Klimroos Metanoia

Rosa 'Metanoia'

v.a.: € 11,95

Formaat
Hoogte 60-80cm
Februari 2022
€ 11,95
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Rosa 'Metanoia' is een schitterende doorbloeiende klimroos. Tussen juni en oktober kunt u genieten van zijn opvallende abrikooskleurige bloemen, die prachtig afsteken t.o.v. de groene bladeren. De bloemen zijn halfgevuld, licht-geurend en groeien aan trossen naast elkaar.

Onze voordelen:

Klimroos Metanoia kopen

De Rosa ‘Metanoia’ is een schitterende doorbloeiende klimroos. Tussen juni en oktober kunt u genieten van zijn opvallende abrikooskleurige bloemen, die prachtig afsteken t.o.v. de groene bladeren. De bloemen zijn halfgevuld, licht-geurend en groeien aan trossen bij elkaar. De Klimroos Metanoia is een prachtige toevoeging voor iedere soort tuin. Fleur uw (saaie) muur of schutting op met deze topper, of begeleidt hem langs een rozenboog of pergola! Deze abrikooskleurige klimmer kan een hoogte bereiken van ongeveer 2,5 meter.

TIP: Klimrozen zijn geen zelfhechtende klimplanten, het is dus belangrijk dat u ze begeleidt tijdens hun groei! Zet uw Metanoia regelmatig vast met speciaal binddraad, en help hem zo de hoogte in!

Geniet ook de hele zomer lang van deze prachtige abrikooskleurige klimroos! U kunt de Klimroos Metanoia makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen roos uitzoeken bij ons op de kwekerij! Heeft u vragen over de klimroos Metanoia, of over klimrozen in het algemeen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.


Klimroos Metanoia verzorgen

Bij het verzorgen van (klim)rozen staan er twee punten centraal: water en mest. Een roos die net aangeplant is vergt regelmatig water, zo kan hij goed wortelen. Ook rozen die in bloei staan vergen regelmatig water, zorg dus dat u tijdens de bloeiperiode uw roos regelmatig van water voorziet. Geef ook zeker bij warm en droog weer wat extra water. Het laten groeien en bloeien van zijn prachtige rozen kost veel energie, dus heeft hij voldoende water nodig.

TIP: Voorkom energieverspilling van uw klimroos door uitgebloeide bloemknoppen zo snel mogelijk te verwijderen. Zo stimuleert u ook de herbloei!

Klimroos bemesten
Het bemesten van uw klimroos stimuleert zijn groei en bloei, en houdt ook zijn goede weerstand hoog. Voor deze klimroos Metanoia geldt hetzelfde als voor vrijwel alle andere rozen: hij houdt van veel voeding! Bemest hem daarom het liefst twee keer per jaar. Eén keer in maart en één keer in juni. In het voorjaar en de zomer groeit en bloeit deze plant het meest, dus kan hij zeker extra voedingsstoffen gebruiken.


Klimroos Metanoia snoeien

Het snoeien van de klimroos Metanoia is niet moeilijk, maar vergt wel wat voorbereiding. Om te weten wanneer u deze klimroos kunt snoeien, moet u weten of het een eenmalig- of doorbloeiende klimroos is. De Metanoia is doorbloeiend en kan dus het beste in maart worden gesnoeid. Trek voor u begint met snoeien stevige handschoenen aan ter bescherming van uw handen en armen, de doorns kunnen u anders flink zeer doen. Ook is het heel belangrijk om altijd alleen te snoeien met schoon en scherp snoeigereedschap. Zo voorkomt u mogelijke beschadigingen en/of infecties aan uw rozentakken.

Als u begint met de snoeibeurt is het belangrijk om de hoofdtakken zoveel mogelijk met rust te laten. U kunt de hoofdtakken herkennen aan het feit dat ze dikker zijn, omhoog groeien, en de zijtakken hieruit komen groeien. De zijtakken zijn de dunnere takjes die uit de hoofdtakken groeien. Snoei de zijtakken terug tot ongeveer 2 cm van de hoofdtak.

TIP: Klimrozen hoeven de eerste twee tot drie jaar nog niet te worden gesnoeid. De eerste paar jaar focust de plant zich vooral op het vormen van een goed wortelgestel.


Klimroos Metanoia planten

Het fijne van klimrozen is dat ze makkelijk aan te planten zijn. Ze kunnen goed groeien op allerlei grondsoorten, en vergen bovendien weinig ruimte. De enige vereisten die een roos heeft is dat uw tuingrond voedzaam en (het liefst continu) licht-vochtig is. Om zeker te zijn van de beste start voor uw klimroos, adviseren wij dan ook gebruik te maken van speciale aanplant grond. Deze speciale grond zit vol voedingsstoffen waarvan uw roos een boost krijgt, en ook maakt hij uw bodem een stuk luchtiger. Dit is zeer belangrijk voor een goede vochtdoorlatendheid. Een vochtdoorlatende bodem is noodzakelijk om hem continu licht-vochtig te kunnen houden. Qua standplaats is een plek in de volle zon of halfschaduw het fijnst.


  • Bloeikleur: Oranje (abrikooskleurig)
  • Bloeitijd: Juni - Oktober
  • Geurend: Nee
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 250 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Klimroos Metanoia
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!