Malus floribunda

Sierappel wit-rose

v.a.: € 77,50

Formaat
Stamomtrek 8-10cm, Totaalhoogte 250-275cm
Najaar 2024
€ 77,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Sierappel is een goede boom voor de kleinere tuin door zijn sierwaarde en klein formaat. Een goede voedingsrijke bodem doet de Malus Floribunda als Bloesemboom goed groeien. Door zijn open kroon en grillige groeiwijze leent de boom zich goed om gesnoeid te worden.

Onze voordelen:

Malus Floribunda kopen

De Malus 'Floribunda' is een prachtige brede, dichtvertakte Sierappel. In april en mei vormen er talloze karmijnrode bloemknoppen, die uitbloeien tot schitterende wit-roze bloesem. De bloemetjes zijn ongeveer 3 cm (per stuk), hebben een roze kleur aan de buitenkant, en zijn wit aan de binnenkant. De bladeren zijn groen van kleur en hebben een gezaagde bladrand. De witroze bloemenzee i.c.m. de groene bladeren, zorgen voor een schitterend contrast. Naast de bloei in het voorjaar, is ook de herfst een interessant jaargetijde voor deze Sierappel. In de herfst groeit de boom vol met kleine gele vruchtjes, die later in het jaar verkleuren naar rood. Bovendien krijgen de bladeren ook prachtige oranje-rode herfsttinten. De Malus bereikt een hoogte van maximaal 6 meter, dit maakt hem ook zeer geschikt voor kleinere tuinen

Wilt u ook kunnen genieten van deze bijzonder mooie bloesemboom? U kunt de Malus 'Floribunda' makkelijk en snel online bestellen via onze webshop, of kom uw eigen boom uitzoeken bij ons in de kwekerij! Heeft u nog vragen over deze geliefde Sierappel? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

 

  • Bloeikleur: Wit-roze (karmijnrode bloemknoppen)
  • Bloeitijd: April - mei
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 4 - 6 m
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Malus Floribunda verzorgen

Deze Malus Floribunda is zeer eenvoudig te onderhouden, hij heeft geen bijzondere vereisten betreft de verzorging. Aangezien deze boom houdt van een voedzame bodem, raden wij het wel aan om uw tuingrond aan te mengen met het bodemverbeterende middel Vivimus Universeel. Vooral in het eerste groei-jaar kan Vivimus helpen om de inworteling te versnellen. Ook na het eerste jaar kunt u Vivimus blijven gebruiken, om zo de voedingsstoffen op peil te houden.
Lees meer

Malus Floribunda water geven

Geef uw Sierappel een goede start door hem direct na de aanplant al van een flinke slok water te voorzien. Daarna is het vooral belangrijk om uw Malus Floribunda bij droge perioden van water te voorzien, dit geldt in het bijzonder voor het eerste groei jaar. Bij droge perioden van langer dan een week kunt u 1 à 2x per week water geven. Geef uw Sierappel bij zeer hoge temperaturen maar liefst 3x per week water.
Lees meer

Malus Floribunda planten

De Malus Floribunda bereikt een hoogte tussen de 4 en 6 meter, hierdoor is hij makkelijk te plaatsen. Zelfs in kleinere tuinen kan deze topper goed groeien en bloeien, omdat hij weinig ruimte nodig heeft. Plaats hem het liefst op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Wat betreft de grondsoort is hij ook niet kieskeurig. Een voedzame, licht-vochtige bodem werkt het beste. Wij raden het u dan ook aan om, tijdens de aanplant, gebruik te maken van onze speciale aanplant grond. Aanplant grond zit boordevol voedingsstoffen én verbetert de vochtdoorlatendheid van uw bodem. Een echte must voor een geslaagde aanplant!

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Malus floribunda
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!