Klimroos Julia Renaissance

Rosa Julia Renaissance

v.a.: € 13,95

Formaat
Hoogte 60-80cm
€ 13,95
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Rosa 'Julia Renaissance' is een bijzonder mooie doorbloeiende klimroos, die bloeit met prachtige crèmewit-tot-zachtroze bloemen. De rozen zijn groot, bijzonder goed gevuld, en geuren sterk.

Onze voordelen:

Klimroos Julia Renaissance kopen

De Rosa ‘Julia Renaissance’ is een bijzonder mooie doorbloeiende klimroos, die bloeit met prachtige crèmewit-tot-zachtroze bloemen. De rozen zijn groot, bijzonder goed gevuld, en geuren sterk. Deze Julia Renaissance wijkt met zijn frisse- en zachte kleur af van de klassieke rode klimroos (zoals de ‘Nadia Renaissance’), dit maakt hem juist zo mooi en uniek. Zijn bladeren hebben een glanzende donkergroene kleur, hierdoor vallen de lichte komvormige rozen extra op. Laat deze topper klimmen langs een oude muur, schutting of pergola, en fleur zo uw hele tuin op!

TIP: Combineer de Klimroos ‘Julia Renaissance’ met een rode/hardroze Clematis, zoals de Clematis Piilu of Clematis Dr. Ruppel.

Op zoek naar een heerlijk geurende èn prachtig uitziende klimplant? U kunt de Klimroos ‘Julia Renaissance’ makkelijk en snel online kopen, of kom uw eigen roos uitzoeken bij ons in de kwekerij! Heeft u nog vragen over deze klimroos, of klimrozen in het algemeen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze groenexperts staan zes dagen in de week voor u paraat!


Klimroos Julia Renaissance verzorgen

Wat belangrijk is om te weten, is dat u geen expert in rozen hoeft te zijn om van deze bijzonder mooie planten te genieten. Het verzorgen van uw klimroos kost wat tijd en regelmaat, maar is vrij gemakkelijk! Rozen hebben vrij veel behoefte aan water en voeding. Vooral in de periode na de aanplant èn tijdens de bloeiperiode verlangt een roos regelmatig water. Jonge rozen hebben regelmatig water nodig voor het wortelen in de bodem, en een roos in bloei heeft regelmatig water nodig om zo uitbundig mogelijk te kunnen bloeien. Aangezien dit alles veel energie kost, is het belangrijk om energieverspilling van uw roos te voorkomen. Dit kan u doen door regelmatig de uitgebloeide bloemknoppen te verwijderen. Zo kan uw roos zijn energie focussen op de groei en bloei van nieuwe rozen.

TIP: Klimrozen zijn géén zelfhechtende klimplanten! Het is belangrijk dat u hem ondersteunt, door hem regelmatig vast te binden met speciaal binddraad.

Rozen bemesten
Ook voeding is belangrijk voor uw roos. Om te zorgen dat uw Julia Renaissance goed kan groeien en bloeien, en om zijn weerstand hoog te houden, adviseren wij om hem te bemesten. Voorzie uw klimroos twee keer per jaar van wat organische mest. Bemest de eerste keer in maart en de tweede keer ergens in juni


Klimroos Julia Renaissance snoeien

Heeft u onze instructies voor de verzorging onder de knie? Dan kunt u gaan kijken naar de snoei van uw klimroos. Voordat u kunt beginnen met het snoeien, is het belangrijk om te weten of u een eenmaal- of doorbloeiende klimroos heeft. Eenmaal bloeiende klimrozen snoeit u na de bloei in juli, en doorbloeiende rozen pas in maart. De Klimroos ‘Julia Renaissance’ is een doorbloeiende klimroos, deze kunt u dus met een gerust hart in maart snoeien. Let erop dat u de hoofdtakken zoveel mogelijk met rust laat tijdens het snoeien. De zijtakken kunt u wèl snoeien. Deze zijtakken zijn dun en groeien vanuit de hoofdtakken. Knip deze zijtakjes af tot ongeveer 3 à 5 cm van de hoofdtak. Zo kunt u ieder jaar weer genieten van een mooie gebalanceerde klimroos.

TIP: Jonge, net aangeplante klimrozen hoeft u de eerste twee à drie jaar niet te snoeien! De hoofdtakken beginnen pas te groeien zodra het wortelgestel goed gevormd is.

TIP: Zorg dat u altijd gebruik maakt van schoon en scherp snoeigereedschap, en trek een stevig paar handschoenen aan voor u begint!


Klimroos Julia Renaissance planten

Met al deze informatie in pacht, kunt u beginnen aan de aanplant. Wat u misschien niet verwacht, is dat rozen niet veeleisend zijn wat betreft de grondsoort. Zolang uw bodem voedzaam en licht-vochtig is/blijft zal hij goed kunnen groeien. Wij raden het u dan ook aan om voor de zekerheid gebruik te maken van speciale aanplant grond tijdens de aanplant. Deze grond bevat veel voedingsstoffen, waardoor uw huidige bodem voedzamer wordt. Bovendien maakt aanplant grond uw bodem lekker luchtig, waardoor vocht goed wordt doorgelaten, en u dus gemakkelijk uw bodem licht-vochtig kunt houden. Kies als standplaats een plek in de zon of halfschaduw.


  • Bloeikleur: Crèmewit-tot-zachtroze
  • Bloeitijd: Juni - Oktober
  • Geurend: Ja, sterk geurend
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon, halfschaduw
  • Hoogte: 250 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Klimroos Julia Renaissance
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!