoei wordt uiterst goed verdragen door de beuk: dit vormt dus geen enkel probleem. Snoeien kan het hele jaar door, maar doe dit liever niet als het vriest. Ook snoeien in de felle zon wordt afgeraden omdat het blad van de Rode Zuilbeuk dan kan verbranden. De beste snoeitijd ligt altijd rond de langste dag van het jaar (21 juni).

Op welke grond gedijt de Rode Zuilbeuk het beste?

De Rode Zuilbeuk groeit op nagenoeg elke grond prima. Wel houdt de beuk van wat kalk in de grond. Het kan dus nooit kwaad om af en toe wat kalk rond de wortels te strooien. Daarnaast kunt u de boom jaarlijks bemesten: dit komt de groei ten goede. Gebruik bij voorkeur organische tuinmest hiervoor. Overdrijf niet met het toedienen van mest: oude bomen hebben veel minder nodig dan jonge bomen in de groei.

Lees meer

Heeft de Rode Zuilbeuk extra water nodig?

Meestal heeft een oude Rode Zuilbeuk niet veel water nodig. Vooral direct na de aanplant en in de eerste jaren krijgen bomen doorgaans wat meer water toegediend. Oude bomen redden het prima met de regen die in ons land valt. Tijdens langdurige periodes van droogte kunt u uw beplanting, inclusief de oude Rode Zuilbeuk, eventueel wat extra water geven.

Lees meer

Een grote, oude Rode Zuilbeuk in uw tuin planten

Het verplanten van grote, volwassen bomen is een stuk lastiger dan het in de grond zetten van een jonge boom. Omdat de boom al volwassen is, heeft hij een behoorlijk grote kluit. Er dient een plantgat gegraven te worden dat ongeveer 2 keer zo groot is als de kluit van de boom. U kunt zich dus voorstellen dat dit wat meer voeten in de aarde heeft dan wanneer u een jong boompje met een kleine kluit aanplant. Meestal gebeurt het verplanten van een grote, oude Rode Zuilbeuk dan ook machinaal. Het is van groot belang dat een grote boom voldoende ruimte heeft. Maak bij voorkeur gebruik van onze aanplantservice. Onze professionals zorgen dat oude bomen op de juiste manier in uw tuin worden aangeplant. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Oude Rode Zuilbeuk
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!