Moeraswolfsmelk Walenburg Glorie

Euphorbia Palustris Walenburg Glorie

v.a.: € 2,15

Formaat
Afmeting Potmaat 9x9 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
  • Koop 24 st. voor € 1,95 per st.
€ 2,15
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

Euphorbia Palustris ‘Walenburg Glorie’ of ook wel Moeraswolfsmelk genoemd is familie van de Euphorbiaceae. Deze familie bestaat uit meer dan 2300 soorten, in allerlei soorten, vaste planten tot eenjarige en van struiken tot aan bomen. Zo is deze soort van de familie een vaste plant en kan wel 100 centimeter hoog worden. Het leuke aan deze moerasplant is dat deze een gele bloem bevat in het voorjaar waardoor u een hele mooie vrolijke oever creëert. Dat is natuurlijk wel eens leuk aangezien de meeste moerasplanten enkel alleen de kleur groen bevatten.

Onze voordelen:

Kopen van de Moeraswolfsmelk

Als deze moerasplant in bloei is krijgt uw oever een prachtige mooie gele waas. Deze plant beschikt namelijk in de bloeiperiode over gele bloemen. De bloeiperiode van deze plant is van mei tot en met juni en kan ook goed tegen kou. Zo verdraagt de Walenburg Glorie maar liefst tempraturen tot -25 graden en ook in de winter blijft deze vaste plant gewoon mooi groen. Zo kunt u uw Moeraswolfsmelk online bij ons bestellen of kom langs op onze kwekerij. Wij bezorgen de bomen thuis en kunnen deze ook eventueel voor u aanplanten. Zo heeft u enkel alleen maar te wachten tot het bloeiseizoen van start gaat.

 

Planten van de Moeraswolfsmelk

De Nederlandse naam van deze plant zegt het eigenlijk al wat z’n favoriete standplaats is. Zo staat deze het liefst in watertuinen op een zonnige tot licht beschaduwde plek. De grond mag vochtig tot nat zijn, ook als er veel regen valt en de oever overstroomt zal deze plant het gewoon overleven. Naast de natte standplaats kan deze plant ook goed in combinatie met andere planten. Deze moerasplant plant u op dezelfde wijze als ieder andere plant. U zorgt ervoor dat er een gat gegraven wordt op de desbetreffende plek waar u de plant wilt gaan neerzetten. Uiteraard wel een gat waar de kluit voldoende ruimte heeft om te groeien. U zet de plant in het open gat en vervolgens maakt u het gat weer dicht, deze stampt u goed aan en zorgt voor wat bemesting zodat de plant de juiste voedingstoffen tot zich kan nemen. Welke potgrond u nodig heeft voor uw moerasplant kunt u op onze potgrond pagina vinden. Mocht u er niet uitkomen over het planten van de Moeraswolfsmelk dan kunt u op deze pagina meer lezen over het planten van een boom of kluit.

 

Verzorgen van de Moeraswolfsmelk

Omdat deze plant voornamelijk het goed doet aan oevers is echte verzorging van deze plant niet nodig. Het water ontvangt deze plant voldoende, mocht het echt een droge periode zijn waarbij ook de oever vrijwel is uitgedroogd moet u er wel voor zorgen dat de plant vochtig tot een natte bodem blijft behouden. Wel moet u er voor zorgen als u planten naast deze Euphorbia Palustris ‘Walenburg Glorie’ plant en deze niet goed tegen een natte bodem kunnen is het belangrijk dat u een goed drainage systeem heeft. Anders zullen de meeste planten die u naast deze soort van de Euphorbia plant het niet overleven.

Snoeien van de Moeraswolfsmelk

Snoeien kent deze moerasplant eigenlijk niet. Zo moet u deze plant gewoon z’n gang laten gaan wat betreft groeien. Deze plant verspreidt zich door worteluitlopers maar is goed in toom te houden. Mocht u de plant te groot vinden worden, kunt u de worteluitlopers verwijderen. Ook als u een bepaalde vorm wilt creëren in uw moerasplant is het verstandig om de plant op te binden zodat de stengels mooi bij elkaar blijft. Doe dit uiteraard voor de bloeiperiode anders bent u te laat en zult u de plan volledig moeten inkorten na de bloeiperiode en dat zou zonde zijn. Mocht u vragen hebben over het snoeien van de Moeraswolfsmelk neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

  • Bloeikleur: Groene bloem
  • Bloeitijd: Mei - juni
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Zon-Halfschaduw
  • Hoogte: 100 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Moeraswolfsmelk Walenburg Glorie
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!