Klimroos Pink Cloud

Rosa 'Pink Cloud'

v.a.: € 11,95

Formaat
Hoogte 60-80cm
Februari 2022
€ 11,95
Hoogte 70-80cm
Augustus 2021
€ 17,95
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Rosa 'Pink Cloud' is een schitterende grootbloemige klimroos, die tussen juni en oktober rijkelijke bloeit met grote goedgevulde knalroze rozen. Naast het beeldschone uiterlijk, kunt u bij deze roos ook genieten van een heerlijke lichte geur.

Onze voordelen:

Klimroos Pink Cloud kopen

De Rosa ‘Pink Cloud’ is een schitterende grootbloemige klimroos, die tussen juni en oktober rijkelijk bloeit met grote goedgevulde knalroze rozen. Deze Pink Cloud heeft een krachtige en brede groeiwijze, en is bovendien goed ziekteresistent. Naast het beeldschone uiterlijk, kunt u bij deze klimroos ook genieten van een heerlijke lichte geur. De intens roze bloemkleur icm de mooie groene bladeren, toveren iedere muur, schutting of pergola om tot een fantastische eyecatcher.

TIP: Combineer deze knalroze klimroos met bijvoorbeeld een paars/blauwe clematis, zoals Clematis Multi Blue of Clematis Alpina.

Bent u toe aan wat opfleuring in uw tuin? U kunt de knalroze Rosa ‘Pink Cloud’ makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen roos uitzoeken bij ons in de kwekerij! Heeft u nog vragen over deze klimroos, of over klimrozen in het algemeen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze groenexperts staan zes dagen per week voor u klaar!


Klimroos Pink Cloud verzorgen

De verzorging van klimrozen is vrij eenvoudig, maar vergt wel wat tijd en aandacht. Als u regelmatig uw roos naloopt valt de uiteindelijke tijdsbesteding overigens reuze mee. Aangezien deze Pink Cloud doorbloeiend is, krijgt u er bovendien een schitterende langbloeiende klimplant voor terug. Het belangrijkste om te onthouden is dat rozen houden van veel water, probeer de grond dan ook altijd licht-vochtig te houden. Wees uiteraard wel voorzichtig met overwateren, bij langdurig stilstaand water kan wortelrot ontstaan. Geef vooral de eerste periode na de aanplant, en tijdens de bloeiperiode, regelmatig water. Zo kan uw klimroos goed wennen in de bodem, en heeft hij ook genoeg energie voor het laten groeien en bloeien van al zijn prachtige rozen. 

TIP: Stimuleer de bloei van uw klimroos door regelmatig de uitgebloeide bloemknoppen te verwijderen!

Klimrozen bemesten
Naast het geven van water, is het ook belangrijk om uw roos van voeding te voorzien. Door uw Pink Cloud te bemesten stimuleert u zijn groei en bloei, en houdt u ook zijn weerstand hoog. Voorzie de roos twee keer per jaar van wat organische mest. Eén keer in het voorjaar (maart) en één keer in de zomer (juni).

TIP: Klimrozen hebben begeleiding nodig om te kunnen groeien langs een muur, schutting, rozenboog of pergola. Bind hem daarom regelmatig vast met speciaal binddraad.


Klimroos Pink Cloud snoeien

De Rosa ‘Pink Cloud’ is een doorbloeiende klimroos, en doorbloeiende klimrozen kunt u het beste snoeien in maart. Als u begint met snoeien kunt u het beste de hoofdtakken met rust laten. Deze zijn te herkennen aan de dikte en de opgaande groeiwijze. De zijtakken (of zijtwijgen) groeien vanuit de hoofdtakken en kunt u juist wél snoeien. Knip de zijtakken tot op 3 à 5 cm van de hoofdtak af. De eerste 2 à 3 jaar hoeft u uw klimroos niet te snoeien.

TIP: Gebruik altijd een schone- en scherpe snoeischaar. Zo voorkomt u beschadigingen en infecties aan de takken van uw roos.

TIP: Trek ook altijd een stevig paar handschoenen aan voor u gaat snoeien. De doorns aan de takken kunnen u anders verwonden.


Klimroos Pink Cloud planten

Om uw roos goed aan te kunnen planten is het belangrijk dat de bodem voldoet aan twee eisen: hij dient voedzaam en licht-vochtig te zijn. Het maakt verder niet uit wat de specifieke grondsoort is. U kunt uw huidige bodem wel een boost geven door gebruik te maken van speciale aanplant grond. Door deze speciale grond aan te mengen met uw tuingrond, maakt u de bodem voedzamer en luchtiger.  Een luchtige bodem kan over het algemeen goed vochtdoorlaten, wat weer belangrijk is om uw bodem licht-vochtig te kunnen houden. Wat betreft de standplaats kunt u het beste kiezen voor een plek in de zon of halfschaduw.


  • Bloeikleur: Roze
  • Bloeitijd: Juni - Oktober
  • Geurend: Ja
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon, halfschaduw
  • Hoogte: 150 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Klimroos Pink Cloud
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!