Geranium cinereum ‘Ballerina’

Ooievaarsbek cinereum ‘Ballerina’

v.a.: € 2,10

Formaat
Afmeting Potmaat 9x9 cm, Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 15-20cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 2,10
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Geranium cinereum ‘Ballerina’ is ook wel bekend onder de naam Ooievaarsbek. Het  is een prachtige zomerbloeier. Ideaal voor in een plantenborder of in een rotstuin. Gedurende de hele zomer geniet u volop van de lilakleurige bloemen. De plant is winterhard en makkelijk in onderhoud.

Onze voordelen:

Geranium kopen:

Wilt u uw tuin verrijken met een uitbundige zomerbloeier? Voor het online kopen van de Geranium bent u bij Bomenenzo.nl aan het juiste adres! De plant wordt ook wel Granium cinereum ‘Ballerina’ genoemd. De Ooievaarsbek bloeit volop, en dat gedurende de hele zomer. Van juni tot september kunt u van de roze en lilakleurige bloemen genieten. De plant is sterk en makkelijk in onderhoud. Vaak wordt hij in de border geplaatst, waar hij uitstekend met andere planten te combineren is. De Ooievaarsbek staat prachtig als omranding van een gazon of bloemperk.

 

Geranium verzorgen:

Goed nieuws voor mensen die op zoek zijn naar een praktische en kleurrijke oplossing voor de tuin: de Ooievaarsbek heeft weinig verzorging nodig. De plant is sterk en winterhard. Hij is bestand tegen zeer strenge vorst. Wel verliest deze Geranium in de winter zijn blad. Bijkomend voordeel van de plant is dat u hem kunt vermeerderen door hem in het voorjaar te delen. Sowieso is het verstandig om in maart het dode blad te verwijderen.

 

Geranium snoeien:

De Geranium is een compacte plant die uitbundig bloeit en dus veel bloemen geeft. De bloei valt in de zomer. Er verschijnen dan lilakleurige bloemetjes aan de takken. De plant blijft laag bij de grond en bereikt een hoogte van zo’n 15 centimeter. Om een mooie groei te stimuleren raden wij u aan om de plant na de bloei te snoeien tot net boven de grond. Dat kan gewoon middenin de zomer. U zult ervan verstelt staan hoe snel er weer frisgroen blad tevoorschijn komt!

 

Geranium planten:

Vaak wordt de Granium in een border gezet. Vooral de voorrand is daarvoor geschikt. Met deze plant creëert u een mooie omranding van uw border! Ook is hij een must-have voor in een rotstuin. Het maakt in principe niet uit welke grondsoort u voor de Geranium cinereum ‘Ballerina’ uitkiest, als de bodem maar niet te nat is. Kies voor een zonnige standplaats, eventueel halfschaduw. Plant zo’n 11 Ooievaarsbekken per m2 om de bodem goed te bedekken. Houd een afstand van 20 tot 30 centimeter aan tussen de planten.

 

TIP: De Ooievaarsbek staat prachtig in combinatie met lavendel. Beide planten bloeien in dezelfde periode. Hierdoor wordt uw plantenborder verrijkt met meerdere kleuren paars.

TIP: Op zaterdag heten we u van harte welkom op onze boomkwekerij in Lienden (hartje Betuwe). Zoek gerust een Geranium naar keuze uit op onze kwekerij!

 

  • Bloeikleur: Roze, lila
  • Bloeitijd: Juni - september
  • Bladkleur: Groen, zilvergrijs
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon, halfschaduw
  • Hoogte: 15 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Geranium cinereum ‘Ballerina’
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!