Japanse hulst Bol

Ilex crenata Bol

v.a.: € 24,95

Formaat
Stamomtrek Ø 25-30 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
€ 24,95
Stamomtrek Ø 30-35 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
€ 37,50
Stamomtrek Ø 35-40 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
€ 47,50
Stamomtrek Ø 40-45 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
€ 54,95
Stamomtrek Ø 45-50 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
€ 89,95
Stamomtrek Ø 55-60 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
€ 119,95
Stamomtrek Ø 60-65 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
€ 159,95
Stamomtrek Ø 65-70 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
€ 179,95
Stamomtrek Ø 70 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
€ 198,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De opvallende Ilex crenata Bol heeft compacte takken met kleine groene blaadjes. Het is een sierlijke tuinplant gesnoeid in een schitterende bolvorm.

Onze voordelen:

Ben je op zoek naar een mooie wintergroene tuinplant, die sterk is en makkelijk te verzorgen? Dan is de Japanse Hulst Bol een uitstekende keuze. Wij hebben de Ilex crenata al voor je in een mooie bolvorm gesnoeid. Kenmerkend voor de Japanse Hulst zijn de kleine, glanzend groene blaadjes op compacte takken, die het hele jaar aan de plant blijven zitten en dus ook in de winter voor kleur en leven in de tuin zorgen. De tuinplant heeft qua bladvorm en -kleur en compacte groeiwijze wat weg van de Buxus en wordt steeds vaker als Buxusvervanger gebruikt. In tegenstelling tot de Buxus, heeft de sterke Japanse Hulst namelijk geen last van schimmels en mot. Daarnaast bloeit de Ilex crenata met witte bloemetjes in het voorjaar, die in de zomer plaats maken voor zwarte besjes, waar vogels dol op zijn. Let wel op: deze besjes zijn giftig voor mensen. Behalve het fraaie uiterlijk van de wintergroene Japanse Hulst in bolvorm, is de tuinplant geliefd om zijn onderhoudsvriendelijke, sterke en winterharde karakter. Door de Ilex crenata twee keer per jaar te snoeien, houd je hem mooi in bolvorm. Deze Japanse Hulst Bol komt goed tot zijn recht in zowel de tuin als in een pot op het terras of balkon bijvoorbeeld. Hij is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, waardoor er in iedere tuin wel een plekje vrij is voor deze wintergroene topper!

 

 

 

 

Lees meer

Het verzorgen van de Japanse Hulst is niet moeilijk, maar om hem mooi in bolvorm te houden is snoeien wel een vereiste. De Japanse Hulst staat erom bekend geschikt te zijn voor vormsnoei. Het best snoei je de wintergroene tuinplant twee keer per jaar tijdens de groeiperiode (tussen maart en september), het liefst bij bewolkt weer. Wanneer je snoeit in de volle zon, kan het blad door het directe zonlicht beschadigen. Geef de groenblijvende plant na het snoeien organische bemesting en zorg voor een licht vochtige, maar goed doorlatende bodem. Verder is de Japanse Hulst goed winterhard en volledig ziekteresistent, waardoor je je niet snel zorgen hoeft te maken om deze sterke tuinplant.

Lees meer

Heb je de Japanse Hulst Bol aangeplant in de volle grond? Geef na de aanplanting regelmatig water, zodat de plant goed kan wortelen en groeien. Eenmaal gesetteld, hoef je alleen bij warm en droog weer nog extra water te geven. De Ilex crenata staat het liefst in een licht vochtige, maar goed doorlatende bodem. Heb je de Japanse Hulst in bolvorm in pot staan? Geef voldoende water indien nodig en zorg ervoor dat overtollig water aan de onderkant van de pot eruit kan.

Lees meer

Deze prachtige Japanse Hulst in bolvorm kun je zowel in de tuin aanplanten als in zijn pot laten en een plekje geven op het terras of balkon. De wintergroene plant groeit zowel in de zon als schaduw goed, maar staat wel graag op een enigszins beschutte plaats. Daarnaast verkiest de Ilex crenata een ietwat vochtige, humusrijke, goed doorlatende en licht zure bodem. Door gebruik te maken van speciale aanplantgrond zorg je voor een luchtige bodem, die de nodige voedingsstoffen bevat voor een energieke start. Heb je de Japanse Hulst Bol aangeplant? Geef dan voldoende water. Als de plant eenmaal in de grond staat, kan deze het best zo min mogelijk verplaatst worden.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Japanse hulst Bol
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!